Fabregas avgjorde

To flotte mål av innbytter Cesc Fabregas bidro sterkt til at Arsenal slo Aston Villa 3-0.

Cesc Fabregas

Cesc Fabregas var effektiv de 25 minuttene han spilte

Foto: Dennis / Scanpix/AFP

Kampfakta: Arsenal - Aston Villa

Aston Villa hadde vist veldig bra form og sto med fem seirer på rad, mens Arsenal kunne gå forbi Manchester United på andreplassen med seier i søndagens kamp. John Carew måtte ta til takke med en plass på innbytterbenken fra start ettersom Emile Heskey ble erklært kampklar like før avspark.

3-0 seieren til Arsenal sørget for at laget er nå bare fire poeng bak serieleder Chelsea. I tillegg har The Gunners en kamp tilgode.

Arsenal best i gang

Vertene Arsenal fikk den første store sjansen etter bare tre minutters spill, men Eduardos skudd fra 12 meter ble for løst og gikk rett på keeper.

Arsenals Andreij Arssjavin og Aston Villas Stephen Warnock

Arsenals Andreij Arssjavin og Aston Villas Stephen Warnock

Foto: Doherty / Scanpix/Reuters

Kampen jevnet seg ut etter Arsenal-press i starten og Ashley Young var nær mål for Villa etter 12 minutter, men skuddet hans fra 11 meter traff forsvarer Alexander Song og gikk over mål.

Resten av 1. omgang var ellers preget av hard kjemping enn fint spill og målsjanser.

Fabregas i sentrum

Kampen fortsatte i samme stil etter hvilen, men etter at Cesc Fabregas kom inn i det 50. minutt ble London-laget mye bedre.

Først ble Villa-keeper Friedel satte på en skikkelig prøve da William Gallas var framme på et hjørnespark, men han fikk ikke skikkelig treff og Friedel kunne redde skuddet fra kort hold.

Like etterpå kom både Eduardo og Arsjavin til store sjanser, men Friedel ryddet opp ved begge anledningene.

Carew erstattet en anonym Heskey i det 63. minuttet for å prøve å få fart på Villa-angrepet, men istedenfor var det Arsenal-innbytter Fabregas som kom i sentrum. Frisparket hans fra drøye 20 meter var av det vakre slaget og gikk i det venstre krysset. Dette var hans åttende seriemål for sesongen.

2-0-målet var ikke så mye dårligere. Arsenal kontret på høyresiden og Fabregas fikk ballen på ti meter. Han gjorde ingen feil og satte ballen kontant i mål.

Dermed var jobben gjort og spanjolen ble byttet ut fem minutter før full tid.

På overtid satte Diaby den siste spikeren i Villa-kisten da skuddet hans fra 17 meter gikk inn i mål ved stolperoten.

Fotballnyheter