NRK Meny
Normal

– Jeg var hjemløs mens jeg spilte for England

Fotballspilleren Fara Williams (30) holdt hemmelig for lagvenninner og trenere at hun var hjemløs mens hun spilte for det engelske landslaget.

Fara Williams

Fara Williams har hatt en tøff oppvekst. England-spilleren forteller nå at hun var hjemløs i seks år - blant annet mens hun spilte for det engelske landslaget.

Foto: Urs Flueeler / Ap

Williams and

Fara Williams (nummer 8) har 127 landskamper for England.

Foto: INA FASSBENDER / Reuters

– Jeg ville bare ikke fortelle det til noen, jeg ønsket ikke at folk skulle dømme meg, sier Fara Williams til BBC.

30-åringen har jobbet knallhardt for å bli en av verdens aller beste midtbanespillere. Og hun gjorde det hele mens hun var hjemløs.

England-veteran

Dette er første gang Liverpool- og England-stjernen forteller om hennes tøffe år på hjemmebane. I seks år bodde Williams på ulike herberge, mens hun storspilte for landslag og klubblag.

I dag står hun bokført med 127 landskamper - og er en av spillerne med flest kamper for England.

– Jeg forsøkte å leve et liv som om jeg hadde et hjem, for å holde fasaden, sier Williams som feiret både 18- og 21-årsdagen på et hjem for hjemløse.

Fotballspilleren hadde ikke annet valg enn å flytte ut på gata da familien fikk problemer og gikk i oppløsning da hun var tenåring.

– Mange vet ikke at de aller fleste blir hjemløse på grunn av familiære problemer, ikke bare dopavhengighet, sier Williams til BBC og legger til:

– Folk blir redde når de ser hjemløse på gata. Men de er helt vanlige mennesker med problemer. Vi har alle problemer i livene våre.

Trener hjemløse jenter

Ved siden av å være profesjonell fotballspiller jobber Williams for organisasjonen «Homeless FA», hvor hun trener hjemløse jenter og kvinner.

England-stjernen forteller at hun ikke kunne si nei da hun fikk tilbud om å hjelpe jentene.

– Jeg ønsket å dele min historie med dem og vise at det finnes en vei ut av den situasjonen de er i, sier Williams.

30-åringen sier det betyr mye for henne å ha jobben som trener, men at det også er svært tøft. Når hun ser de hjemløse spillerne, strømmer minnene på.

– Det er veldig hardt fordi du synes så synd på deg selv når du er hjemløs. Du føler at det ikke er noen der for deg. Jeg hadde fotballen som motivasjon, men noen av disse jentene har ingen ting som motiverer dem. Jeg prøver å vise dem at det er mennesker der ute som ønsker å hjelpe, men at de også må hjelpe seg selv, sier hun.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia