Sjekk den potetåkeren!

MANAUS (NRK.no): Tro det eller ei, men det hjalp ikke å male det brune gresset i Manaus grønt. Jordspruten stod på Arena de Amazonia.

FBL-WC-2014-MATCH08-ENG-ITA 491676919

Steven Gerrard og Antonio Candevra i duell på den humpete gressmatta i Manaus.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Gressmatta var veldig vanskelig å spille på. Det var tørt og vanskelig å bevege ballen, sier Steven Gerrard.

Gresset i tropiske Manaus så helt strålende ut de første minuttene av kampen. Kanskje var det et resultat av at arrangørene har malt det grønnere, som flere medier har spekulert i de siste dagene.

Jordbiter over hele banen

Men det tok ikke mange minutter før man kunne se store, brune områder fra pressetribunen.

Allerede til pause dukket det opp tydelige striper foran det målet som ligger i den stekende Amazonas-sola størsteparten av døgnet. Over hele banen lå det jord- og gressbiter.

Og her skal det altså spilles tre VM-kamper til.

Steven Gerrard

Slik så banen ut fra pressetribunen i slutten av andre omgang. Man kan tydelig se brune striper i gresset, spesielt ved det borterste cornerflagget.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

«Sprut» i innlegg og skudd

England angrep mot den verste siden av banen i andre omgang, da de skulle ta igjen Italias 2-1-ledelse. Flere av engelskmennenes innlegg og skuddforsøk endte langt over mål eller til siden – mens jord sprutet opp.

– Vi var godt med i andre omgang, men dessverre greide vi ikke finne den nødvendige kvaliteten i innleggene og avslutningene våre, sier Roy Hodgson.

Årsaken til den humpete banen er at det er svært vanskelige vekstforhold for den typen gress i Amazonas-jungelen. Les vår reportasje om den ekstreme varmen og luftfuktigheten her!

Banen på stadion i Manaus var i veldig dårlig forfatning.

VIDEO: Jorden sprutet i Manaus.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Tre nye Odd-spillere positive

  Ytterligere tre spillere i eliteserieklubben Odd har avgitt positive virustester.

  Det bekreftet Skiensklubben på sine nettsider mandag.

  «Etter at hele spillergruppa nå er testet, kan vi melde at tre nye spillere har fått påvist covid-19», heter det i en uttalelse.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt for koronaviruset etter å ha trent med laget fredag. Søndagens kamp mot Sandefjord og onsdagens kamp mot Godset ble dermed utsatt.

  (NTB)

  Odd stadion
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Lows fremtid er usikker

  Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

  Siden VM-gullet i 2014 har resultatene vært svært blandet, og Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden.

  Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

  (NTB)

  Joachim Low
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Haaland auka i verdi med 400 mill.

  Marknadsprisen for Erling Braut Haaland rasar av garde, og no blir han verdsett til 1,68 milliardar kroner. Den anerkjende nettstaden CIES offentleggjorde måndag ei fersk oversikt over fotballspelarane som har auka verdien sin mest den siste månaden.

  4CnYNgK0Xqw
  Foto: Action Press/Shutterstock / Shutterstock editorial