NRK Meny
Normal

Everton på fjerdeplass

Slo Manchester City 2-0 på bortebane.

Evertons Joleon Lescott feirer sammen med Tim Cahill og Leon Osmond.
Foto: DARREN STAPLES / SCANPIX

Everton gikk dermed forbi byrival Liverpool til den viktige fjerdeplassen i Premier League som gir mesterligakvalifisering.

City kom fra seier mot Manchester United og hadde bare tapt en hjemmekamp i serien før kveldens kamp, men i oppgjøret mot Everton var det normalt så solide City-forsvaret, i det gavemilde hjørnet.

Everton hadde et solid overtak, og hva som skulle skje seinere kunne man kanskje ane da Steven Pienaar dundret ballen i tverrliggeren i det 28.minutt.

Bare minuttet etter var det duket for kveldens første scoring da Aiyegbeni Yakubu, etter flott samspill med Tim Cahill, satte ballen bak City-målvakt Joe Hart.

2-0 kom bare ni minutter seinere da et innlegg gikk helt til bakerste stolpe og Joleon Lescott nikket ballen i en flott bue over Hart.

Etter pause var City mer med på notene og kom også til noen  målsjanser tidlig i omgangen, men Everton-keeper Tim Howard tok det som kom.

Gjestene var likevel de som var nærmest scoring da Cahill neste klarte å pirke ballen i mål fra kort hold i det 53. minuttet.

Evertons Lee Carsley fikk en også en stor mulighet ti minutter før full tid da han tok et raskt frispark, og bare en god Hart hindret at det harde skuddet gikk i mål.

På de 11 siste kampene ha Everton igjen Portsmouth (h), Sunderland (b), Fulham (b), West Ham (h), Liverpool, Derby (h), Birmingham (b), Chelsea (h), Aston Villa (h), Arsenal (b) og Newcastle (h).

Manchester City misbrukte den gyldne muligheten til å komme a poeng med fjerdeplassen i serien og ligger fortsatt nede på en åttendeplass.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.