- Vi fordømmer disse handlingene

Hele fotball-England og kan bli skadelidende etter at stoler, flasker og raketter fløy vilt omkring i forbindelse med hat-kampen i Birmingham onsdag kveld.

For det er liten tvil om at skandalescenene kommer på et meget ubeleilig tidspunkt for alle som ønsker at landet skal få få arrangere fotball-VM i 2018, les: "alle" i England.

Tror du dette ødelegger Englands VM-sjanser? Hvem bør få VM, og hvorfor? Si din mening på NRK Sports Facebook-sider!

Nå har FIFA-komiteen sannsynligvis bestemt seg for hvem som får VM før det siste døgnet. Men skulle det vært veldig jevnt og marginalt som skiller søkerlandene, kan uheldige episoder som dette sannsynligvis være avgjørende.

Stygge scener

Politiet i West Midlands har nå, sammen med FA, satt i gang etterforskning av episoden der hundrevis av Birmingham-fans stormet banen etter ligacupseieren over Aston Villa onsdag.

Fansen jublet vilt og hoverte foran Aston Villas supportere, noe disse ikke fant seg i. Dermed oppsto det stygge scener som minnet om fordums tider i England, da tribunevold kombinert med elendig sikkerhet på stadionene gang på gang satte fotballen i vanry på 1980-tallet.

Krever strenge straffer

Englands fotballforbund (FA) fordømte publikums oppførsel, og for å bøte på skaden med tanke på FIFAs avgjørelser senere torsdag gjorde de det klart at bråkmakerne og de ansvarlige vil bli hardt straffet.

– FA fordømmer disse handlingene. Vi avskyr all voldelig oppførsel, og ber klubber og myndigheter til å identifisere de involverte og gi dem strengest mulig straffer. Vi vil også selv etterforske hendelsen, heter det i en uttalelse fra Det engelske fotballforbundet (FA).

Blant tiltakene som har gjort at England har gått fra verst til så å si best i klassen når det gjelder å bekjempe tribunevold, har blant annet sivilkledt politi blant publikum og enormt mange kameraer rettet mot seksjoner på tribunen vært sentralt. Disse tiltakene gjør at det er sannsynlig at svært få av onsdagens ugangskråker vil gå fri.

14 skadd

Fem personer ble arrestert og 14 personer ble skadd i tumultene. Blant de skadde var fire polititjenestemenn. Politiet opplyste at etterforskningen av episoden vil skje i samarbeid med det engelske fotballforbundet (FA).

Den uheldige episoden skjedde dagen før England håper å få tildelt fotball-VM i 2018.

Det var akkurat det siste Englands VM-søkerkomité ønsket dagen før FIFA-styret skal avgjøre om fotballens hjemland får arrangere VM i 2018.

McLesih: - Neppe avgjørende for VM

Birmingham-manager Alex McLeish, som er skotte, tror ikke onsdagens skandale vil ødelegge Englands sjanser til å bli tildelt VM klokken 16.00 torsdag.

- Nei, jeg tror ikke dette vil påvirke den saken. Det spørsmålet tror jeg er avgjort allerede, så er det bare å håpe på at England får VM. Det ville vært fortjent, sier McLeish til BBC.

Fotballnyheter