Håpet lever: – Der er vilje i dette laget

Dette var kampen begge dei «norske» laga måtte vinne. Kampen enda i favør Ole Gunnar Solskjær og Cardiff der midtstoppar og kaptein Steven Caulker blei helten.

Ole Gunnar Solskjær

Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær fekk med seg tre poeng i botnoppgjeret som måtte vinnast.

– Han skulle scora hat-trick!, sa Solskjær humoristisk på pressekonferansen etter kampen.

Caulker sende første Cardiff opp i leiinga 1-0, før han sette inn den viktige 2-1-scoringa midtvegs i andre omgang. Sjølv var kapteinen svært fornøgd med innsatsen.

– Vi har mykje spirit i laget. Då dei utlikna kunna mange ha mista hovudet, men vi kjempa tilbake. Kan vi vise same spirit i dei neste ni kampane vil vi heilt klart halde plassen, seier Caulker til BBC etter kampen.

Steven Caulker

Cardiff-kaptein Steven Caulker scora to mot Fulham laurdag. Her jublar han høgt etter éi av scoringane.

Ingen av botnlaga hadde nær råd til å tape oppgjeret denne laurdag ettermiddagen. Dei låg på dei to nedste plassane i Premier League med høvesvis 21 og 22 poeng før kampen.

Etter kampen er Cardiff oppe i 25 poeng, berre målforskjell hindrar sikker plass. Brede Hangeland og John Arne Riise sitt Fulham slit no heilt åleine i botnen.

Vakna etter 20 minutt

Det var ikkje noko fyrverkeri av ein fotballkamp publikum fekk servert i Wales. Dei første 20 minutta var ei depressiv oppvisning.

Så vakna Cardiff, litt etter litt. Sjansane blei større, og like før pause såg heimepublikumet ballen i mål då Kenwyne Jones avslutta vakkert etter eit innlegg frå høgre. Fulham-keeper Marten Stekelenburg var derimot på plass og fekk slått til corner. Den corneren enda til slutt i scoring.

Fulham klarerte først, men ballen blei spelt rett inn igjen i feltet. Craig Noone avslutta frå skrått hald der Fulham berre delvis fekk blokkert. Ballen gjekk vidare inn i feltet der Cardiff-kaptein Steven Caulker beina inn 1-0.

Alt i alt ei fortent leiing halvvegs.

Felix Magath

Fulham-manager Felix Magath hadde ingen god dag på Cardiff City Stadium.

Nytt bortelag til lita nytte

Etter pause kom Felix Magath sine menn ut som eit nytt lag. Tannlaust og umotivert hadde blitt bytta ut med nokre jekslar og litt motivasjon.

Etter 59 minutt kom utlikninga. Cardiff-back Fabio laga ein litt unødvendig corner, noko Fulham utnytta til fulle. Johnny Heitinga var først på og stussa ballen vidare bakover der Lewis Holtby enkelt sette inn 1-1.

Oppgjeret hadde no blitt ein fotballkamp. Meir fart, meir presisjon i pasningsspelet og eit botnoppgjer på vippen. Heimelaget skulle vise seg som tyngst.

For berre åtte minutt etter utlikninga var kaptein Caulker på plass igjen. Etter fleire hjørnespark på rad fekk Caulker hovudet på ballen. Headinga var god, og sjølv om Stekelenburg kanskje burde redda, gjekk ballen i mål til 2-1.

Fire minutt seinare kom spikaren i kista - på komisk vis: Dommar Martin Atkinson var dyktig då han gav Cardiff ein fordel. Like etter blei ballen slått inn og Jones er først på med hovudet. Ei vakker redning hindra scoring, men sekundet seinare låg ballen i mål til 3-1. Scoringa blei til slutt dømd som sjølvmål der Sascha Reiter skal ha vore siste på ballen.

Fulham jaga redusering, og hadde blant anna eit annullert mål etter ei Steve Sidwell-heading, men det enda med Cardiff-siger.

– Kampen i dag var ein viktig, viktig siger. Begge laga trengde sigeren, men vi tok den, konkluderte Solskjær.

Tre poeng gjer at Solskjær sine menn no er oppe på 25 poeng, likt med West Bromwich som tapte 3-0 mot Manchester United. Crystal Palace tapte 1-0 mot Southampton og har framleis 27 poeng, medan Norwich spelte uavgjort mot Stoke og er oppe i 29 - likt med Swansea.

– Ser mot Goodison Park

Cardiff-manageren står no med sju Premier League-poeng sidan inntoget i starten av januar. Etter sin andre siger på ni kampar var han mest fornøgd med spelarane sin respons etter 1-1-scoringa.

– Der er vilje i dette laget og dei var bestemte på å få med seg sigeren.

Solskjær seier vidare at 3-1-sigeren laurdag var viktig for alle både i og rundt klubben. Samstundes gjer han det klart at dei framleis er på nedrykksplass og at eitt resultat forandrar lite.

– Vi ser raskt mot Goodison Park neste helg. No skal vi byggje vidare på denne sigeren, seier den norske Premier League-manageren.

Lagoppstillingar:

Cardiff (4-3-3): David Marshall - Declan John, Steven Caulker, Ben Turner, Fabio - Gary Medel, Bo-Kyung Kim, Jordon Mutch - Craig Noone, Kenwyne Jones, Fraizer Campbell.

Innbyttarar: Craig Bellamy, Wilfried Zaha, Cala, Mats Møller Dæhli, Kevin Theophile Catherine, Magnus Wolff Eikrem, Joe Lewis.

Fulham (4-4-2): Maarten Stekelenburg - Sascha Riether, Johnny Heitinga, Brede Hangeland, John Arne Riise - Ashkan Dejagah, Steve Sidwell, Lewis Holtby, Kieran Richardson - Konstantinos Mitroglou, Cauley Woodrow.

Innbyttarar: William Kvist , Alexander Kacaniklic, David Stockdale, Giorgios Karagounis, Elsad Zverotic, Dan Burn, Darren Bent.

• Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.