- Skal ha satt penger på at Ull/Kisa skulle tape

Kveldens kamp mellom Ullensaker/Kisa og HamKam ble utsatt fordi en Ull/Kisa-spiller skal være mistenkt for å ha satt penger på egen kamp. Det bekrefter Ull/Kisas daglige leder overfor NRK.

Ull/Kisa-spiller mistenkt for kampfiksing

Ullensaker/Kisa skulle spilt hjemmekamp mot HamKam på UKI Arena i kveld. Oppgjøret ble utsatt av NFF.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Cato Strømberg

Leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg, informerte ansatte og spillere om den avlyste kampen mot HamKam.

Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

– Det stemmer at én av våre spillere er mistenkt, ja, sier daglig leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg, til NRK.no.

Etter det NRK erfarer ble det satset uvanlig store summer på at hjemmelaget skulle tape dagens oppgjør mot HamKam.

Ullensaker/Kisa ligger på 2.-plass i førstedivisjon, og et hjemmetap mot HamKam ville vært et nokså overraskende utfall av kampen.

– Jeg håper for guds skyld at vår klubb ikke er involvert i dette, sa Ull/Kisa-trener Arne Erlandsen tidligere i dag, men nå viser det seg at det er en av hans spillere som er grunnen til at kampen ble utsatt.

NRK har vært i kontakt med en Ull/Kisa-spiller som ikke kunne kommentere saken, ettersom hele spillertroppen nå har fått munnkurv av klubbens styre.

HamKam er imidlertid ikke under etterforskning for kampfiksing.

Les også: Hallén: – Frykter det gjelder flere kamper

Ingen innrømmelser

Klubbleder Strømberg forteller til NRK at Ull/Kisa har hatt et møte med spillergruppen i ettermiddag, der de informerte om situasjonen.

Klubben fikk opplyst om hvilken spiller det gjaldt av NFF før kampen ble avlyst.

– Det er ingen her som innrømmer noe som helst. Hvis det viser seg riktig at en av våre spillere har vært med på noe ulovlig, så er han selvfølgelig ferdig i klubben. Men det gjenstår å se, sier Strømberg.

Vet hvem det gjelder

Strømberg sier at han vet hvilken spiller det gjelder, men kan ikke si hvem det er.

– Det kan jeg ikke svare på. Dette er en politisak, sier han.

– Vi vil nå forholde oss til NFF. Vi vil være 100 prosent lojale til alle de trekkene som forbundet kommer til å gjøre. Det er helt galskap om dette er en del av norsk fotball, sier en svært opprørt Strømberg til NRK.

Tredje spiller så langt

Ull/Kisa-spilleren som satte en stopper for avspark i kveldens kamp mot HamKam, er den tredje spilleren som så langt har blitt nevnt i dagens kampfiksingssak.

Tidligere i dag ble to Follo-spillere nevnt som mistenkt for å ha manipulert resultatet i lagets 4-3-tap mot Østsiden den 24. juni.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Ronaldo slår tilbake mot kritikk

  Cristiano Ronaldo har den siste tiden fått kritikk om at han ikke gjør jobben sin i det defensive for Manchester United.

  Analyse viser at superstjernen er blant ligaens dårligste angrepsspillere når det gjelder å gå i press.

  Overfor Sky Sports fnyser portugiseren av kritikken.

  – Jeg vet når laget trenger min hjelp defensivt. Men min rolle i klubben er å vinne, å hjelpe laget vinne og score mål, sier han.

  Ronaldo mener det ikke er noe nytt at han får høre det.

  – Kritikk er alltid en del av gamet. Jeg er ikke bekymret for det. Og jeg ser det som en god ting å være ærlig. Hvis de bekymrer seg for meg eller de snakker om meg, er det fordi de kjenner potensialet og verdien jeg har i fotball fortsatt. Så det er bra, sier Ronaldo.

  Han kommer også med et eksempel:

  – Hvis du er den beste eleven på en skole, og spør den dårligste eleven om han liker den beste, kommer svaret til å være nei.

  United møter Liverpool på Old Trafford søndag klokken 17.30.

  rExygfqwgeM
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Arsenal kjørte over Villa

  Martin Ødegaard var plassert på benken fra start for Arsenal mot Aston Villa, og fikk se hjemmelaget spille festfotball.

  Thomas Partey headet inn kampens første scoring etter 23 minutter. Dette var hans første scoring for London-klubben etter overgangen forrige sommer.

  Rett før pause fikk Arsenal en kontroversiell straffe etter at dommeren sjekket en situasjonen med VAR-skjermen. Pierre-Emerick Aubameyang sitt forsøk ble først reddet, men han satte inn sin egen retur.

  I andre omgang kontret Emile Smith Rowe inn 3-0. Ødegaard entret banen etter 68 minutter, uten å involvere seg kraftig.

  Jacob Ramsey reduserte med et vakkert skudd ti minutter før slutt, men Arsenal kontrollerte inn til en 3-1 seier.

  Med det klatrer Arsenal opp på en niendeplass på tabellen, før resten av lagene i Premier League spiller i løpet av helgen.

  Emile Smith Rowe
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Sørloth-assist høydepunktet

  Alexander Sørloth ble byttet inn og fikk målgivende i Real Sociedads 1-0-seier i europaligaen torsdag. West Ham slo Kristian Thorstvedt og Genk 3-0.

  Det var en lang stillingskrig i oppgjøret mellom Sturm Graz og Real Sociedad, og det sto lenge målløst. Men det var før Alexander Sørloth ble byttet inn etter en time. Han satte umiddelbart preg på kampen da han fant navnebror Alexander Isak med en pasning. Svensken skjøt via både forsvarer og keeper før ballen trillet i mål.

  Hjemmelaget Sturm Graz klarte ikke skape de største sjansene mot slutten å måtte tåle sitt tredje tap på tre kamper. Sørloths Sociedad har fem poeng og deler tabelltoppen sammen med PSV.

  Oppgjøret mellom West Ham og Genk var målløst lenge, men London-laget hadde god kontroll og sikret 3-0-seier.

  Craig Dawson scoret først på hodet etter innlegg fra Aaron Cresswell, før Cresswell igjen assisterte Issa Diop som stanget inn 2-0. Kun minuttet etter scoret Jarrod Bowen etter en fin soloprestasjon til 3-0 som også ble sluttresultatet.

  Thorstvedt spilte 83 minutter i kampen.

  Jens Petter Hauge kom inn helt mot slutten i Eintrach Frankfurts 3-1-seier mot Olympiacos.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Johnsen forlenget med Venezia

  Dennis Johnsen (23) har skrevet under en ny avtale med Venezia i italiensk Serie A. Trønderen har bundet seg fram til og med 2024/25-sesongen.

  Det opplyser Venezia på sine nettsider. Johnsen har startet alle lagets ligakamper siden opprykket i vår.

  23-åringen kom til klubben vederlagsfritt i august 2020. Venezia omtaler ham i dag som en av sine «mest konstante angrepstrusler».

  Johnsen debuterte nylig for Norges A-landslag i seieren mot Montenegro. Der spilte han en vel halvtime som innbytter og sto for den målgivende pasningen på 2-0-scoringen.

  Venezia ligger på 15.-plass med åtte poeng.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England