Hopp til innhold

Rekdal: – Norge har kastet bort et helt år

WEMBLEY/OSLO (NRK.no): Kjetil Rekdal forstår ikke hvorfor Per-Mathias Høgmo plutselig endrer taktikk. – Dette var akkurat slik vi ønsket å fremstå i dag, svarer Høgmo.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal har scoret Norges mest kjente mål på Wembley i 1992. Onsdag var han svært overrasket over landslagssjef Per-Mathias Høgmos defensive taktikk på den samme banen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Per-Mathias Høgmo

Landslagssjef Per-Mathis Høgmo er ikke enig i kritikken fra Kjetil Rekdal. – Vi skapte den defensive tryggheten vi ønsket, sier Høgmo til NRK.no.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– I dag starter de med en helt annen taktikk enn de har trent på de 11 første kampene under Høgmo. Norge var feige og spilte destruktivt før pause, sa en kritisk Kjetil Rekdal i Viasat-studio etter kampen.

Da hadde han sett et tannløst Norge på Wembley, spesielt før pause. I stedet for å styre kampen, slik mye av Høgmos plan for «Nye Norge» har gått ut på, mener Rekdal det virket som Norge spilte på resultatet.

– Det overrasker meg. Vi lurer oss selv, og dersom vi skal fortsette å spille på denne måten har vi kastet bort et år, tordnet Rekdal.

 • Er du enig med Rekdal? Si din mening om Norges spill nederst i saken!

– Dette var plan to

Norge åpnet riktignok friskt etter pause, men så ble Mats Møller Dæhli skadet, Wayne Rooney scoret på straffe og Norge mistet igjen piffen.

Wayne Rooney jubler

Wayne Rooney jubler etter straffescoringen.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Når NRK.no konfronterer Høgmo med Rekdal-kritikken etter kampen svarer landslagssjefen slik:

– Dette var akkurat slik vi ønsket å fremstå. England har et samspilt lag etter VM, men vi klarte å skape den defensive tryggheten vi ønsket.

– Jeg er meget godt fornøyd med den gameplanen.

Overfor Viasat sa landslagssjefen like etter kampen at det Norge viste på Wembley onsdag kveld var en plan to.

Det handler om å bygge sten på sten, sa han og tenkte på at han ønsket å dyrke det defensive mot England.

I sine første kamper som landslagssjef har Høgmo vært mest opptatt av det offensive spillet.

Hodgson-skryt

Norges ferske landslagskaptein, Per Ciljan Skjelbred, er ikke like avvisende som Høgmo overfor Rekdals kritikk.

– Jeg kan forstå han (Rekdal), men vi ble spilt lavt og skulle øve oss foran Italia-kampen, sier Skjelbred til NRK.no.

England-sjef Roy Hodgson skryter av det norske laget.

– Jeg tipper Høgmo sier til gutta at de har en sjanse mot Italia dersom de kjemper like hardt mot dem som som de gjorde mot oss i kveld.

– Jeg tror Norge kommer til EM i Frankrike, la han til.

Norge møter Italia på Ullevaal førstkommende tirsdag. Det er den første kampen i EM-kvalifiseringen.

Kneskade på Dæhli

Etter onsdagens kamp var det stor spenning knyttet til Mars Møller Dæhlis skade. Det så dramatisk ut da 19-åringen ble fraktet ut på båre ti minutter etter pause, men etter kampen beroliget landslagssjefen de som fryktet det verste.

– Mats fikk et slag i kneet og har vært til røntgen. De foreløpige rapportene sier at det går bra med Mats. Vi får se i morgen, sier Høgmo.

(Les videre under bildet.)

Dæhli

Her ligger Mats Møller Dæhli nede for telling ti minutter etter pause. Da han måtte ut med skade mistet Norge mye av piffen i kampen.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Friskt pust

(Les videre under bildet.)

Laster Twitter-innhold

Dæhli var en av de mest friske på Norge i den gode perioden etter pause, der han ikke var redd for å utfordre på høyrekanten, men så kom en duell med Raheem Sterling og da var det slutt.

Hva som nøyaktig skjedde er uklart, men England- og Liverpool-stjernen Sterling gjorde tilsynelatende ikke noe stygt.

Dæhli, som Wayne Rooney før kampen omtalte som en talentfull ung spiller, måtte ut på båre med benet gjemt i en stor polstring.

Klar straffe

Sammen med Dæhli forsvant også mye av spruten i det norske laget, men England fortsatt å trykke på og ti minutter etter at Dæhli forsvant fikk de straffe.

Omar Elabdellaoui taklet nevnte Sterling i feltet og straffen var grei.

Wayne Rooney var sikker og scoret dermed i sin første kamp som fast kaptein.

Fotball

 • Nederlandsk storkamp ble avbrutt etter skandalescener – skal fullføres for tomme tribuner

  De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

  Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

  Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt.

  Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

  På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

  De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Landslagsstopperen Andreas Hanche-Olsen ute med ankelskade i opptil seks måneder

  Andreas Hanche-Olsen trenger en operasjon i ankelen og blir ute i lang tid. Det gjør ham nok en gang uaktuell for landslaget.

  Nyheten ble sluppet av Mainz etter helgens 1-2-tap for Augsburg i tysk Bundesliga. I meldingen står det at Hanche-Olsen først er ventet tilbake om fire til seks måneder.

  – Avgjørelsen ble tatt i samråd med det medisinske teamet og flere spesialister, skriver Mainz.

  Hanche-Olsen var ikke i troppen til Mainz' to siste ligakamper. Ankeltrøbbel gjorde at han mistet seriestarten og har siden kun spilt 65 minutter. Hans seneste opptreden kom da han ble tatt av i pausen mot Werder Bremen 2. september.

  Midtstopperen står med 14 landskamper for Norge, og den siste kom i september i fjor. Sykdom og skader er årsaken til at han ikke står med noen kamper for Ståle Solbakkens lag i 2023.

  – Det er jo maks utur, men vi var litt forberedt på det. Da han fikk det overtråkket, så ble det jo ikke bra. Da fryktet vi at det endte med operasjon, sier Solbakken til Nettavisen. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Pochettino om Chelseas krisestart: – Vi må vokse opp

  Mauricio Pochettinos inntog og en bråte nye spillere har ikke løst Chelseas problemer i Premier League. London-klubben står med kun fem ligaseirer i 2023.

  Søndag kom nok en nedtur hjemme på Stamford Bridge. Chelsea sløste med sjansene og ble redusert til ti mann underveis i 0-1-tapet for Aston Villa.

  Laget ligger på 14.-plass med kun fem poeng etter seks runder. Ansettelsen av Pochettino og nok en sommer med stort pengeforbruk har ikke slått til.

  – Fotballspillere vil vinne, men feil vil komme når man har unge spillere uten erfaring. Det er klart vi er misfornøyde. Vi må løse dette så snart som mulig, og vi må vokse opp som lag, sa Pochettino etter kampen.

  Chelsea fikk amerikanske eiere i fjor vår. De tok over klubben etter nærmere to tiår med Roman Abramovitsj, og de siste 15 månedene er det blitt brukt enorme pengesummer på nye spillere. Likevel strever Chelsea tungt.

  I kalenderåret 2023 står de blåkledde med kun fem seirer av 29 mulige i Premier League.

  – De ser fram til å kunne bygge noe bra med dette prosjektet, men de er skuffet. Samtidig må de stole på planen. Vi må gjøre jobben og stole på hverandre. Vi har laget vi har, og det kan vi ikke forandre på nå, sier Pochettino om eierens reaksjoner på Chelseas vedvarende krise. (NTB)

  poch
  Foto: IAN KINGTON / AFP
 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Svenske Roony Bardghji (17) ble den store helten for FC København i 3-2-seieren over Brøndby i toppkampen i dansk fotball.

  Ohi Omoijuanfo scoret for Brøndby i derbyet. Nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. Han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet Bardghji før han fem minutter senere avgjorde.

  Den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. Josip Radosevic scoret også for Brøndby, mens Diogo Gonçalves sto for det første FCK-målet.

  FCK leder serien med fire poeng ned til Brøndby på tredjeplass. Det var dermed en toppkamp i København-forstaden søndag. Silkeborg slo Viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak FCK.

  Birger Meling og Mohamed Elyounoussi spilte begge hele kampen for FCK, mens Omoijuanfo og Henrik Heggheim ble byttet ut for Brøndby. Håkon Evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. Sebastian Sebulonsen forble ubenyttet reserve for Brøndby. (NTB)

  Superliga: Brøndby IF - FC København
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB