NRK Meny
Normal

Legger seg flate for dødball-kritikk

- Landslagsspillerne må skjerpe seg på dødballer. Det sier NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

Martin Andresen

Martin Andresen og de andre landslagsspillerne legger seg flate for dødball-kritikken.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Kampen mot Malta i helgen avslørte store mangler på dødballene til Norge, og Løken er bekymret før den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Ungarn i morgen.

- Dødballene mot Malta var for dårlige. Der er det mer å gå på, både i presisjon og i forhold til innløp foran mål, sier Løken.

Mange dødballer, ingen mål

Norge hadde 14 hjørnespark og flere frispark i god posisjon mot Malta, men ingen av målene kom på dødballer. Løken er klar på hvem sin skyld det er. - Det er jo først og fremst de som slår dødballene. De er jo de som er viktigst, sier Løken.

Enige i kritikken

Kaptein Martin Andresen tar ofte cornere for Norge og legger seg flat for kritikken fra Løken. - Ja. Vi hadde mange dødballer, men vi var ikke fornøyde med at vi ikke scoret på dem. Vi har gått gjennom dette og snakket om det og jobber med innløp og aggresivitet, sier Andresen.

Videre er det spillerne innenfor sekstenmeteren som må ta ansvar for manglende uttelling på dødballene, mener Løken. - Jeg etterlyser litt mer killer-instinkt hos de to som er så bra i lufta som de to midtstopperne er, sier han.

Midstopperne scorer aldri

Midtstopperne Brede Hangeland og Erik Hagen har scoret et mål på til sammen 57 kamper. Brede Hangeland har ikke scoret for landslaget i det hele tatt. Han skjønner at folk forventer mål på dødballene. - Null mål er for dårlig uttelling, så vi må bare bli tøffere og komme oss i de riktige posisjonene slik at det kan bli mål av det, sier han.

Trener Åge Hareide har en klar utfordring til midtstopperne. - De må være tøffere foran mål, vi er for snille, sier sjefen.

Fotballnyheter