Etikkutvalget støtter Drillo: – NFF har ansvaret

ULLEVAAL STADION (NRK.no): Etter et over to timer langt møte før Island-kampen landet Norges fotballforbunds etikkutvalg på at forbundet handlet feil.

Rune Bratseth

NFFs etikkutvalg, her representert ved sekretær og tidligere Drillo-elev Rune Bratseth, gir forbundet ansvaret for bråket rundt ansettelsen av ny landslagstrener.

– Det er ingen tvil om hvor ansvaret ligger hen i den situasjonen som har oppstått, det er hos NFF, sier Rune Bratseth til NRK.no.

Den tidligere landslagkapteinen under Drillos første periode sitter som sekretær i etikkutvalget.

– Forbundet burde definitivt brukt mer tid på denne saken og tenkt seg bedre om, sier Bratsteth.

Drillo gikk av på dagen for drøyt to uker siden - rett før han skulle ha startet oppkjøringen til de to siste VM-kvalifiseringskampene.

Ingen reaksjoner

Sammen med utvalgets fire andre medlemmer gikk Bratseth tirsdag gjennom fotballforbundets behandling av tidligere landslagssjef Egil Olsen. Møtet startet på Ullevaal stadion klokken fem og var ikke ferdig før tett opptil kampstart mellom Norge og Island.

Utvalget er et rådgivende organ og kan ikke gi reaksjoner, men har ifølge Bratseth vært i møter med forbundet og gitt sine synspunkter på det som har skjedd.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Egil Olsen

Det var tilsynelatende god stemninge mellom Per-Mathias Høgmo (t.v.), fotballpresident Yngve Hallén og Egil Olsen på pressekonferansen der NFF informerte om trenerbytte.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Positive handlinger

Bratseth legger til at utvalget liker det forbundsledelsen har gjort det siste døgnet. Tirsdag formiddag var for eksempel generalsekretær Kjetil Siem og fotballpresident Yngve Hallén hjemme hos Drillo for å snakke om uenighetene rundt hva som faktisk skjedde da landslaget fikk ny trener.

Drillo mener han fikk sparken, mens generalsekretær Kjetil Siem og fotballpresident Yngve Hallén mener de ga Drillo et valg om å fortsette.

– Handlingene som forbundet satte i gang i dag er bra og positive, sier Bratseth.

Rett før avspark i Norge-Island sa Egil Olsen til NRK at han fortsatt mener han fikk sparken.

PS! Etikkutvalget hadde planlagt tirsdagens møte før bråket rundt trenerbyttet på landslaget, men sier at det var naturlig å ta opp saken på møtet.


Fotball

 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP