NRK Meny
Normal

Everton klarte ikke slå Arsenal

Arsenal har rotet mye på hjemmebane denne sesongen, men borte er de sterke. Søndag vant de 2-1 over Everton på Goodison Park.

Bakary Sagna

Bakary Sagna feirer å ha først Arsenal i ledelsen.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Det er ikke mange lag Arsenal heller vil møte enn Everton, de har faktisk tatt flere poeng fra Liverpool-laget enn mot noen andre. Tross en spennende avslutning på kampen, gjentok historien seg med tre poeng til Arsenal.

Everton startet kampen best, Tim Cahill fikk en gylden mulighet til å stange ballen i lengste hjørne, men satte ballen over. Etter de første 15-20 minuttene begynte Arsenal å ta grep om kampen.

Arsenal i ledelse

Og etter 36 minutter fant bortelaget nettmaskene. Et skudd fra Samir Nasri ble avverget av Tim Howard i Everton-målet. Andrej Arsjavin plukket opp ballen før den gikk over linjen, sendte den skrått ut til Bakary Sagna som banket ballen i mål.

Begge lag valgte å gjøre endringer i andre omgang, for Everton ble Jack Rodwell byttet inn for John Heitinga som hadde en rekke stygge taklinger i første omgang. Denilson erstattet Jack Wilshere for Arsenal.

Cesc Fabregas

Cesc Fabregas dobler Arsenals ledelse.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Ledelsen doblet

Etter tre minutter satte Denilson fart mot Everton-målet, brasilianeren spilte ballen til Cesc Fabregas som flikket ballen videre til Marouane Chamakh. Marokkaneren sendte ballen tilbake til kapteinen som på første berøring skjøt ballen i mål.

Everton avsluttet kampen svært offensivt. Med tre spisser på topp skapte de sjanser, og Arsenals polske målvakt Lukasz Fabianski klarte lenge å stagge offensiven fra Liverpool-laget.

Spennende avslutning

Tim Cahill

Tim Cahill reduserte Arsenals ledelse.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Men etter 88 minutt fikk Everton hjørnespark. Ballen ble spilt kort til Pienaar som slo den på lengste stolpe. Der ventet Louis Saha som headet ballen i beina på Tim Cahill som knallhardt skjøt ballen i mål.

Everton presset på og forsøkte desperat og finne utligningsmålet, men det ville seg ikke. Nok en gang kunne Wengers menn feire tre poeng mot Everton.

– De viktigste kvalitetene vi viste i dag var engasjement, samhold, lidenskap og 100 % innsats i 90 minutter, sa Arsène Wenger til BBC etter kampen.

Arsenal klatrer til 2.-plass på tabellen, to poeng bak Chelsea som har en kamp mindre spilt. Evertons skuffende sesongstart kan fort bli til Evertons skuffende sesong. De forblir på 13.-plass.

Fotballnyheter