Her scorer han for landslaget igjen

Fernando Torres virker å ha prikket inn EM-formen. Onsdag scoret han sitt første landslagsmål på nesten et år da Spania herjet med Sør-Korea - ni dager før EM starter.

Torres

Fernando Torres stusset ballen lekkert i hjørnet - og scoret sitt første mål på svært lenge.

Foto: RUBEN SPRICH / Reuters

Torres

Gleden var stor da Torres endelig scoret for Spania igjen.

Foto: PASCAL LAUENER / Reuters

Kampreferat: Spania - Sør-Korea 4-1

På mandag fikk den spanske spissen beskjed om at han var tatt ut til den spanske EM-troppen.

To dager senere takket han for tilliten med å score Spanias første mål i vennskapskampen mot Sør-Korea.

Spanjolen ble spilt frem med en høy ball, og stusset ballen utagbart til side for keeper. Det var Torres' første landslagsmål siden han scoret mot USA 4. juni i fjor.

Gir trygghet før EM

Scoringen var ikke bare vakker, men også særdeles viktig for et spansk landslag som skal til EM uten sin desiderte målgarantist, David Villa.

Barcelona-spissen brakk leggbeinet under klubb-VM i desember, og har ikke rukket å bli frisk til mesterskapet i Polen og Ukraina.

Dermed må spanjolene sette sin lit til at Torres skal gjøre målene - mannen som kun scoret seks ganger for Chelsea i ligaen inneværende sesong. I tillegg har Spania spissene Pedro, Alvaro Negredo, Fernando Llorente og Jesus Navas i troppen.

Negredo takket også for EM-billetten med scoring mot Sør-Korea.

Se full oversikt over EM-troppene her!

– Vicente (del Bosque, spanias landslagssjef journ.anm.) har vist meg tillit, og jeg må vise ham at jeg er klar for å spille når han mener det er nødvendig. Jeg håper jeg kan gjøre mitt beste for laget, sa Torres da laguttaket var klart.

Torres ble utelatt fra landslagstroppen i vinterens kamp mot Venezuela, etter den tunge perioden i klubblaget Chelsea, men er nå tilbake.

Spania er regjerende europamestere - mye takket være Fernando Torres. I EM-finalen mot Tyskland for fire år siden scoret han finalens eneste mål.

Spania møter Kina i lagets siste EM-oppkjøringskamp på søndag.

Zlatan styrte Sverige til seier

Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic scoret Sveriges første mål på et lekkert volleyskudd.

Foto: SCANPIX SWEDEN / Reuters

En oppvisning av Zlatan Ibrahimovic ga Sverige to mål det første kvarteret, men laget måtte slite for å hale i land 3-2-seier over Island onsdag.

Norges første motstander i den kommende VM-kvalifiseringen trenes nå av Sveriges tidligere landslagssjef Lars Lagerbäck og viste at Island kan skape problemer for hvem som helst.

Toivonen doblet ledelsen

Slik så det ikke ut etter 14 minutter.

Da sto det 2-0 i Göteborg, etter at Milan-stjernen Ibrahimovic hadde scoret på volley allerede etter 1.43 minutt og fintet høyreback Hallgrimur Jonasson svimmel før han serverte Ola Toivonen innlegget til 2-0-målet.

Så falt tempoet, og stopperduoen Olof Mellberg og Jonas Olsson var ikke på høyden da Ajax-spilleren Kolbeinn Sigthorsson reduserte.

Lagerbäcks lag skapte en del problemer for Sverige, men begge lag slet med å skape noe da kampen ble byttet i stykker i annen omgang.

Tidligere Stabæk-spiller Christian Wilhelmsson økte til 3-1 etter forarbeid av Pontus Wernbloom, og innbytter Emir Bajrami traff tverrliggeren, men Island gikk av banen med knepent tap etter Hallgrimur Jonassons redusering på overtid.

Isaksson er frisk

Andreas Isaksson spilte hele kampen for Sverige og viste at den vonde skulderen ikke bør bli noe problem i EM.

Sverige fortsetter EM-oppkjøringen med kamp mot Serbia på Råsunda tirsdag.

Island var ikke den eneste av Norges rivaler i VM-kvalifiseringen som var i aksjon onsdag. Gruppefavoritt Sveits måtte tåle 0-1-tap for Romania hjemme i Luzern. Gheorghe Grozav ble matchvinner i en kamp dømt av Svein Oddvar Moen.

Øvrige resultater i onsdagens vennskapskamper:

  • Aserbajdsjan - Andorra 0-0
  • Sveits - Romania 0-1
  • Nederland - Slovakia 2-0

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp