NRK Meny
Normal

– Annonserer Suarez-straff i ettermiddag

FIFAs disiplinærkomite fortsetter behandlingen av bite-anklagene mot Luis Suarez torsdag morgen i Brasil. Nå melder BBC-journalist at dommen kan komme på FIFAs pressekonferanse 16.30.

Luis Suarez

Luis Suarez

Foto: CARLOS BARRIA / Reuters

Ganske raskt etter kampen mellom Uruguay og Italia ble det kjent at FIFA åpnet disiplinærsak mot Luis Suarez på bakgrunn av bitingen av italienske Giorgio Chiellini.

Disiplinærkomiteen har ønsket å få alle fakta på bordet, og selv om det var ventet at de ville komme med en avklaring onsdag kveld, er det nå klart at de vil sove på det, og møtes igjen for nye diskusjoner torsdag morgen.

BBCs sportskorrespondent Dan Roan sier at straffen fort kan komme på FIFAs daglige pressekonferanse klokken 16.30 i dag norsk tid.

Laster Twitter-innhold

Suarez' advokat, Alejandro Balbi, sier ifølge Guardian at han vil bruke alle mulig midler på å få Suarez frikjent.

– Vi er ikke i tvil om at dette har skjedd fordi Suarez er involvert og fordi Italia er blitt slått ut, sa han til uruguayansk radio.

– Suarez også skadet

– Det er mye press fra England og Italia. Det er en mulighet for at de kan gi ham en karantene, men vi er helt overbevist om at det var helt vanlig spill, og om Chiellini kan vise et skrubbsår på skulderen, så kan Suarez vise frem et forslått og nesten gjenlukket øye, sa han.

LES OGSÅ: Bare å bestille juleferie, Suarez

Det uruguyanske fotballforbundet skal også ha hevdet at bitemerkene på Chiellinis skulder skal ha blitt photoshoppet for å få dem til å virke verre enn de egentlig var.

- Vil bruke alle argumenter

– Om alle spillere skal vise frem alle skader de får og åpne disiplinærsaker for dem, kommer alt til å bli veldig komplisert i fremtiden. Vi kommer til å bruke alle argumentene vi har, slik at Luis kommer ut av dette på en best mulig måte, sa han.

Presidenten for det uruguyanske fotballforbundet har også beskrevet bevisene mot Suarez som «ikke overbevisende», og kaptein Diego Lugano har uttalt seg kritisk om oppførselen til Chiellini.

Også sponsorer til Suarez er kritiske til oppførselen. Etter biteepisoden i Premier League i fjor kom Adidas med en advarsel til Suarez om å passe på oppførselen sin, og spillselskapet 888, som nylig begynte et samarbeid med med Suarez sa:

– Vi vurderer seriøst vårt samarbeid med spilleren, da vi ikke ønsker å tolerere usportslig oppførsel.

Luis Suarez selv sa også at det var sånt som skjer på i en fotballkamp.

Se episoden i videovinduet under.

Biter Suarez?

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.