Elvis sørget for Sogndal-seier

Sogndal var det beste laget i den ellevte serierunden mot Notodden.

Bortelaget fra saftbygda vant fortjent 2-0 mot et hjemmelag som sleit med å komme til sjanser.

NRKSport.no fulgte kampen

Sogndal som også vant begge oppgjørene i fjor, kjørte til tider over hjemmelaget.

Bortelaget spilte solid fotball bakover, og var også det laget som skapte noe fremover.

Femte strake for SIL

Førsteomgangen åpnet rolig, men mot slutten av omgangen begynte Sogndal og skape sjanser.

I fjor ble tidligere Odd Grenland spiller Tarjei Dahle den store helten for Sogndal da han avgjorde kampen mot Notodden med sin 3-2 scoring.

Søndag kunne Skiens-gutten blitt den store helten igjen. For etter halvspilt første omgang ble Dahle spilt igjennom. Alene med keeper lobbet

Sogndal spilleren ballen i fin bue over Terje Reinertsen i Notodden buret, men ballen traff insiden av stolpen og ut.

Elvis kveldens helt

I år var det en annen Sogndal spiller som skulle bli den store helten. Elvis Ahye ble kampens store spiller med sine 2 scoringer, begge på corner.

Elvis knuste Notodden sine forsvarer i luften to ganger og scorte et mål i hver omgang.

Notodden har hatt et solid antall hjørnespark sålangt i år, men uten å klare å omsette de i mål. Kanskje har de noe å lære av Sogndal som var farlige på dødballer.

Notodden et bunnlag

Med tapet søndag kveld har Notodden tatt steget helt ned i gjørma. Laget har slitt med det offensive spillet i hele år, og savnet av fjorårets toppscorer Fabian Taylor er merkbart.

Laget ligger nå på en 13 plass, og ligger nå under nedrykstreken. Skal fjorårets overraskelseslag i 1. divisjon komme seg ut av bunnstriden, må de begynne å finne veien til nettmaskene.

Foreløpig ser det ikke ut til at laget klarer å få til noe fremover på banen, laget mangler helt klart en spiss som kan score mål.

Sogndal seiler videre på toppen


Med 2-0 seieren i dag, ligger Sogndal alene på toppen ettersom Kongsvinger tapte sin kamp mot Bryne. Fortsetter Sogndal med sitt solide spill, blir Sogndal å regne med i opprykkskampen.

Laget har spillere med kvaliteter både fremover og bakover på banen, og det ser ut til at laget har fått satt en skikkelig spillestil.

Sogndal tar imot Bryne hjemme i den neste serierunden, mens Notodden møter Nybergsund-Trysil på hjemmebane i direktesendt TV kamp på NRK 2 tirsdag 23. juni.

Fotball

Oppsummert

  • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.