Hopp til innhold

Branns nye trener: – Det var sjukt deilig å vinne!

Lars Arne Nilsens debut som Brann-trener endte med seier. Det ble 2-1 over Follo uten at hjemmelaget imponerte.

Kristoffer Larsen

MÅLSCORER: Kristoffer Larsen jubler etter å ha ført Brann i ledelsen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

De første 45 minuttene viste imidlertid tydelig at trener Nilsen har mye jobb foran seg. Brann måtte gå i garderoben til pause til lyden av piping fra deler av hjemmepublikum.

– Vi har mye å jobbe med, men jeg håper at vi greier å ta med oss dette videre. Det var sjukt deilig å vinne, sier Brann-treneren til TV 2.

Litt mot spillets gang scoret Kristoffer Larsen 1-0 etter 70 minutter.

– Det beyr veldig mye. Vi sliter litt i førsteomgang, men så hadde vi en god pauseprat og tok tak i det. Da stod vi litt høyere og vi fikk til mer av vårt spill, sier målscoreren til NRK.

Lars Arne Nilsen

LETTET: Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Kampen var Nilsens første som Brann-trener etter at Rikard Norling måtte forlate klubben etter halvannet år med elendige resultater og nedrykk til 1. divisjon.

– Jeg har bedt om glød og innsats fra spillerne og at de skal blø for drakta. Det føler jeg at jeg fikk i dag. Men vi har fortsatt en del å jobbe med når det gjelder det fotballtekniske. Vi har hatt en lang og vanskelig periode i klubben, det å få tre poeng nå var veldig viktig, forteller han til NRK.

Follo styrte kampen

Den tidligere Hødd-treneren slet med et ballbesittende Follo i åpningsminuttene av kampen. Bortelaget forsvarte seg godt, og med unntak av en stor sjanse av Kristoffer Larsen etter fire minutter kom Brann til få målsjanser i 1. omgang.

Et tafatt hjemmelag ble i stedet stadig mer defensivt og lot dermed Follo få styre kampen.

Etter 35 minutter hadde bortelaget en kjempesjanse da Håvard Dalseth kom til avslutning på åpent mål fra 20 meter. Skuddet ble imidlertid så vidt stoppet av Bismark Acosta, før Erdin Demir til slutt fikk skutt ballen ut fra Branns 16-meter.

Brann hevet kvaliteten på spillet i 2. omgang, men det gjorde også Follo som fortsatte å gi hjemmelaget motstand. Dermed ble også kampen mer underholdende enn den triste 1. omgangen.

Larsen sendte Brann i ledelsen

Brann-laget ga seg imidlertid ikke, og etter 70 minutter kom belønningen.

Kristoffer Larsen sendte de rødkledde i ledelsen med et nydelig skudd fra rundt 20 meter. Ballen gikk rett i nærmeste kryss, og dermed våknet optimismen og entusiasmen igjen på de glisne tribunene (kun 6827 solgte billetter) – og trenerbenken.

Og sju minutter før ordinær tid avgjorde Kasper Skaanes kampen for Brann. Skaanes utnyttet sjansen etter at keeper Rasheed måtte gi retur på et skudd av målscorer Larsen.

Follo og Øystein Vestvatn reduserte til 2-1 like før slutt og økte dermed tenningen hos Follo-spillerne som satte inn en voldsom offensiv for å sikre i hvert fall ett poeng.

– Selvsagt surt

Follo fikk da også inn ballen helt på tampen av kampen, men dommeren valgte å annullere. Seieren sendte Brann opp på 17 poeng. Det er ni færre enn tabelleder Sogndal.

Follo-trener Hans-Erik Eriksen mener laget hans ikke var flinke nok til å utnytte sjansene de fikk i kampen.

– Vi scorer ikke på de mulighetene vi lager, og da står vi her nå med null poeng. Det er selvsagt surt, sier Eriksen til TV 2.

Brann og Follo

Kristoffer Larsen takles i 1. omgang.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..
Milliardær Knut Nikolai Tønnevold Ugland vil fortsette å være en tung aktør i Jerv.

Milliardæren vil støtte Jerv hele livet

Jerv-patriot og milliardær Knut Nikolai Tønnevold Ugland vil fortsette å støtte klubben i fremtiden. – Jeg skal være med så lenge jeg lever, sier han.

Jerv har gjort seg bemerka på fotballbanen i år, men også supporterne har imponert mange. 
Og en grunn til det kan være at rekrutteringa begynner tidlig. I alle fall på Fevik skole.

– Hvis Jerv vinner, skal jeg danse

Fotballklubben Jerv har gjort seg bemerket i år. Det samme har lagets supportere. Når lederen av supporterklubben også er SFO-assistent, blir det fort flere supportere.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Haaland og City til Abu Dhabi

  Erling Braut Haaland og 18 av hans lagkamerater i Manchester City er i Abu Dhabi for å gjøre seg klare til restart i Premier League etter VM-pausen.

  City spiller sin første kamp i England etter VM 22. desember, i ligacupens 4. runde mot Liverpool hjemme i Manchester.

  Abu Dhabi i De forente arabiske emirater er hjemlandet til Citys eiere og derfor et naturlig sted å legge et treningsopphold, mens VM pågår et «steinkast» unna i Qatar.

  Erling Braut Haaland leder an i troppen til Pep Guardiola som består av mange unge under 21, skriver Manchester Evening News.

  City har, eller har hatt, 16 spillere i aksjon under VM i Qatar. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Pelés familie ut mot rykter: – Han er ikke døende

  Den siste tiden har det vært knyttet stor bekymring til Pelés helsetilstand etter at det ble hevdet at han var under palliativ behandling og at kroppen har sluttet å respondere på cellegiftsbehandlingen.

  Nå kommer familien med oppdatering på hans helsetilstand.

  De forteller han har hatt korona.

  – Han er syk og gammel. Men nå er han på sykehus på grunn av luftveisinfeksjonen. Når han føler seg bedre skal han dra hjem, sier datteren Kely Nascimento til den brasilianske TV-kanalen Globo.

  Den andre datteren, Flavia Nascimento, sier likevel at han fortsatt blir behandlet for kreft.

  – Det er ikke greit at folk sier han er døende og får palliativ behandling. Tro oss, det stemmer ikke. Han ligger ikke på intensiven, han er i et vanlig rom. Han er ikke døende, men han får behandling, sier hun.

  Det siste man har hørt fra den brasilianske fotballegenden var i en uttalelse på Instagram lørdag.

  «Mine venner, jeg vil holde alle rolige og positive. Jeg er sterk, har mye håp og jeg følger behandlingen min som vanlig. Jeg vil takke hele det medisinske apparatet og for all omsorg jeg har fått», skrev han.

  Pele Hospitalized
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Sterling står over Senegal-kampen

  Raheem Sterling spiller ikke mot Senegal. Chelsea-spilleren dropper kampen av familiære årsaker, skriver det engelske fotballforbundet i en pressemelding.

  Han har vært en viktig brikke for det engelske landslaget, og han startet de to første kampene i mesterskapet.

  Sterling står med én scoring i VM etter at han scoret i 6-2-seieren mot Iran.

  Fraværet betyr at Phil Foden får fornyet tillit i angrepsrekka til England.

  WCup England United States Soccer
  Foto: Abbie Parr / AP
 • Blakstad-scoring i City-seier

  Julie Blakstad noterte seg for nok en scoring i engelsk superliga da hun og Manchester City slo Elisabeth Terlands Brighton 3–1 søndag.

  Kampens første nettkjenning satte Veatriki Sarri i eget bur i det ellevte minutt. Etter snaut 20 minutter stanget Blakstad inn 2–0.

  Det var hennes andre scoring på like mange kamper. Hun fant også nettet i 2-1-seieren over Everton sist. Noen minutter etter scoringen serverte hun Laura Coombs da hun la på til 3–0.

  På tampen reduserte Lee Geum-min uten at det hjalp for laget fra Sør-England. Elisabeth Terland forble ubenyttet reserve for Brighton.

  Amalie Eikeland og Reading slo Celin Bizet Ildhusøys Tottenham 1–0 tidligere søndag. Et selvmål av Tottenham-back Amy Turner ble avgjørende. Eikeland spilte hele kampen, mens Ildhusøy kom inn etter 69 minutter.

  Liverpool slo West Ham 2–0. Thea Kyvåg startet på benken for London-laget, men ble byttet inn etter 65 minutter.

  (©NTB)

  Julie Blakstad flyr inn mot mål
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Pelés helsetilstand skal være forverret

  Fotballegenden Pelé er svært syk, og nå melder flere internasjonale medier at 82-åringen er flyttet til palliativ avdeling. Det betyr at han nå kun får lindrende behandling, og at han er døende.

  Lørdag kveld skriver Reuters at formen til Pelé er stabil.

  I går sendte brasilianeren takkehilsen fra sykehuset.

  Pelé ble operert for tykktarmskreft i september i fjor, men har hatt noen tilbakefall og ble innlagt igjen på et sykehus i Sao Paulo tidligere i uken.

  Pele
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia
Britain Soccer Champions League