Eriksen forteller alt: – Jeg fikk rundt 10 000-20 000 per kamp

Follo-trener Hans-Erik Eriksen fikk betaling for tips om fem kamper i perioden 2000-2005. Han fikk mangfoldige tusen kroner for å fikse kampene, men gjorde det aldri, forteller han til Østlandets Blad.

Hans Erik Eriksen

Hans-Erik Eriksen innrømmer alt han har vært med på, og forteller at han totalt tjente mye penger på å selge informasjon.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Hans Erik Eriksen

Hans-Erik Eriksen forteller at han har slitt med dårlig samvittighet.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– For flere år tilbake var jeg yngre og betydelig dummere enn jeg er nå. Jeg involverte meg i noe som den gang kanskje kunne virke som en spennende aktivitet, en rask vei til noen ekstra penger, sier Eriksen til avisa.

Tidligere i dag offentliggjorde NFF og Follo FK at hovedtreneren for klubbens førstelag var involvert i mulige lovbrudd for en del år tilbake.

– Snakk om ca. fem kamper

Nå forteller han selv at han solgte falske fiksede kamper.

Eriksen oppga nemlig at han hadde kjøpt spillere på begge lag, noe han i realiteten ikke hadde gjort.

– Jeg fikk rundt 10000–20000 kroner pr. kamp, og det er snakk om totalt ca. fem kamper, sier Eriksen.

Han oppgir selv at det aldri var pengene som drev ham.

– Det var nok mer spenningen rundt det å ta risiko. Jeg svindlet en gambler, en som ville fikse kamper, og beriket meg selv. Det skammer jeg meg over, sier Eriksen.

– Det er tungt

Kampene det er snakk om ble spilt i perioden 2000-2005. Da var Eriksen både trener i Nesodden og spiller i Follo.

NRK vet at én av kampene var oppgjøret Alta-Follo i 2005. Kampen endte 2-0 til bortelaget Follo.

Follo-treneren forteller at han ble introdusert for gambleren han solgte til av noen bekjente. Denne personen søkte om mye tips om alt fra skadesituasjon til suspensjoner - kort fortalt alt som kunne gjøre veddemålene sikrere.

– Jeg var alene

Eriksen er soleklar på at han var alene om å selge informasjonen.

– Det var aldri aktuelt å forhøre seg med andre lags spillere eller spillere i Follo om de kunne fikse kamper. Det ble imidlertid kommunisert til denne gambleren at så var gjort. Det var en blank løgn, det var aldri noen spillere som var med på dette, sier han.

– Disse spillerne, som jeg sa var fikset, skulle jo få penger for å være med. Gevinsten tilfalt en ung, dum Eriksen, forteller treneren.

Gikk galt i 2005

Eriksen forteller at han plukket ut sikre kamper for at bløffen om kjøpte spillere ikke kunne gjennomskues. På denne måten lurte han gambleren, og sikret alle pengene til seg selv.

Dette fungerte helt til et oppgjør i 2005, hvor Follo vant en kamp Eriksen hadde tipset som tap. Den nåværende Follo-treneren var da hovedtrener i Nesodden.

– Da var det ubehagelig, for jeg var uvitende om hvilken reaksjon jeg ville få (fra gambleren). Det ble i alle fall ikke snakk om den type lurerier mer, sier Eriksen.

Eriksen forteller at han har slitt med dårlig samvittighet i årene etter det skjedde.

– Det er tungt å innrømme at jeg har gjort en så grov vurderingssvikt. Jeg har gjort alt jeg kan for å fortrenge dette. Dette har vært som en mørk sky som har fulgt meg, sier Eriksen.

– Ingen umoral i Follo

Han fortalte fredag og lørdag hele sin historie til politiet, og det blir trolig avgjort om det tas ut siktelse mot 34-åringen førstkommende mandag.

Eriksen forteller at han har forsøkt å legge den lyssky virksomheten bak seg, men at det ble umulig å holde på det når kampfiksingsvirksomheten i norsk fotball har blitt rullet opp.

Til tross for at tre Follo-spillere nå er siktet for kampfiksing og heleri, avviser Eriksen at det er noen noen sammenheng mellom sakene.

– Det er jeg som enkeltperson som ha gjort dette, det er ikke snakk om noen kultur for umoral i klubben. Dette er min egen dumskap, som går langt tilbake i tid, og det er ikke slik jeg kjenner det Follo FK vi har i dag, og de verdiene klubben står for.

Hans-Erik Eriksen kommer ikke til å lede Follo mot Tromsø 2 mandag. Det ble bestemt lørdag kveld.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Åpner for tilskuere i England

  Den britiske regjeringen har åpnet for at tilskuere igjen kan slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass, er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav kan 4000 fans slippe inn.

  Ingen klubber i Premier League holder til i områder der det kan åpnes for 4000 fans, melder Daily Mail.

  Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham og West Ham kan derimot planlegge for 2000 tilskuere.

  Solskjær og United kan ikke ha tilskuere på stadion enda.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Flyttar cupfinalen frå Ullevaal

  Cupfinalen for kvinner mellom Vålerenga og LSK Kvinner må bli flytta frå Ullevaal, opplyser NFF. Årsaka er faren for å øydelegge dekket, og at ein held på å bygge om garderobane i inngangspartiet. Det er ikkje bestemt enno kvar finalen blir heldt.

  MEFzvsK84LA
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Topptrener vil frede draktnummer ti

  Diego Maradona spilte hele karrieren med tallet 10 på ryggen. For å hedre det avdøde fotballikonet ber André Villas-Boas om at draktnummeret blir «pensjonert».

  – Det er veldig sørgelige nyheter. Jeg vil at Fifa (Det internasjonale fotballforbundet) freder nummer 10 for alle lag i alle turneringer. Det vil være den fineste hyllesten vi kan gi ham. Han er et utrolig stort tap for fotballverdenen, sier Marseille-trener André Villas-Boas, ifølge Marca.

  Maradona er blitt hyllet over hele verden etter det ble kjent at han hadde gått bort onsdag ettermiddag norsk tid. (NTB)

  tyrdtgdr
  Foto: Carlo Hermann / AFP