NRK Meny
Normal

England-proff vurderer å flytte til et tryggere sted

Den ferske Crystal Palace-spilleren Jonathan Parr har nettopp flyttet til London, men når han kommer tilbake fra ukens landslagssamling må han kanskje flytte for å være trygg.

Jonathan Parr

Det kan hende Jonathan Parr og Crystal Palace må utsette lørdagens hjemmekamp (som skal spilles i London) mot Burnley på grunn av opptøyene i London.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

John Arne Riise

John Arne Riise.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

Norske England-proffer følger opptøyene i London fra landslagssamling i Norge.

Den ferske Crystal Palace-spilleren Jonathan Parr har foreløpig ikke funnet seg et sted å bo i den engelske hovedstaden og sover derfor på hotell.

– Så lenge jeg ikke hører noe fra klubben om at det blir verre og de anbefaler meg å vente, drar jeg hjem på torsdag, men jeg kommer til å snakke med dem for å høre hvor de anbefaler at jeg bor, sier Parr til NRK.no.

Siden Parr bor på hotell kan han flytte dit det til enhver tid er tryggest å bo.

Tenker på terroren i Norge

Volden i London preger de norske spillerne som onsdag møter Tsjekkia til privatlandskamp på Ullevaal.

– Med en gang du hører om slikt kommer tankene tilbake til det som skjedde i Norge for kort tid siden, sier Blackburn-spiller Moren Gamst Pedersen og tenker på terroren som rammet Norge 22. juli.

Selv bor han ikke i London, men 29-åringen har flere venner der.

– Jeg har ikke snakket med noen av de jeg kjenner i byen. Jeg håper det roer seg fortest mulig ned, det er ingen som vil ha skyting i gatene der man egentlig skal kunne gå trygt rundt.

– Det er skremmende

John Arne Riise, som i Brede Hangelands skadefravær skal være kaptein i onsdagens landskamp, har nettopp flyttet til London og sin nye klubb Fulham.

– Det er klart det er skremmende når det er kalt inn 16 000 politifolk for å få kontroll. Fotball er ikke så viktig oppe i alt det her, sier Riise som også tenker på terroren mot Norge.

Landskampen mellom England og Nederland, som skulle vært spilt onsdag, er avlyst , i tillegg er flere ligacup-kamper, blant annet Crystal Palace sitt møte med Crawley Town, utsatt.

– Det er riktig å utsette kamper, sier Palace-spiller Jonathan Parr.

Selv dro han til Norge før opptøyene nådde området han bor i sør i London.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.