Hopp til innhold

– Når Torres kommer med ballen her, tenker du ikke «nå blir det mål»

Storkampen mellom Spania og Italia endte i en sjanseorgie, men verken Fernando Torres eller noen av de andre på banen evnet å endre at resultatet ble 1-1.

Video Spania - Italia

Fernando Torres kom til flere store muligheter for Spania etter at han kom på banen. Se høydepunktene fra kampen her.

Torres fortviler

Torres fortvilte etter flere misbrukte sjanser i kampen mot Italia.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp
Balotelli

Mario Balotelli var tydelig misfornøyd på benken, etter den store missen like før han ble byttet ut.

Foto: NRK
Antonio Di Natale

Så glad ble Antonio Di Natale etter å ha sendt Italia i ledelsen.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
Fabregas og Silva feirer mål mot Italia

Cesc Fabregas scoret etter gjennomspill fra David Silva.

Foto: Michael Sohn / Ap
Cassano

Sammen med Mario Balotelli, skapte Antonio Cassano mye trøbbel for Spanias forsvar.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp
David Silva og Claudio Marchisio

David Silva, her i duell med Claudio Marchisio, kom til flere neste muligheter for Spania i åpningsminuttene.

Foto: Gero Breloer / Ap
Nære scoring for Italia

Christian Maggio var svært nær å sende Italia i ledelsen like før pause.

Foto: NRK

En av dem som var uhyre nære scoring på stillingen 1-1, var Fernando Torres.

Etter å ha blitt spilt gjennom, forsøkte Torres å lobbe ballen over Gianluigi Buffon fra vel 20 meter, men ballen endte så vidt over tverrliggeren.

– Å ha en spiss som har troen på seg selv og setter sjansene er alfa omega. Torres har ikke det samme killerinstinktet som David Villa har. Du ser at Torres er litt usikker, sier Vadim Demidov i NRKs EM-studio etter kampen.

Flere sjanser

Den spanske spissen fikk også en god målsjanse like etter at han kom på banen, da han etter et gjennomspill hadde fri bane mot mål. Etter en litt svak touch, kom ballen for langt til siden, og Torres klarte ikke å runde Italias keeper.

– Når Torres kommer med ballen der, tenker du ikke at «nå blir det mål», du er heller litt usikker på hva som vil skje, sier Demidov.

Torres var imidlertid ikke den eneste som kom nær nettkjenning, da kampen endte i en sjanseorgie.

Målscorer Antonio Di Natale hadde muligheten til å sende Italia opp i ledelsen for andre gang i kampen, da han kvarteret før slutt dundret til på volley. Dessverre for Italia gikk ballen utenfor mål.

Treg Balotelli

Mario Balotelli fikk være med fra start for Italia. Spissen fikk en kjempemulighet etter slurv i det spanske forsvaret.

Balotelli brukte altfor lang tid på å komme til avslutning, og Sergio Ramos rakk å rydde ballen unna beina til italieneren før han fikk somlet seg til skudd.

– Han kan være kald og kynisk i avslutningen, men ikke i føttene på vei til avslutning, sa NRKs EM-ekspert Tony Gustavsson etter kampen.

Like etter den misbrukte sjansen, ble Balotelli byttet ut til fordel for Di Natale. Det viste seg å være et særdeles godt bytte for Italia.

– Kan fortsatt vinne gruppa

Di Natale bare trengte noen minutter på banen før han sendte italienerne i ledelsen.

– Vi klarte oss godt i duellene én mot én og lå heller ikke bare bakpå, men angrep også villig. Det var skuffende at vi bare klarte å holde ledelsen i tre minutter, sa Italias landslagssjef Cesare Prandelli.

For Spania svarte imidlertid umiddelbart, etter at Cesc Fabregas omsatte et upåklagelig gjennomspill fra David Silva til mål og 1-1.

– Dette var den tøffeste motstanderen i vår gruppe. Det var ingen god følelse å havne bakpå, men uavgjort er helt greit. Vi kan fortsatt vinne gruppen med to seirer, sa Fàbregas etter kampen.

God volley

Italia gikk respektløs til verks mot tittelforsvarer Spania i søndagens oppgjør. Før mesterskapet var flere usikre på hva Italia kunne prestere, men med spissparet Balotelli og Antonio Cassano på topp bet italienerne godt fra seg i møtet med den regjerende europamesteren.

– Jeg er ikke veldig overrasket over at Italia har hengt så godt med, men jeg er litt overrasket over at Spania har vært såpass slurvete, sa NRKs studiogjest Demidov i pausen.

Cassano var servitør da Claudio Marchisio fikk godt treff på volley fra vel 20 meter, men Iker Casillas ryddet unna for spanjolene.

– Den volleyen synes jeg er en av kampens prestasjoner så langt. Det er sterkt å få den ballen på mål, sa NRKs EM-ekspert Tony Gustavsson i pausen.

Feberredning

Spanjolene slet med å tråkle seg gjennom det italienske forsvaret. Andrés Iniesta kom til Spanias største sjanse i første omgang, men ballen vippet han over mål.

Thiago Motta fikk en enda større sjanse for Italia minuttet etter, men en feberredding fra Casillas stoppet headingen.

– Det er et kjempebra innlegg, men det er også en veldig bra redning som gjør at det fortsatt står 0-0, sa Gustavsson i pausen.

Fotball

  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland