Er dette Norges beste midtbane?

Anført av hærfører Kristofer Hæstad kjørte Vålerenga fullstendig over en av eliteseriens antatt beste midtbaner søndag.

Midtbane Vålerenga

Har Vålerenga Norges beste midtbane?

Foto: Scanpix

- Om det er Norges beste midtbane er vanskelig å si, men jeg syens de er veldig gode. Jeg hadde ikke villet byttet dem med noen, sier VIF-trener, Martin Andresen, til NRK.no.

STEM: Hvem har Norges beste midtbane? (nederst i artikkelen)

Hæstad scoret to ganger mot Odd Grenland, og både Harmeet Singh og Mohammed Fellah leverte en strålende kamp i det som endte med en overbevisende 6-1-seier.

VIDEO: Se alle målene i kampen her!

Video VIF-ODD

Ikke hvem som helst

Da den gamle midtbanegeneralen Martin Andresen satte inn Bojan Zajic på slutten av kampen, rakk han å levere en perlescoring før dommeren blåste av kampen.

Det var imidlertid ikke et hvilket som helst lag Hæstad og co kriget mot på midtbanen.

Simen Brenne, Jone Samuelsen og Magnus Lekven sto på motsatt banehalvdel. Sammen med skadede John Anders Bjørkøy og Tommy Svindal Larsen var Odd Grenlands midtbane fryktet før sesongen.

Søndag var det langt fra nok mot Vålerenga.

Imponert av VIF

NRKs fotballekspert Karl Petter Løken er blant dem som har latt seg imponere av Vålerenga, men sier også at flere andre lag har utmerket seg med sterke midtbaner.

- Alt i alt har midtbanen til Odd Grenland skuffet. I går var det helt horribelt og nesten pinlig i perioder. Ballkunstnerne hos Vålerenga får mer og mer selvtillitt, og da blir det bare frustrerende å spille mot dem, sier han.

Skadeproblemer

Det er imidlertid ikke bare hos Odd Grenland midtbanen ikke har levd helt opp til forventningene. Løken trekker frem Stabæk og Molde som eksempler på lag som før sesongen var forventet å levere bedre enn det vi har sett så langt i år.

- Jeg synes ikke Henning Hauger og Farnerud hos Stabæk har levd helt opp til forventningene. De har hatt litt skader, så det er også litt vanskelig å vurdere, sier Løken, og legger til:

- I Molde lider de av at Thione har vært skadet. Hoset, Berg Hestad og Thomas Holm har vært gode. Løperrekka har heller ikke vært så gode som i fjor, og midtbanen lider under det også, sier Løken.

- På det jevne

Når det gjelder Rosenborg og Aalesund, mener Løken at det er lagmaskineriet like mye som enkeltspillere eller lagdeler som har imponert mest.

- Rosenborg imponerer på det jevne, og Annan har vært god. Skjelbred varierer litt og er ikke helt stabil, og han er for sjelden involvert, sier Løken til NRK.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter