Hopp til innhold

Fabregas avgjorde

To flotte mål av innbytter Cesc Fabregas bidro sterkt til at Arsenal slo Aston Villa 3-0.

Cesc Fabregas

Cesc Fabregas var effektiv de 25 minuttene han spilte

Foto: Dennis / Scanpix/AFP

Kampfakta: Arsenal - Aston Villa

Aston Villa hadde vist veldig bra form og sto med fem seirer på rad, mens Arsenal kunne gå forbi Manchester United på andreplassen med seier i søndagens kamp. John Carew måtte ta til takke med en plass på innbytterbenken fra start ettersom Emile Heskey ble erklært kampklar like før avspark.

3-0 seieren til Arsenal sørget for at laget er nå bare fire poeng bak serieleder Chelsea. I tillegg har The Gunners en kamp tilgode.

Arsenal best i gang

Vertene Arsenal fikk den første store sjansen etter bare tre minutters spill, men Eduardos skudd fra 12 meter ble for løst og gikk rett på keeper.

Arsenals Andreij Arssjavin og Aston Villas Stephen Warnock

Arsenals Andreij Arssjavin og Aston Villas Stephen Warnock

Foto: Doherty / Scanpix/Reuters

Kampen jevnet seg ut etter Arsenal-press i starten og Ashley Young var nær mål for Villa etter 12 minutter, men skuddet hans fra 11 meter traff forsvarer Alexander Song og gikk over mål.

Resten av 1. omgang var ellers preget av hard kjemping enn fint spill og målsjanser.

Fabregas i sentrum

Kampen fortsatte i samme stil etter hvilen, men etter at Cesc Fabregas kom inn i det 50. minutt ble London-laget mye bedre.

Først ble Villa-keeper Friedel satte på en skikkelig prøve da William Gallas var framme på et hjørnespark, men han fikk ikke skikkelig treff og Friedel kunne redde skuddet fra kort hold.

Like etterpå kom både Eduardo og Arsjavin til store sjanser, men Friedel ryddet opp ved begge anledningene.

Carew erstattet en anonym Heskey i det 63. minuttet for å prøve å få fart på Villa-angrepet, men istedenfor var det Arsenal-innbytter Fabregas som kom i sentrum. Frisparket hans fra drøye 20 meter var av det vakre slaget og gikk i det venstre krysset. Dette var hans åttende seriemål for sesongen.

2-0-målet var ikke så mye dårligere. Arsenal kontret på høyresiden og Fabregas fikk ballen på ti meter. Han gjorde ingen feil og satte ballen kontant i mål.

Dermed var jobben gjort og spanjolen ble byttet ut fem minutter før full tid.

På overtid satte Diaby den siste spikeren i Villa-kisten da skuddet hans fra 17 meter gikk inn i mål ved stolperoten.

Fotball

 • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

  Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

  Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

  – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

  Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

  – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

  Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

  – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

  Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

  (NTB)

  Messi og Neymar
  Foto: AP
 • Leeds fikk nye eiere etter nedrykket fra Premier League

  Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

  Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

  På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

  Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

  Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

  Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

  49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

  (©NTB)

   Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
  Foto: AP
 • Svensk fotballstjerne om tidligere landslagssjef: Hadde «rabiat lederfilosofi»

  Den tidligere svenske storspilleren Nilla Fischer retter uvanlig tøff kritikk mot tidligere landslagssjef Pia Sundhage i en ny bok.

  I boken «Jag sa inte ens hälften», på norsk «Jeg sa ikke engang halvparten», kaller Fischer, som i mange år var en av Sveriges aller mest suksessrike fotballspillere på kvinnesiden, trener Sundhages lederfilosofi for «rabiat». Det begrunner hun blant annet med at visse spillere framsto som mer verdt enn andre.

  Fischer, som spilte 194 landskamper for Sverige, sier hun angrer på at hun ikke tok grep.

  – De gangene burde jeg ha sagt fra, men jeg gjorde det ikke. Som når landslagssjefen vår ikke behandlet alle likt, og var slem mot enkeltspillere. Jeg skammer meg over at jeg ikke gjorde noe, sier Fischer til nyhetsbyrået TT.

  Samtidig skryter hun av den tidligere landslagssjefen energi og lidenskap for fotballen.

  Under Sundhage tok Sverige OL-sølv og EM-bronse.

  Til SVT svarer Sundhage følgende om kritikken fra sin tidligere elev:

  «Dette er Nillas sannhet. Jeg har en annen opplevelse, en annen historie. Trist at hun i løpet av tiden på landslaget opplevde det slik».

  (NTB)

  Nilla Fischer
  Foto: ODD ANDERSEN / Afp
 • Utsatte eliteseriekamper har fått nye datoer

  Lillestrøm og Vålerenga fikk utsatt hver sin kamp som følge av sommerens U21-EM. Nå har de fått nye kampdatoer, skriver NTB. Lillestrøms hjemmekamp mot Aalesund skal spilles 19. juli, mens Sandefjords kamp mot Vålerenga sparkes 30. september.

  Behovet for nye datoer kommer av at både Lillestrøm og Vålerenga har spillere som skal delta i U21-sluttspillet.

  Mads Hedenstad Christiansen - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.