NRK Meny
Normal

Fagermo raser mot fotballforbundet

Odd-trener Dag Eilev Fagermo raser mot NFF, og kaller cupoppsettet en skandale.

Dag Eiliv Fagermo

Dag Eilev Fagermo

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

– Det er en skandale. Cupen er et underholdningsprodukt, og det er underholdning å se lokaloppgjør, raser Fagermo til NRK.

Han mener NFF kunne tilrettelagt for langt flere lokaloppgjør enn de har gjort, og at det økonomiske aspektet er viktig.

– Norsk fotball sliter økonomisk. Vi har lisensordninger, klubber blir trukket for poeng, det er fallende tilskuertall, også må vi til Kongsvinger, sier han etter torsdagens cupkamp.

– Vi kunne spilt mot telemarksklubber hele tida, og telemarksklubber kunne tjent penger som kunne gått tilbake til fotballen, mener Fagermo.

Må trekke flere folk

Deila

Ronny Deila og Strømsgodset møtte Mjøndalen til lokaloppgjør onsdag. Slike kamper vil Fagermo ha fler av.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

Argumentet om at lagene har møttes før og derfor ikke bør møts igjen, har Fagermo lite til overs for.

– Jeg tror Mjøndalen og Strømsgodset kan møtes hvert år og trekke fulle tribuner, sier han.

Fagermo er enig i at man må sende de beste lagene til ulike deler av landet, og mener at det allerede blir gjort. Men han mener at det kunen vært gjort bedre.

– Her skulle Lillestrøm ha vært for et lokaloppgjør. Det ville vært 1000 tilskuere mer. Vi skulle spilt mot Notodden i går, der var Start. Mjøndalen og Strømsgodset spilte, se så mye folk som var der, sier han.

– En hån mot supporterne

Odd-treneren tenker også på supporterne som må dra langt for å se oppgjørene i cupen.

– Det er en hån mot supporterne. De er de viktigste i en fotballklubb, de vil ha lokaloppgjør. Det må legges opp til lokaloppgjør når det er mulig. Vi hadde noen i går, men hvorfor er det ikke flere? sier han.

– Da holder vi tilskuertallene oppe istedenfor at vi i vårt eget forbund er med på å gjøre tilskuertallene dårligere. Det blir for lite tilskuere, vi får ikke stimulert sporten og det blir for lite penger inn i tomme klubbkasser, mener Fagermo.

NFF var ikke tilgjengelige for kommentar torsdag kveld.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.