NRK Meny
Normal

Etterlengtet seier for Vålerenga

Vålerenga vant de avgjørende duellene og tok fortjent tre poeng i en jevn og fartsfylt kamp på Ullevaal søndag.

Morten Berre
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Oslo-laget hadde ikke slått Rosenborg på Ullevaal siden 1995 før kveldens kamp.

Om det var dette som motiverte hjemmelagets spillere er usikkert, men de ga i hvert fall hundre prosent i alle dueller og vant fullt fortjent i kampen mot fjorårets seriemestere.

Rosenborg var spillemessig fullt på høyde i store deler av kampen, men manglet det ekstra giret i de avgjørende duellene. Noe de drøyt 17.300 tilskuerne høylydt satte pris på.

Alle gode ting er tre

Vålerenga startet kampen med to avslutninger i tverrliggeren før de etter en halvtime endelig fikk uttelling. Lars Hirschfeld slo Kjetil Wæhlers avslutning i tverrliggeren for tredje gang, men på returen dukket Moten Berre opp og satte ballen i det åpne målet.

Ett minutt etter pause dukket Wæhler opp enda en gang. Denne gangen var han heldigere med avslutningen og dunket selv ballen i mål etter en corner. Begge målene kom etter slapt forsvarsspill og aggressivt duellspill fra hjemmelaget.

Tam tittelforsvarer

Rosenborg virket tannløse og hadde lite å by på offensivt hvis man ser bort fra noen skumle innlegg og skudd fra Marek Sapara. Reduseringen kom på en straffe som Steffen Iversen satte i mål etter at Daniel Braaten ble lagt i bakken ti minutter før slutt.

Laget forsøkte seg på en sluttspurt etter målet, uten at de klarte å komme til de helt store sjansene. Tittelforsvarerne står med det uten seier på årets tre første bortekamper.

 

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.