Ronaldo scoret sitt første VM-mål – droppet å juble

Cristiano Ronaldo (29) scoret sitt første VM-mål, men nektet å juble. Kanskje ikke så rart – Portugal er ute av VM og han har blitt satt helt i skyggen av andre stjerner.

Ronaldo sørger for at Portugal går opp i ledelsen med 2-1.

SE VIDEO: Endelig scoret Cristiano Ronaldo i Brasil. Her kan du se han sette inn seiersmålet for Portugal i 2-1-sieren over Ghana.

Cristiano Ronaldo

Et bilde sier mer en tusen ord: Dette bildet oppsummerer mesterskapet for Cristiano Ronaldo.

Mot Ghana kom endelig scoringen for Ronaldo, som sikret Portugals første VM-seier i Brasil.

Men mesterskapet har likevel vært en gedigen fiasko for Real Madrid-stjernen. Én assist og ett mål er fasiten etter tre VM-kamper. I tillegg er Portugal ute av VM.

Det hjelper trolig lite på humøret at Ronaldo, som vant gullballen for 2013, har blitt satt helt i skyggen av stjerner som Neymar, Messi, Arjen Robben og Thomas Müller i Brasil.

– Vi fortjente mer, men sånn er fotballen. Vi gjorde vår beste, men klarte det ikke, sier Cristiano Ronaldo.

– Forbannelse

Portugal-kapteinen hadde skutt og skutt uten å treffe blink da han i det 80. minutt satte inn målet en hel fotballverden har ventet på: Ronaldo mottok en retur fra Ghanas keeper og plasserte ballen hardt til høyre i målet.

Jubelen – eller mangelen på jubel – sier det meste om mesterskapet hans.

29-åringen jogget sakte tilbake til midtsirkelen, hele veien med blikket festet på skoene. Superstjernen viste ingen tegn til glede over scoringen.

Portugal måtte få hjelp fra Tyskland i den andre kampen, samtidig som de måtte vinne med flere mål for å gå videre til sluttspillet. Ronaldo hadde hele fire gigantsjanser til å sikre storseier for rødtrøyene, men klarte bare å score det ene.

– Vi prøvde å vinne, og vi vant. Jeg synes vi skapte mye, men vi klare ikke å sette sjansene. Vi måtte score tre mål og var samtidig avhengig av Tyskland-seier. Det var vanskelig, men denne kampen viser at det var mulig – når man ser på antall sjanser vi skapte, sier Ronaldo.

2-1- resultater betyr at både Portugal og Ghana er ute av VM, mens Tyskland og USA, som spilte 1-0, er videre fra gruppe G.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Eduardo byttes inn for Beto. Keeperbytte på Portugal. Dette er den tredje keeperen som får spille i dette VM for Portugal.

Portugals målvakt, Beto, tok til tårene etter at han måtte bytte ut på slutten av VM-kampen mot Ghana. Portugal er ute av VM, og keeperen ble i tillegg skadet.

– Trist dag for alle oss

Portugal-forsvarer Pepe var langt nede da han møtte pressen i mixed-sone etter kampen.

– Dette er en stor lærdom for oss, men en trist dag for laget og alle portugisere. Vi er veldig lei oss, vi ønsket å ta laget videre til neste runde, men klarte det ikke, sier Pepe.

Portugal-trener Paolo Bento synes seieren over Ghana var fullt fortjent.

– I dag spilte vi, etter min mening, endelig bra. Vi hadde vel rundt 15 minutter hvor vi ikke var like gode, da kom også utligningsmålet til Ghana, sier Bento, som er svært presset som Portugal-trener etter VM-fiaskoen.

Mot slutten av intervjuet gikk det en kule varmt for Bento da han fikk spørsmål om han fortsatt mener han er riktig mann til å lede landslaget.

– Du må være sprø? Tror du jeg skifter mening på mindre enn 24 timer, spør han journalisten oppgitt og trasket bort fra mixed-sone.

Selvmål ga Portugal ledelsen

Pepe

Pepe og Portugal er ute av VM. Han sier at det er trist dag for alle portugisere.

Ronaldo var heltent fra første spark på ballen og hadde tre kjempesjanser på de første 20 minuttene, men både tverrligger og Ghana-keeper Fatau Dauda sto i veien.

Ghana var også farlig frempå ved flere anledninger i starten av omgangen. I det 20. minutt var Asamoah Gyan nær med å sende Ghana i ledelsen da han vendte opp og skjøt – men Beto reddet mesterlig.

Det var imidlertid Portugal som gikk opp i ledelsen etter drøye halvtimen på Estádio Nacional de Brasília. Det var hverken Ronaldo, Nani eller noen av de andre portugisiske stjernene som scoret, men stakkars John Boyle:

Ghana-forsvareren skulle egentlig klarere ved første stolpe, men traff ballen med kneet og sendte den via bakre stolpe og i mål.

Gyan fortsatte kjøret mot Beto og Portugals mål. I det 57. minutt satte Ghana-stjernen inn den livsviktige utligningen. Spissen mottok et innlegg på bakerste stolpe og stanget den kontant i mål. Dermed øynet hvittrøyene muligheten til å likevel ta seg videre fra gruppe G.

Gigantsjanse til Ghana

Det sto på dette tidspunktet 1–1 på resultattavlen og Ghana trengte kun én scoring til for å sikre VM-avansement. Så – i det 61. minutt – fikk Abdul Majeed Waris tidenes sjanse til bli den store helten:

Han sto helt umarkert på fem meter og skulle bare heade ballen i mål, men plasserte ballen utrolig nok utenfor.

– Det er faktisk vanskeligere å bomme på mål der enn å treffe. Han skal sette den! Utbrøt NRKs fotballekspert Erik Solér da han så sjansen i reprise.

I stedet var det altså Cristiano Ronaldo som satte ballen i nettet ti minutter før slutt og knuste VM-drømmen til de ghanesiske spillerne.

Se høydepunktene her. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Erik Solér.

SE VIDEO: Her kan du se høydepunktene fra kampen mellom Portugal og Ghana.

Fotball

• Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

(©NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.