Knall av Fall

Klubben til Baye Djiby Fall (25) kjemper i bunnen av eliteserien. Likevel kan han kuppe toppscorertittelen i eliteserien.

Fall

Baye Djiby Fall blir omfavnet av lagkameratene etter scoringen mot Hønefoss.

Foto: Scanpix

Søndag ble senegaleseren den store helten i Molde da laget sikret seg sin første hjemmeseier siden 16. mai.

Etter 37 minutter steg han til himmels på en corner. Fall stanget inn sitt 12. mål for sesongen, og inntok dermed andreplassen på toppscorerlisten i eliteserien, en plass Steffen Iversen gjenerobret med sitt straffemål mot Brann senere søndag kveld.

- Jeg er glad vi får tre poeng. Det vil bli tøft de siste kampene, men jeg er fornøyd med scoringen, sa Fall til NRK etter kampen.

Resultatservice: Molde – Hønefoss 1-0

Toppscorerlisten ledes fortsatt av Mohamed ”Moa” Abdellaoue, som i sommer forlot Vålerenga til fordel for tysk fotball.

Se hele listen her

Og for å understreke hvor viktig Fall har vært for Molde denne sesongen: Hans scoringer har vært helt avgjørende for at Molde har sikret 11 av sine 26 poeng i årets serie.

Hvor god er Fall? Diskutér nederst i saken!

Fikk tre poengs luke

Moldes nye trener Uwe Rösler har latt seg imponere av Fall.

- Jeg er godt fornøyd med Fall. Han har en god scoringsrate med tanke på at han spiller på et lag i motgang, sier Rösler.

Seieren til Molde betyr at laget fikk tre poengs luke ned til nettopp Hønefoss. Med seks kamper igjen å spille i årets eliteserie er det nå Hønefoss som ligger på 14.-plassen som betyr kvalifiseringsplass.

Molde-assistent Gunnar Halle sier laget gjerne vil underholde, men at det aller viktigste er å sikre poeng.

- Det var ingen stor fotballkamp, og det var viktig for begge lag å få de tre poengene. Vi må ta nok poeng til å holde plassen fremover. Det er det viktigste, sier Halle.

Nær utlikning

Lørdagens kamp var relativt sjansefattig. Hønefoss var farlig frempå ved et par anledninger etter at Molde tok ledelsen. Nærmest var de kanskje etter 75 minutter.

Da krasjet Molde-keeper Espen Bugge Pettersen med sin egen spiller på en corner. Ballen var fri en liten meter fra streken, men en Molde-stopper fikk foten på ballen og sparket ballen unna.

Fotballnyheter