NRK Meny
Normal

"What a load of Roobish"

Britiske tabloider fråtser i slakt etter Englands fadese mot Algerie i VM.

Wayne Rooney

Wayne Rooneys ironi over pipende engelske fans møter storm

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

- Hvorfor lete etter de riktige ordene når disse ordene holder: Fullstendig søppel av England, skriver BBCs fotballskribent Phil McNulty.

England skuffet fundamentalt mot Algerie, og McNulty er ikke alene om å bruke kraftige ord. Britisk presse er som forventet lite blide etter kampen. Og de gasser seg i ordspill:

Hva er galt med England? Diskuter nederst i saken:

– Håpet i ROOiner

Med tittelen «Englands håp i ROOiner» skriver The Sun at Englands VM-drøm balanserer på en knivsegg etter den bedrøvelig innsatsen mot miniputten Algerie.

Nrksport.no fulgte England - Algerie spark for spark

«Lite oppfinsomme» og «nervøse», slik beskriver Sky Sports det engelske laget under tittelen «De tre løvene tar pusepoeng».

Daily Mirror fokuserer på at Wayne Rooney, som var en skygge av seg selv i kampen, kritiserte fansen. "What a load of Roobish" er deres oppslag. "Cape Clowns", fortsetter de om laget fra kampen i Cape Town.

England i D-moll

"Drab, dreary, depressed, disjointed, and overall dull as ditchwater", skriver The Sun, som ikke er begeistret for Wayne Rooneys reaksjon mot fansen etter kampen.

– Det er fint å se din egne supportere pipe, sa Manchester United-stjernen etter kampslutt.

"Takk, England. Det er ingen som helst grunn til å bli forundret over at dere ble buet ut av deres egne tilhengere", skriver avisa.

"No spark, no spirit, no hope"

Også de mer seriøse avisene gir England det glatte lag etter Algerie-kampen.

"Woeful England at point of no return", skriver The Times. De mer enn antyder at spillerne var lamslåtte av frykt for ikke å innfri forventningene til et land som ikke har vunnet VM siden 1966. Spesielt rammer dette Wayne Rooney, mener avisa.

"No spark, no spirit, no hope", skriver The Guardian under tittelen "What a load of Roobish".

Engelske fans har god grunn til å være skuffet. Da 90 minutter var spilt i Cape Town hadde England kun prestert én målsjanse, signert Frank Lampard.

Nå må England vinne over Slovenia i den siste kampen for å være sikret avansement.

Fortsatt sjanser til avansement

Chelsea-back Ashley Cole ble kåret til kampens spiller:

– Det kunne vært verre. Heldigvis fikk USA uavgjort i sin kamp (mot Slovenia). Nå må vi gjøre oss klare til onsdagens kamp (mot Slovenia). Den blir avgjørende for oss, sa Cole.

– Jeg har fortsatt tro på våre evner og vi bør vinne på onsdag, men vi må heve oss. Alt er opp til oss selv, mente Cole.

Det mener også landslagssjef Fabio Capello. - Det bør ikke være særlig vanskelig å motivere spillerne til kampen mot Slovenia onsdag, sier han vel vitende om at de er nødt til å vinne.

Og Capello går på ingen måte klar kritikken i avisene.

- Capellos tid som sjef har vært så lovende så lenge, og så sviktet også det. Den kom fryktelig nær en ende i skam i går. Akkurat da det gjaldt som mest, sluttet laget å gjøre som det skulle, skriver Daily Mirror.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.