Rekdal: – Norge har kastet bort et helt år

WEMBLEY/OSLO (NRK.no): Kjetil Rekdal forstår ikke hvorfor Per-Mathias Høgmo plutselig endrer taktikk. – Dette var akkurat slik vi ønsket å fremstå i dag, svarer Høgmo.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal har scoret Norges mest kjente mål på Wembley i 1992. Onsdag var han svært overrasket over landslagssjef Per-Mathias Høgmos defensive taktikk på den samme banen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Per-Mathias Høgmo

Landslagssjef Per-Mathis Høgmo er ikke enig i kritikken fra Kjetil Rekdal. – Vi skapte den defensive tryggheten vi ønsket, sier Høgmo til NRK.no.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– I dag starter de med en helt annen taktikk enn de har trent på de 11 første kampene under Høgmo. Norge var feige og spilte destruktivt før pause, sa en kritisk Kjetil Rekdal i Viasat-studio etter kampen.

Da hadde han sett et tannløst Norge på Wembley, spesielt før pause. I stedet for å styre kampen, slik mye av Høgmos plan for «Nye Norge» har gått ut på, mener Rekdal det virket som Norge spilte på resultatet.

– Det overrasker meg. Vi lurer oss selv, og dersom vi skal fortsette å spille på denne måten har vi kastet bort et år, tordnet Rekdal.

 • Er du enig med Rekdal? Si din mening om Norges spill nederst i saken!

– Dette var plan to

Norge åpnet riktignok friskt etter pause, men så ble Mats Møller Dæhli skadet, Wayne Rooney scoret på straffe og Norge mistet igjen piffen.

Wayne Rooney jubler

Wayne Rooney jubler etter straffescoringen.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Når NRK.no konfronterer Høgmo med Rekdal-kritikken etter kampen svarer landslagssjefen slik:

– Dette var akkurat slik vi ønsket å fremstå. England har et samspilt lag etter VM, men vi klarte å skape den defensive tryggheten vi ønsket.

– Jeg er meget godt fornøyd med den gameplanen.

Overfor Viasat sa landslagssjefen like etter kampen at det Norge viste på Wembley onsdag kveld var en plan to.

Det handler om å bygge sten på sten, sa han og tenkte på at han ønsket å dyrke det defensive mot England.

I sine første kamper som landslagssjef har Høgmo vært mest opptatt av det offensive spillet.

Hodgson-skryt

Norges ferske landslagskaptein, Per Ciljan Skjelbred, er ikke like avvisende som Høgmo overfor Rekdals kritikk.

– Jeg kan forstå han (Rekdal), men vi ble spilt lavt og skulle øve oss foran Italia-kampen, sier Skjelbred til NRK.no.

England-sjef Roy Hodgson skryter av det norske laget.

– Jeg tipper Høgmo sier til gutta at de har en sjanse mot Italia dersom de kjemper like hardt mot dem som som de gjorde mot oss i kveld.

– Jeg tror Norge kommer til EM i Frankrike, la han til.

Norge møter Italia på Ullevaal førstkommende tirsdag. Det er den første kampen i EM-kvalifiseringen.

Kneskade på Dæhli

Etter onsdagens kamp var det stor spenning knyttet til Mars Møller Dæhlis skade. Det så dramatisk ut da 19-åringen ble fraktet ut på båre ti minutter etter pause, men etter kampen beroliget landslagssjefen de som fryktet det verste.

– Mats fikk et slag i kneet og har vært til røntgen. De foreløpige rapportene sier at det går bra med Mats. Vi får se i morgen, sier Høgmo.

(Les videre under bildet.)

Dæhli

Her ligger Mats Møller Dæhli nede for telling ti minutter etter pause. Da han måtte ut med skade mistet Norge mye av piffen i kampen.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Friskt pust

(Les videre under bildet.)

Laster Twitter-innhold

Dæhli var en av de mest friske på Norge i den gode perioden etter pause, der han ikke var redd for å utfordre på høyrekanten, men så kom en duell med Raheem Sterling og da var det slutt.

Hva som nøyaktig skjedde er uklart, men England- og Liverpool-stjernen Sterling gjorde tilsynelatende ikke noe stygt.

Dæhli, som Wayne Rooney før kampen omtalte som en talentfull ung spiller, måtte ut på båre med benet gjemt i en stor polstring.

Klar straffe

Sammen med Dæhli forsvant også mye av spruten i det norske laget, men England fortsatt å trykke på og ti minutter etter at Dæhli forsvant fikk de straffe.

Omar Elabdellaoui taklet nevnte Sterling i feltet og straffen var grei.

Wayne Rooney var sikker og scoret dermed i sin første kamp som fast kaptein.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Milan kjøpte Chelsea-stopper

  Den lovende midtstopperen Fikayo Tomori fortsetter karrieren i Milan på permanent basis. Han er kjøpt ut av kontrakten med Chelsea.

  Tomori ble leid ut til Milano-klubben i januar, og han imponerte såpass i løpet av vårsesongen at Milan ønsket å ha ham med videre.

  Den 23 år gamle engelskmannen, som opprinnelig er fra Canada, har signert en kontrakt som gjelder til sommeren 2025, opplyser Milan.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Politianmelder rasistiske meldinger

  John Kitolano har fått hatefulle ytringer etter gårsdagens kamp mot Vålerenga. Han var i sentrum da han taklet Aron Dønnum, som måtte gå av banen med skade.

  Kitolano fikk gult kort for taklingen. I etterkant innrømmet kampdommer Svein Oddvar Moen at Odds 21-åring skulle ha blitt utvist.

  Odd skriver nå at de anmelder meldinger av rasistisk karakter mot Kitolano.

  – I Odds Ballklubb er det nulltoleranse for enhver form for diskriminering og trakassering. Klubben har med denne bakgrunn politianmeldt disse ytringene, skriver Odd.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Blir daglig leder i fylkesrivalen

  I fjor høst ble han sparket på omstridt vis av Viking. Nå blir trenerveteranen Bjarne Berntsen (64) daglig leder i fylkesrivalen Bryne FK.

  Det melder Bryne på eget nettsted. Berntsen vender tilbake til klubben han førte til NM-gull som trener i 1987.

  – Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Bryne FK, en klubb jeg trivdes godt i sist jeg var her. Jeg håper å bidra til at klubben utvikler seg positivt på alle områder, sier Berntsen, som starter i sin nye jobb 1. august.

  Berntsen var hovedtrener i Viking ut 2020. I november fikk han beskjed om at han ikke fikk fullføre kontrakten sin, og saken fikk mye oppmerksomhet. I etterkan ble Viking bøtelagt med 50.000 kroner av Norges Fotballforbund for sparkingen av Berntsen.

  Bryne rykket sist sesong opp til 1. divisjon, og der har laget fått en godkjent start med sju poeng fra de fem første kampene.

  Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Ramos i tårer: – Jeg kommer tilbake

  Onsdag ble det klart at Sergio Ramos er ferdig i Real Madrid etter 16 år i klubben.

  Hans kontrakt går ut i sommer, og han klarte ikke å bli enig med klubben om en ny kontrakt.

  I dag holdt han pressekonferanse, og det var en beveget Ramos som møtte pressen for siste gang som Madrid-spiller.

  – Jeg vil takke min familie, som alltid har vært der for meg i gode og onde dager. Takk for at dere har tatt vare på meg og levd dette livet sammen med meg, sier Ramos.

  – Dette er ikke et farvel, men et på gjensyn. For på et tidspunkt, før eller senere, vil jeg komme tilbake, sier midtstopperen.

  Siden han kom til klubben har det blitt 671 kamper og 101 scoringer. Han har vunnet mesterligaen fire ganger og La Liga fem ganger.

  Sergio Ramos
  Foto: Pierre-philippe Marcou / AFP
 • Uavklart rundt Dønnum

  Vålerengas Aron Dønnum ble taklet veldig hardt av John Kitolano under gårsdagens kamp mot Odd, og måtte gå av med skade.

  Vålerenga melder i dag at han gikk av med store smerter, men at det fortsatt er uavklart hvor stor eller liten skaden er. De skriver videre at det blir flere tester utover dagen.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB