Monaco gjør alvor av superplanene: Falcao signerte

Monacos styrtrike eier Dmitry Rybolovlev kunne juble da han sikret seg Radamel Falcao (27).

Radamel Falcao

Atletico Madrids Radamel Falcao har vært ettertraktet av en hel fotballverden, men superstjernen valgte til slutt Monaco.

Foto: Andres Kudacki / Ap

– Jeg ønsker å offentliggjøre at Radamel Falcao har signert kontrakten sin, sa Rybolovlev under en feiring av Monacos opprykk til Ligue 1 fredag.

Ifølge AFP skal Monaco ha betalt svimlende 460 millioner kroner for superspissen.

– En av de beste i verden

Colombianeren har lenge vært koblet til den hardtsatsende klubben, og lettelsen var åpenbart stor da 27-åringen skrev under.

– Vi er henrykte over at Falcao tar utfordringen med å spille for Monaco. Vi er stolte over å ha sikret oss en av de beste spillerne i verden, sier Rybolovlev til klubbens nettsider.

Russen får imidlertid god bruk for milliardene sine: Den spanske avisen AS har tidligere skrevet at Falcao vil tjene over 100 millioner kroner i året i Monaco.

Vil bla opp mer

Milliardæren Dmitry Rybolovlev har gjort det klinkende klart at Monaco skal slå hardt fra seg i den franske toppdivisjonen.

Porto-duoen João Moutinho og James Rodríguez er allerede signert, og det er ventet at klubben klarer å lokke til seg enda flere superstjerner.

Monaco står imidlertid overfor to store utfordringer: Det er fortsatt uvisst hvordan UEFAs nye regler for økonomisk fair play vil slå ut for klubben til høsten.

Strengere krav til samsvar mellom inntekter og pengebruk skaper åpenbart problemer for en klubb som livnærer seg av den russiske milliardæren.

Det franske fotballforbudet krever også at Monaco gjør opp for sine skattefordeler i fyrstedømmet.

Fotball

Oppsummert

  • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.