Europa-drømmen brister for Molde

Moldes håp om å avansere til Europaligaens utslagningsfase fikk et alvorlig skudd for baugen hjemme mot rumenske Steaua Bucuresti torsdag kveld.

Steaua Bucuresti

Steaua Bucuresti var et par skostørrelser for store for Molde. Her jubler rumenerne etter Alexsandru Chipcius 1-0-scoring i første omgang. Etzaz Hussain depper til høyre.

Foto: NTB SCANPIX / Reuters

Fyldig kampreferat: Molde - Steaua Bucuresti 1-2

Selv Molde-manager Ole Gunnar Solskjær mente Molde hadde gode muligheter til å avansere til Europaligaens sekstendelsfinale dersom det ble seier mot det rumenske laget Steaua Bucuresti hjemme på Aker Stadion.

Men en nitrist førsteomgang, der Steaua scoret to mål mens Molde ikke skapte noe som helst, gjør veien til videre Europa-spill betraktelig lengre for romsdalingene.

Til tross for hederlig innsats i andre halvdel ble det tap for Ole Gunnar Solskjærs menn.

– Vi startet bra, men klarte ikke å utnytte rommene vi fikk i første omgang. Så scoret Steaua to enkle mål, sa Ole Gunnar Solskjær til NTB etter kampslutt.

Tafatt Molde-lag

Moldenserne gikk hardt ut fra start, og skaffet seg umiddelbart initiativet i kampen. Men da Steaua laget 1-0 på lagets første sjanse i kampen etter 21 minutters spill, gikk lufta ensynlig ut av Molde.

Steaua skapte flere store sjanser etter dette, og rundt ti minutter før pause doblet rumenerne ledelsen ved innbytter Iasmin Latovlevici.

Dermed måtte Molde gå til pause med 2-0 i sekken - vel vitende om at de ikke hadde avfyrt et eneste skudd på Steaua-målet i løpet av kampens første 45 minutter.

Chukwu reduserte

Daniel Chima Chukwu

Daniel Chima Chukwu ga hjemmepublikummet håp da han reduserte til 2-1 i andre omgang.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær virket å ha skjønt alvoret, for i andre omgang satte han innpå svenske Mattias Moström og Jo Inge Berget på bekostning av Joshua Gatt og Pape Paté Diouf.

Det ga umiddelbar effekt, og drøyt ti minutter ut i andre omgang kom Moldes fortjente redusering.

Daniel Chima Chukwu driblet rundt med to Steaua-forsvarere før han kontant avsluttet i lengste stolpe og inn - en glimrende prestasjon av nigerianeren.

Molde skapte flere store sjanser i sluttminuttene, men presset ga dessverre ingen uttelling, og tapet var et faktum.

Solskjær angret ikke på laguttaket etter kampen.

– Moström kom inn og var veldig god, men jeg angrer ikke på det laguttaket jeg gjorde i forkant, sa Molde-manageren.

Små sjanser for avansement

Dermed er de gode mulighetene for avansement blitt betraktelig mindre.

Mens Steaua Bucuresti allerede er klare for Europaliga-sluttspillet, må Molde vinne neste hjemmekamp mot FC København om to uker om Europa-drømmen skal leve videre.

Deretter venter en vanskelig bortekamp mot tyske Stuttgart i begynnelsen av desember.

Sjekk Moldes Europaliga-gruppe her!

– Molde må nok vinne hjemme mot København i tillegg til den vanskelige bortekampen mot Stuttgart for å avansere, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb i Canal 9-studioet.

I den andre kampen i Moldes gruppe slo Stuttgart FC Köbenhavn 2-0 på bortebane. Dermed leder Steaua gruppen med syv poeng. Stuttgart står med fem, FCK med fire, mens Molde er sist med sine tre poeng.

Fotball

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Stortap for Milan hjemme

  Med Jens Petter Hauge på benken ble serieleder Milan knust 0-3 hjemme av Atalanta. Byrival Inter er nå to poeng bak etter deres målløse kamp borte mot Udinese.

  Det sviende stortapet var Milans annet denne sesongen i Serie A. De har nå tapt to av de siste fire Serie A-kampene, etter å også ha tapt 1-4 for Juventus 6. januar.

  Zlatan
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Thorisdottir klar for United

  Maria Thorisdottir er klar for Manchester United.

  «Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn.

  Den norske landslagsstopperen har spilt for Chelsea de siste fire sesongene, men det er blitt dårlig med spilletid, særlig i inneværende sesong. Dermed var ikke en overgang veldig overraskende.

  – Jeg er stolt over å komme til Manchester United. Klubben var stor i Norge da jeg vokste opp, så det er virkelig spennende for meg å være en del av kvinnelaget, sier Thorisdottir til Uniteds nettsted.

  – Jeg er imponert over måten klubben har utviklet seg på kort tid, og jeg har hørt mye bra om Casey (Stoney, trener) også, så jeg kan ikke vente med å starte jobben med henne og resten av støtteapparatet, tilføyer hun.

  27-åringen har spilt på det norske landslaget de siste årene. Hun står med 46 kamper og to mål for Norge.

  xC9HSTy_jdg
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Romano: – Noen timer unna Arsenal

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Nå melder også overgangsguruen Fabrizio Romano at Ødegaard nærmer seg den engelske storklubben.

  – Martin Ødegaard har bestemt seg for å signere for Arsenal istedenfor Real Sociedad. Avtalen er forventet å bli signert innen de neste timene. Mikel Arteta har snakket direkte med spilleren, noe som har vært en nøkkelfaktor.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB