NRK Meny
Normal

– Når Torres kommer med ballen her, tenker du ikke «nå blir det mål»

Storkampen mellom Spania og Italia endte i en sjanseorgie, men verken Fernando Torres eller noen av de andre på banen evnet å endre at resultatet ble 1-1.

Video Spania - Italia

Fernando Torres kom til flere store muligheter for Spania etter at han kom på banen. Se høydepunktene fra kampen her.

Torres fortviler

Torres fortvilte etter flere misbrukte sjanser i kampen mot Italia.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp
Balotelli

Mario Balotelli var tydelig misfornøyd på benken, etter den store missen like før han ble byttet ut.

Foto: NRK
Antonio Di Natale

Så glad ble Antonio Di Natale etter å ha sendt Italia i ledelsen.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
Fabregas og Silva feirer mål mot Italia

Cesc Fabregas scoret etter gjennomspill fra David Silva.

Foto: Michael Sohn / Ap
Cassano

Sammen med Mario Balotelli, skapte Antonio Cassano mye trøbbel for Spanias forsvar.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp
David Silva og Claudio Marchisio

David Silva, her i duell med Claudio Marchisio, kom til flere neste muligheter for Spania i åpningsminuttene.

Foto: Gero Breloer / Ap
Nære scoring for Italia

Christian Maggio var svært nær å sende Italia i ledelsen like før pause.

Foto: NRK

En av dem som var uhyre nære scoring på stillingen 1-1, var Fernando Torres.

Etter å ha blitt spilt gjennom, forsøkte Torres å lobbe ballen over Gianluigi Buffon fra vel 20 meter, men ballen endte så vidt over tverrliggeren.

– Å ha en spiss som har troen på seg selv og setter sjansene er alfa omega. Torres har ikke det samme killerinstinktet som David Villa har. Du ser at Torres er litt usikker, sier Vadim Demidov i NRKs EM-studio etter kampen.

Flere sjanser

Den spanske spissen fikk også en god målsjanse like etter at han kom på banen, da han etter et gjennomspill hadde fri bane mot mål. Etter en litt svak touch, kom ballen for langt til siden, og Torres klarte ikke å runde Italias keeper.

– Når Torres kommer med ballen der, tenker du ikke at «nå blir det mål», du er heller litt usikker på hva som vil skje, sier Demidov.

Torres var imidlertid ikke den eneste som kom nær nettkjenning, da kampen endte i en sjanseorgie.

Målscorer Antonio Di Natale hadde muligheten til å sende Italia opp i ledelsen for andre gang i kampen, da han kvarteret før slutt dundret til på volley. Dessverre for Italia gikk ballen utenfor mål.

Treg Balotelli

Mario Balotelli fikk være med fra start for Italia. Spissen fikk en kjempemulighet etter slurv i det spanske forsvaret.

Balotelli brukte altfor lang tid på å komme til avslutning, og Sergio Ramos rakk å rydde ballen unna beina til italieneren før han fikk somlet seg til skudd.

– Han kan være kald og kynisk i avslutningen, men ikke i føttene på vei til avslutning, sa NRKs EM-ekspert Tony Gustavsson etter kampen.

Like etter den misbrukte sjansen, ble Balotelli byttet ut til fordel for Di Natale. Det viste seg å være et særdeles godt bytte for Italia.

– Kan fortsatt vinne gruppa

Di Natale bare trengte noen minutter på banen før han sendte italienerne i ledelsen.

– Vi klarte oss godt i duellene én mot én og lå heller ikke bare bakpå, men angrep også villig. Det var skuffende at vi bare klarte å holde ledelsen i tre minutter, sa Italias landslagssjef Cesare Prandelli.

For Spania svarte imidlertid umiddelbart, etter at Cesc Fabregas omsatte et upåklagelig gjennomspill fra David Silva til mål og 1-1.

– Dette var den tøffeste motstanderen i vår gruppe. Det var ingen god følelse å havne bakpå, men uavgjort er helt greit. Vi kan fortsatt vinne gruppen med to seirer, sa Fàbregas etter kampen.

God volley

Italia gikk respektløs til verks mot tittelforsvarer Spania i søndagens oppgjør. Før mesterskapet var flere usikre på hva Italia kunne prestere, men med spissparet Balotelli og Antonio Cassano på topp bet italienerne godt fra seg i møtet med den regjerende europamesteren.

– Jeg er ikke veldig overrasket over at Italia har hengt så godt med, men jeg er litt overrasket over at Spania har vært såpass slurvete, sa NRKs studiogjest Demidov i pausen.

Cassano var servitør da Claudio Marchisio fikk godt treff på volley fra vel 20 meter, men Iker Casillas ryddet unna for spanjolene.

– Den volleyen synes jeg er en av kampens prestasjoner så langt. Det er sterkt å få den ballen på mål, sa NRKs EM-ekspert Tony Gustavsson i pausen.

Feberredning

Spanjolene slet med å tråkle seg gjennom det italienske forsvaret. Andrés Iniesta kom til Spanias største sjanse i første omgang, men ballen vippet han over mål.

Thiago Motta fikk en enda større sjanse for Italia minuttet etter, men en feberredding fra Casillas stoppet headingen.

– Det er et kjempebra innlegg, men det er også en veldig bra redning som gjør at det fortsatt står 0-0, sa Gustavsson i pausen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.