Hopp til innhold

Everton klarte ikke slå Arsenal

Arsenal har rotet mye på hjemmebane denne sesongen, men borte er de sterke. Søndag vant de 2-1 over Everton på Goodison Park.

Bakary Sagna

Bakary Sagna feirer å ha først Arsenal i ledelsen.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Det er ikke mange lag Arsenal heller vil møte enn Everton, de har faktisk tatt flere poeng fra Liverpool-laget enn mot noen andre. Tross en spennende avslutning på kampen, gjentok historien seg med tre poeng til Arsenal.

Everton startet kampen best, Tim Cahill fikk en gylden mulighet til å stange ballen i lengste hjørne, men satte ballen over. Etter de første 15-20 minuttene begynte Arsenal å ta grep om kampen.

Arsenal i ledelse

Og etter 36 minutter fant bortelaget nettmaskene. Et skudd fra Samir Nasri ble avverget av Tim Howard i Everton-målet. Andrej Arsjavin plukket opp ballen før den gikk over linjen, sendte den skrått ut til Bakary Sagna som banket ballen i mål.

Begge lag valgte å gjøre endringer i andre omgang, for Everton ble Jack Rodwell byttet inn for John Heitinga som hadde en rekke stygge taklinger i første omgang. Denilson erstattet Jack Wilshere for Arsenal.

Cesc Fabregas

Cesc Fabregas dobler Arsenals ledelse.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Ledelsen doblet

Etter tre minutter satte Denilson fart mot Everton-målet, brasilianeren spilte ballen til Cesc Fabregas som flikket ballen videre til Marouane Chamakh. Marokkaneren sendte ballen tilbake til kapteinen som på første berøring skjøt ballen i mål.

Everton avsluttet kampen svært offensivt. Med tre spisser på topp skapte de sjanser, og Arsenals polske målvakt Lukasz Fabianski klarte lenge å stagge offensiven fra Liverpool-laget.

Spennende avslutning

Tim Cahill

Tim Cahill reduserte Arsenals ledelse.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Men etter 88 minutt fikk Everton hjørnespark. Ballen ble spilt kort til Pienaar som slo den på lengste stolpe. Der ventet Louis Saha som headet ballen i beina på Tim Cahill som knallhardt skjøt ballen i mål.

Everton presset på og forsøkte desperat og finne utligningsmålet, men det ville seg ikke. Nok en gang kunne Wengers menn feire tre poeng mot Everton.

– De viktigste kvalitetene vi viste i dag var engasjement, samhold, lidenskap og 100 % innsats i 90 minutter, sa Arsène Wenger til BBC etter kampen.

Arsenal klatrer til 2.-plass på tabellen, to poeng bak Chelsea som har en kamp mindre spilt. Evertons skuffende sesongstart kan fort bli til Evertons skuffende sesong. De forblir på 13.-plass.

Fotball

 • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

  Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

  Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

  – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

  Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

  – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

  Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

  – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

  Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

  (NTB)

  Messi og Neymar
  Foto: AP
 • Leeds fikk nye eiere etter nedrykket fra Premier League

  Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

  Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

  På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

  Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

  Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

  Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

  49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

  (©NTB)

   Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
  Foto: AP
 • Svensk fotballstjerne om tidligere landslagssjef: Hadde «rabiat lederfilosofi»

  Den tidligere svenske storspilleren Nilla Fischer retter uvanlig tøff kritikk mot tidligere landslagssjef Pia Sundhage i en ny bok.

  I boken «Jag sa inte ens hälften», på norsk «Jeg sa ikke engang halvparten», kaller Fischer, som i mange år var en av Sveriges aller mest suksessrike fotballspillere på kvinnesiden, trener Sundhages lederfilosofi for «rabiat». Det begrunner hun blant annet med at visse spillere framsto som mer verdt enn andre.

  Fischer, som spilte 194 landskamper for Sverige, sier hun angrer på at hun ikke tok grep.

  – De gangene burde jeg ha sagt fra, men jeg gjorde det ikke. Som når landslagssjefen vår ikke behandlet alle likt, og var slem mot enkeltspillere. Jeg skammer meg over at jeg ikke gjorde noe, sier Fischer til nyhetsbyrået TT.

  Samtidig skryter hun av den tidligere landslagssjefen energi og lidenskap for fotballen.

  Under Sundhage tok Sverige OL-sølv og EM-bronse.

  Til SVT svarer Sundhage følgende om kritikken fra sin tidligere elev:

  «Dette er Nillas sannhet. Jeg har en annen opplevelse, en annen historie. Trist at hun i løpet av tiden på landslaget opplevde det slik».

  (NTB)

  Nilla Fischer
  Foto: ODD ANDERSEN / Afp
 • Utsatte eliteseriekamper har fått nye datoer

  Lillestrøm og Vålerenga fikk utsatt hver sin kamp som følge av sommerens U21-EM. Nå har de fått nye kampdatoer, skriver NTB. Lillestrøms hjemmekamp mot Aalesund skal spilles 19. juli, mens Sandefjords kamp mot Vålerenga sparkes 30. september.

  Behovet for nye datoer kommer av at både Lillestrøm og Vålerenga har spillere som skal delta i U21-sluttspillet.

  Mads Hedenstad Christiansen - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.