NRK Meny
Normal

Sjekk den potetåkeren!

MANAUS (NRK.no): Tro det eller ei, men det hjalp ikke å male det brune gresset i Manaus grønt. Jordspruten stod på Arena de Amazonia.

FBL-WC-2014-MATCH08-ENG-ITA 491676919

Steven Gerrard og Antonio Candevra i duell på den humpete gressmatta i Manaus.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Gressmatta var veldig vanskelig å spille på. Det var tørt og vanskelig å bevege ballen, sier Steven Gerrard.

Gresset i tropiske Manaus så helt strålende ut de første minuttene av kampen. Kanskje var det et resultat av at arrangørene har malt det grønnere, som flere medier har spekulert i de siste dagene.

Jordbiter over hele banen

Men det tok ikke mange minutter før man kunne se store, brune områder fra pressetribunen.

Allerede til pause dukket det opp tydelige striper foran det målet som ligger i den stekende Amazonas-sola størsteparten av døgnet. Over hele banen lå det jord- og gressbiter.

Og her skal det altså spilles tre VM-kamper til.

Steven Gerrard

Slik så banen ut fra pressetribunen i slutten av andre omgang. Man kan tydelig se brune striper i gresset, spesielt ved det borterste cornerflagget.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

«Sprut» i innlegg og skudd

England angrep mot den verste siden av banen i andre omgang, da de skulle ta igjen Italias 2-1-ledelse. Flere av engelskmennenes innlegg og skuddforsøk endte langt over mål eller til siden – mens jord sprutet opp.

– Vi var godt med i andre omgang, men dessverre greide vi ikke finne den nødvendige kvaliteten i innleggene og avslutningene våre, sier Roy Hodgson.

Årsaken til den humpete banen er at det er svært vanskelige vekstforhold for den typen gress i Amazonas-jungelen. Les vår reportasje om den ekstreme varmen og luftfuktigheten her!

Banen på stadion i Manaus var i veldig dårlig forfatning.

VIDEO: Jorden sprutet i Manaus.

Fotballnyheter