NRK Meny
Normal

Ernas krav til landslaget: – Nå må vi vinne

BERLIN/OSLO (NRK): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo bruker Erna Solberg som forbilde før Norge skal ut i viktig VM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia.

Solberg

KLAR FOR KAMP: Erna Solberg besøkte det norske landslaget i Berlin før VM-kvalikkampen mot Tsjekkia. Statsministeren fikk drakt av kaptein Per Ciljan Skjelbred og landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg mener at nå må vi vinne. Det håper jeg absolutt at vi klarer. Jeg tror vi har en mulighet til det. Det gjelder å legge bak seg det som har vært tidligere, se fremover og begynne på nytt, sier Solberg til NRK midt på treningsbanen i Berlin.

Se video senere i saken!

Høyt oppe

Statsministeren er på utenlandsbesøk for å møte den tyske forbundskansleren og forbildet Angela Merkel, men tok samtidig turen innom Norges treningsleir i den tyske hovedstaden.

Med politieskorte og livvakter på slep ankom Solberg treningsfeltet like ved Olympiastadion i Berlin.

Da hun entret banen ble hun tatt imot av landslagssjef Per-Mathias Høgmo og kaptein Per Ciljan Skjelbred.

Den fotballinteresserte politikeren hilste på spillere og støtteapparat. Statsministeren fikk utdelt landslagstrøye med draktnummer ti og Solberg-navnet på ryggen, i tillegg til kaptein Skjelbreds Hertha Berlin-drakt.

– Vi bergensere er jo litt høyt oppe når det gjelder fotball for øyeblikket, så det er bare å la seg inspirere, smilte Solberg og ble samtidig gratulert av Per-Mathias Høgmo etter sølvet til favorittlaget Brann i eliteserien.

Solberg 2

MØTE: Per-Mathias Høgmo (t.v) poengterte overfor Erna Solberg at han bruker statsministeren som forbilde før kampen mot Tsjekkia. Per Ciljan Skjelbred (t.h.)

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Eksempel på stø kurs

Ap-mannen Høgmo poengterte overfor Høyre-politikeren Solberg at han for første gang på lenge mønstrer en nesten skadefri tropp.

– Det er lenge siden sist. Det er godt å ha alle statsråder på plass, det vet jo du, smilte Høgmo, som på et spillermøte har brukt Solberg som eksempel.

– Jeg sa til spillerne at du er et godt eksempel på hvor viktig det er å holde stø kurs. Og å håndtere med- og motgang. Sånn er det å være toppolitiker, og sånn er det å være toppfotballspiller og topptrener også, sier Høgmo som er under press etter tre poeng på tre kamper i VM-kvaliken.

Erna Solberg tok seg tid til å besøke treningsfeltet med de norske landslagsgutta i fotball før kampen mot Tsjekkia fredag.

Skal se kampen

Solberg, som er vokst opp på Kalfaret i Bergen, er kjent som en stor Brann-patriot og har ofte vært å se på Brann-kamper, cupfinaler og landskamper.

Fredagens oppgjør håper hun å se på TV-skjermen.

– Det skal jeg forsøke å få til, ja. Vi har litt mange forhandlinger på Stortinget, men jeg håper at jeg får tid på fredag, svarer statsministeren.

– Hva tror du det betyr at du kommer her, spurte TV2s reporter.

– Jeg håper at de synes det er et hyggelig avbrekk. Og så håper jeg at de ikke står så lenge stille at de blir forkjølet og syke, og at jeg får skylda etterpå, svarte statsministeren og smilte, og ville samtidig ikke komme noen råd til Høgmo før kampen.

– Jeg er mer en entusiastisk tilhenger. Og det tror jeg er den beste rollen å ha også, sa Solberg før hun fortsatte sitt offisielle statsbesøk i Tyskland.

Solberg Merkel

FORBILDE: Erna Solberg møtte forbundskansler Angela Merkel til arbeidslunsj tirsdag.

Foto: Johan Falnes / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter