NRK Meny
Normal

Etikkutvalget støtter Drillo: – NFF har ansvaret

ULLEVAAL STADION (NRK.no): Etter et over to timer langt møte før Island-kampen landet Norges fotballforbunds etikkutvalg på at forbundet handlet feil.

Rune Bratseth

NFFs etikkutvalg, her representert ved sekretær og tidligere Drillo-elev Rune Bratseth, gir forbundet ansvaret for bråket rundt ansettelsen av ny landslagstrener.

– Det er ingen tvil om hvor ansvaret ligger hen i den situasjonen som har oppstått, det er hos NFF, sier Rune Bratseth til NRK.no.

Den tidligere landslagkapteinen under Drillos første periode sitter som sekretær i etikkutvalget.

– Forbundet burde definitivt brukt mer tid på denne saken og tenkt seg bedre om, sier Bratsteth.

Drillo gikk av på dagen for drøyt to uker siden - rett før han skulle ha startet oppkjøringen til de to siste VM-kvalifiseringskampene.

Ingen reaksjoner

Sammen med utvalgets fire andre medlemmer gikk Bratseth tirsdag gjennom fotballforbundets behandling av tidligere landslagssjef Egil Olsen. Møtet startet på Ullevaal stadion klokken fem og var ikke ferdig før tett opptil kampstart mellom Norge og Island.

Utvalget er et rådgivende organ og kan ikke gi reaksjoner, men har ifølge Bratseth vært i møter med forbundet og gitt sine synspunkter på det som har skjedd.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Egil Olsen

Det var tilsynelatende god stemninge mellom Per-Mathias Høgmo (t.v.), fotballpresident Yngve Hallén og Egil Olsen på pressekonferansen der NFF informerte om trenerbytte.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Positive handlinger

Bratseth legger til at utvalget liker det forbundsledelsen har gjort det siste døgnet. Tirsdag formiddag var for eksempel generalsekretær Kjetil Siem og fotballpresident Yngve Hallén hjemme hos Drillo for å snakke om uenighetene rundt hva som faktisk skjedde da landslaget fikk ny trener.

Drillo mener han fikk sparken, mens generalsekretær Kjetil Siem og fotballpresident Yngve Hallén mener de ga Drillo et valg om å fortsette.

– Handlingene som forbundet satte i gang i dag er bra og positive, sier Bratseth.

Rett før avspark i Norge-Island sa Egil Olsen til NRK at han fortsatt mener han fikk sparken.

PS! Etikkutvalget hadde planlagt tirsdagens møte før bråket rundt trenerbyttet på landslaget, men sier at det var naturlig å ta opp saken på møtet.


Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia