NRK Meny
Normal

EM-søknaden i fare

Den norske søknaden om fotball-EM i 2016 kan være i fare.

Anniken Huitfeldt
Foto: NRK

Kulturkomiteen i Stortinget vil ha svar før jul om de får statstøtte og frykter alt for dårlig tid til å behandle saken før søknadsfristen går ut i midten av februar.

Les: Slakter norsk EM-søknad

Les: Stoler ikke på NFFs EM-tall

Les: Ber om seks milliarder til fotball-EM

Linda Hofstad

Linda Hofstad (H)

- Selv om det kanskje kan være en upopulær avgjørelse som er i vente, så må man jo gi svar på hva man vil i saken, sier stortingsrepresentant Linda Hofstad fra Høyre.

- Skal Stortinget ha tid til en forsvarlig behandling, så må vi ha denne saken før jul så vi får tatt alle de hensyn vi trenger å ta, sier stortingsrepresentant Øyvind Korsberg fra Fremskrittspartiet.

Forholder seg til fristen

Den nyinnsatte kulturministeren tar det foreløpig med ro og forholder seg kun til søknadsfristen.

- Vi går gjennom disse tallene veldig grundig og vi har engasjert mange kvalitetssikrere. Vi fikk de siste tallene fra Fotballforbundet 16. oktober, og det krever at vi legger fra men grundig sak for Stortinget, sier kulturminister Anniken Huitfeldt til NRK.

Når tror du at denne saken er ferdigbehandlet?

- Det må være ferdig før 15. februar for det er da søknadsfristen utløper, sier hun.

Det kan bli knapt med tid da?

- Ja, men det tror jeg Stortinget er inneforstått med. Dette er en viktig avgjørelse, men det er også viktig at vi leverer fra oss en godt gjennomarbeidet sak, avslutter Huitfeldt.

Norges fotballforbund er avhengig av statsstøtte på omlag 5,8 milliarder kroner for å kunne levere søknaden i midten av februar. Tiden er derfor knapp for kulturkomiteen.

- Her er det snakk om veldig mye penger og veldig mange personer som er involvert, og derfor haster det at regjeringen tar en beslutning, forklarer Hofstad.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.