"What a load of Roobish"

Britiske tabloider fråtser i slakt etter Englands fadese mot Algerie i VM.

Wayne Rooney

Wayne Rooneys ironi over pipende engelske fans møter storm

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

- Hvorfor lete etter de riktige ordene når disse ordene holder: Fullstendig søppel av England, skriver BBCs fotballskribent Phil McNulty.

England skuffet fundamentalt mot Algerie, og McNulty er ikke alene om å bruke kraftige ord. Britisk presse er som forventet lite blide etter kampen. Og de gasser seg i ordspill:

Hva er galt med England? Diskuter nederst i saken:

– Håpet i ROOiner

Med tittelen «Englands håp i ROOiner» skriver The Sun at Englands VM-drøm balanserer på en knivsegg etter den bedrøvelig innsatsen mot miniputten Algerie.

Nrksport.no fulgte England - Algerie spark for spark

«Lite oppfinsomme» og «nervøse», slik beskriver Sky Sports det engelske laget under tittelen «De tre løvene tar pusepoeng».

Daily Mirror fokuserer på at Wayne Rooney, som var en skygge av seg selv i kampen, kritiserte fansen. "What a load of Roobish" er deres oppslag. "Cape Clowns", fortsetter de om laget fra kampen i Cape Town.

England i D-moll

"Drab, dreary, depressed, disjointed, and overall dull as ditchwater", skriver The Sun, som ikke er begeistret for Wayne Rooneys reaksjon mot fansen etter kampen.

– Det er fint å se din egne supportere pipe, sa Manchester United-stjernen etter kampslutt.

"Takk, England. Det er ingen som helst grunn til å bli forundret over at dere ble buet ut av deres egne tilhengere", skriver avisa.

"No spark, no spirit, no hope"

Også de mer seriøse avisene gir England det glatte lag etter Algerie-kampen.

"Woeful England at point of no return", skriver The Times. De mer enn antyder at spillerne var lamslåtte av frykt for ikke å innfri forventningene til et land som ikke har vunnet VM siden 1966. Spesielt rammer dette Wayne Rooney, mener avisa.

"No spark, no spirit, no hope", skriver The Guardian under tittelen "What a load of Roobish".

Engelske fans har god grunn til å være skuffet. Da 90 minutter var spilt i Cape Town hadde England kun prestert én målsjanse, signert Frank Lampard.

Nå må England vinne over Slovenia i den siste kampen for å være sikret avansement.

Fortsatt sjanser til avansement

Chelsea-back Ashley Cole ble kåret til kampens spiller:

– Det kunne vært verre. Heldigvis fikk USA uavgjort i sin kamp (mot Slovenia). Nå må vi gjøre oss klare til onsdagens kamp (mot Slovenia). Den blir avgjørende for oss, sa Cole.

– Jeg har fortsatt tro på våre evner og vi bør vinne på onsdag, men vi må heve oss. Alt er opp til oss selv, mente Cole.

Det mener også landslagssjef Fabio Capello. - Det bør ikke være særlig vanskelig å motivere spillerne til kampen mot Slovenia onsdag, sier han vel vitende om at de er nødt til å vinne.

Og Capello går på ingen måte klar kritikken i avisene.

- Capellos tid som sjef har vært så lovende så lenge, og så sviktet også det. Den kom fryktelig nær en ende i skam i går. Akkurat da det gjaldt som mest, sluttet laget å gjøre som det skulle, skriver Daily Mirror.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • U19-EM er avlyst

  UEFA avgjorde i går at U19-EM i fotball 2020 er endeleg avlyst, etter fleire utsetjingar.

  EM skulle gått i Belfast, opprinneleg i juli, så i november, så i mars neste år.

  Ei av årsakene er at den siste runden i kvalifiseringa heller ikkje er avvikla. Der skulle Norge ha møtt Italia, Island og Slovenia.

  I EM i Finland i 2018 blei Norge nummer fem.

  Norge - Finland, U19-EM i Finland i 2018
  Foto: Juha Harju / NTB
 • 13 spelarar koronasmitta

  Åtte spelarar på AZ Alkmaar, med tre norske spelarar, fekk tysdag påvist korona. I alt er 13 spelarar i klubben smitta, opplyser dei på eigen nettside.

  Den nederlandske klubben opplyser ikkje kven som er smitta. Både Håkon Evjen, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spelar i klubben som skal møte Napoli i Europaligaen torsdag kveld.

  Ukraine Soccer Champions League
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Målløst i bunnoppgjør

  Med to avslutninger i tverrliggeren var Chris Wood nærmest scoring da Burnley og West Bromwich spilte 0–0 i Premier League mandag.

  Oppgjøret på The Hawthornes endte målløst, men det ble skapt nok sjanser til at begge lag kunne sprukket nullen.

  Karlan Grant trodde han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen åtte minutter før pause, men assistentdommeren vinket for en offside. VAR bekreftet at den avgjørelsen var korrekt.

  I annen omgang var det Burnleys Chris Wood som kom til to store sjanser. Begge gangene, med fem minutters mellomrom, endte ballen i metallet.

  Det ene poenget var Burnleys første i ligaen denne sesongen. West Bromwich har to. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Solskjær uten kapteinen

  Manchester United-kaptein Harry Maguire er skadd og spiller ikke tirsdagens mesterligaåpning mot Paris Saint-Germain i Frankrike.

  Det bekreftet manager Ole Gunnar Solskjær da han møtte pressen mandag kveld. Maguire har pådratt seg en skade.

  – Ja, det stemmer. Vi har mistet et par spillere. (Eric) Bailly reiste ikke. Det gjorde heller ikke (Jesse) Lingard. Vi er litt svekket, men har mer enn nok spillere, sa Solskjær.

  I Maguires skadefravær tirsdag blir portugisiske Bruno Fernandes kaptein mot PSG.

  – Det forventet jeg ikke. For meg er det en stor ære, sa midtbanestjernen på pressekonferansen.

  Han la samtidig til at hele laget må være med å ta ansvar dersom PSG skal beseires. (NTB)

  OGS
  Foto: Alex Livesey / AFP
 • PSG i skadetrøbbel før United-møte

  Paris Saint-Germain må klare seg uten en håndfull spillere i tirsdagens mesterligaduell mot Manchester United. Det ble klart da trener Thomas Tuchel mandag møtte pressen foran det som er lagets åpningskamp i mesterligaen.

  På pressekonferansen opplyste tyskeren blant annet at måltyven Mauro Icardi er uaktuell til United-kampen som følge av en skade.

  I midtbaneleddet er Marco Verratti og Leandro Paredes skadd. I tillegg kan Tuchel heller ikke regne med forsvarsduoen Thilo Kehrer og Juan Bernat. (NTB)

  gdgdg
  Foto: Franck Fife / AFP