Endelig scoret Tromsø

Endelig løsnet det for Tromsø. Både Moldskred og Rushfeldt var sterkt involvert i seieren mot Lyn.

Rushfeldt header ballen i mål mot Lyn
Foto: Bertiniussen, Rune S. / SCANPIX

Tromsø beseiret Lyn 2-0 på hjemmebane.

NRKsport.no fulgte kampen

Tromsø har slitt så langt denne sesongen. Det var forventet at laget skulle være med å kjempe om medaljene, men så langt har både scoringene og entusiasmen vært fraværende i Tromsø.

Bare 4508 tilskuere gjenspeilte den labre starten på sesongen.

Endelig scoringer

Likevel, var det en kamp Tromsø-folk burde fått med seg, var det denne.

Før kampen hadde Tromsø bare sluppet inn fire mål, bare ett mer enn Stabæk. Problemet har vært fraværet av scoringer. Bare fire scoringer er for lite, og særlig Sigurd Rushfeldt har fått mye kritikk i det siste.

I kampen mot Lyn var det stor forskjell på lagene helt fra starten av, og da Morten Moldskred presset fram et selvmål - Indiri Sigurdsson kunne ikke unngå å styre inn skuddet fra spissen i eget mål, var det mye som tydet på at Tromsø endelig skulle få de etterlyste målene.

Et kvarter senere kunne hjemmepublikummet dra et lettelsens sukk. Rushfeldt scoret sitt andre for sesongen, noe som kommer godt med foran kontraktforhandlingene som begynner mandag. Målet var riktignok ferdigscoret, pasningen fra Moldskred var utsøkt, men det gjorde ikke scoringen mindre verdt.

- Det føltes selvfølgelig bra, det var viktig, og det var avgjørende for kampen, sa Rushfeldt til TV2 etter kampen.

- Kjempeviktig

Tromsø var overlegne gjennom det meste av kampen. Henning Berg gjorde et tappert forsøk i den andre omgangen. I løpet av den første halvdelen av omgangen gjorde han alle byttene sine i håp om at laget hans kunne reise seg. Det ble antydninger til forbedringer, men ikke nok til å true det sterke Tromsø-forsvaret.

Mads Dahm i duell med Sigurd Rushfeldt

Mads Dahm i duell med Sigurd Rushfeldt.

Foto: Bertiniussen, Rune S. / SCANPIX

Henning Berg var ikke fornøyd etter kampen, men innså at de hadde møtt overmakten.

- I dag tapte vi for et bedre lag. Tromsø fikk til spillet sitt og scoret to mål.

Til tross for det andre tapet på rad, bekymrer ikke Berg seg i særlig stor grad over prestasjonen til laget.

- Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med denne kampen, men vi trenger ikke grave oss ned for vi har prestert mye bedre tidligere i sesongen, sa Berg til TV2.

- Dette var kjempeviktig. Vi har scoret lite til nå, og i dag kom også målene. Det var også de riktige guttene som scoret, sa Tromsø-trener Steinar Nilsen etter kampen.

Fotballnyheter