Hopp til innhold

Everton klarte ikke slå Arsenal

Arsenal har rotet mye på hjemmebane denne sesongen, men borte er de sterke. Søndag vant de 2-1 over Everton på Goodison Park.

Bakary Sagna

Bakary Sagna feirer å ha først Arsenal i ledelsen.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Det er ikke mange lag Arsenal heller vil møte enn Everton, de har faktisk tatt flere poeng fra Liverpool-laget enn mot noen andre. Tross en spennende avslutning på kampen, gjentok historien seg med tre poeng til Arsenal.

Everton startet kampen best, Tim Cahill fikk en gylden mulighet til å stange ballen i lengste hjørne, men satte ballen over. Etter de første 15-20 minuttene begynte Arsenal å ta grep om kampen.

Arsenal i ledelse

Og etter 36 minutter fant bortelaget nettmaskene. Et skudd fra Samir Nasri ble avverget av Tim Howard i Everton-målet. Andrej Arsjavin plukket opp ballen før den gikk over linjen, sendte den skrått ut til Bakary Sagna som banket ballen i mål.

Begge lag valgte å gjøre endringer i andre omgang, for Everton ble Jack Rodwell byttet inn for John Heitinga som hadde en rekke stygge taklinger i første omgang. Denilson erstattet Jack Wilshere for Arsenal.

Cesc Fabregas

Cesc Fabregas dobler Arsenals ledelse.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Ledelsen doblet

Etter tre minutter satte Denilson fart mot Everton-målet, brasilianeren spilte ballen til Cesc Fabregas som flikket ballen videre til Marouane Chamakh. Marokkaneren sendte ballen tilbake til kapteinen som på første berøring skjøt ballen i mål.

Everton avsluttet kampen svært offensivt. Med tre spisser på topp skapte de sjanser, og Arsenals polske målvakt Lukasz Fabianski klarte lenge å stagge offensiven fra Liverpool-laget.

Spennende avslutning

Tim Cahill

Tim Cahill reduserte Arsenals ledelse.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Men etter 88 minutt fikk Everton hjørnespark. Ballen ble spilt kort til Pienaar som slo den på lengste stolpe. Der ventet Louis Saha som headet ballen i beina på Tim Cahill som knallhardt skjøt ballen i mål.

Everton presset på og forsøkte desperat og finne utligningsmålet, men det ville seg ikke. Nok en gang kunne Wengers menn feire tre poeng mot Everton.

– De viktigste kvalitetene vi viste i dag var engasjement, samhold, lidenskap og 100 % innsats i 90 minutter, sa Arsène Wenger til BBC etter kampen.

Arsenal klatrer til 2.-plass på tabellen, to poeng bak Chelsea som har en kamp mindre spilt. Evertons skuffende sesongstart kan fort bli til Evertons skuffende sesong. De forblir på 13.-plass.

Fotball

 • The Guardian: United-beilere høyner budene

  Både sir Jim Ratcliffe og sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani skal ha høynet budene sine i håp om å ta over Manchester United. Det melder den engelske storavisa The Guardian.

  Foreløpig er det de to partenes bud som er kjent, men budene ganske så ulike. Mens Al Thani visstnok ønsker seg hele kaka av klubben, skal det være aktuelt med 69 prosent av klubben for Ratcliffes del.

  69 prosent er eierandelen til Glazer-familien.

  Fristen for å legge inn nytt bud var 22.00 onsdag kveld.

  Ineos chairman Jim Ratcliffe is pictured at Old Trafford
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Reiten matchvinner i knallsterk borteseier mot Lyon

  Guro Reiten sikret et meget godt og sterkt utgangspunkt mot Lyon i Mesterligaen da hun sørget for at Chelsea vant 1-0 i Lyon.

  Med det har blåtrøyene gode muligheter til å ta seg til semifinalen i turneringen.

  – Det var kjempeartig. Vi fikk en tøff trekning i Lyon, og de var vunnet Mesterligaen mange ganger før - senest i fjor. Det var ingen lett oppgave, og vi måtte forsvare oss bra. Vi tok vare på muligheten, og 1-0 er vi veldig fornøyd med, sier Reiten til NRK.

  Reiten satte ballen i nettmaskene like før halvtimen var spilt. Det skjedde på vakkert vis da hun curlet ballen i lengste hjørne med feil fot.

  – Jeg så alle spillerne ble dratt mot høyre, mens jeg var ute til venstre. Jeg ropte så høyt jeg klarte, og fikk pasningen. Jeg måtte bare prøve å curle den i venstre. Jeg så ikke ballen gå inn, men jeg hørte det da folk jublet, forteller Chelsea-profilen.

  Ada Hegerberg var på sin side endelig tilbake i troppen igjen etter et langt skadeopphold, men hun ble værende på benken hele kampen.

  Maren Mjelde kom inn på tampen av kampen og fikk i overkant av fem minutter på banen.

  Returoppgjøret spilles i London om åtte dager.

  Chelsea
  Foto: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP
 • Norsk drømmestart i G19-kvalifiseringen til EM

  Det norske G19-landslaget i fotball slo Romania 4-0 i åpningskampen i EM-kvalifiseringen i Frankrike.

  Isak Hansen-Aarøen, Erik Flataker og Andreas Rædergård Schjelderup (25) scoret målene før pause, mens innbytter Magnus Riisnæs fastsatte resultatet til 4-0 i det siste spilleminutt.

  Norge som ledes av Louis Pinenta møter Frankrike lørdag og Nord-Irland tirsdag. Det er kun gruppevinneren som går til EM-sluttspillet på Malta i juli. (NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix / NTB
 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund