NRK Meny
Normal

- Blir overrasket hvis det ikke går veien

Norske eliteserietrenere tror Norge kvalifiserer seg til fotball-EM.

Kjetil Rekdal (t.v.), Knut Tørum og Jan Jönsson

NRK har snakket med sju eliteserietrenere og alle har tro på at Norge kommer til EM. Trenerne som er kontaktet er Kjetil Rekdal (Aalesund), Knut Tørum (Start), Jan Jönsson (Stabæk), Uwe Rössler (Molde), Per-Mathias Høgmo (Tromsø), Åge Hareide (Viking) og Ronny Deila (Strømsgodset).

– Vi er i bra slag og har en trener som har fått orden på laget slik at spillerne vet hvordan de skal spille. Det er godt humør i troppen og spillerne har ståltro på at det skal gå bra så jeg blir faktisk litt overrasket hvis det ikke går veien, sier Start-trener Knut Tørum til NRK.

NRK har snakket med sju eliteserietrenere og alle er enige om at det er veldig sannsynlig at Norge kommer til EM.

Kommer Norge til EM? Diskutér nederst i saken eller på NRK Sports Facebook-side!

Rekdal er imponert

Blant disse sju trenerne er Aalesund-trener Kjetil Rekdal. Han er spesielt imponert over landslagets evne til å vinne sjansefattige kamper.

– Jeg tror Norge enten blir nummer en eller to i gruppa. I de to første kvalifiseringskampene har vi vunnet uten å være veldig gode. Den første omgangen mot Island var elendig, men det ble likevel seier. Mot Portugal hadde vi kun et par skudd på mål, men vant der også.

– Resultatene er på plass, men vi må skape flere sjanser dersom landslaget skal opp og fram, sier Rekdal som tidligere har kritisert ansettelsen av Egil Olsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Også Stabæk-trener Jan Jönsson er optimist foran Norges tredje kamp i EM-kvalifiseringen.

– Det trygge forsvarsspillet bør gi grunnlag for å bedre angrepsspillet. Angrepet må dyrkes for å bedre spillet, sier han.

Forsvarskamp

Onsdag reiste landslaget sørover og kvalifiseringskamp mot Kypros fredag.

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen innrømmer at mesteparten har handlet om forsvarsdrilling siden han tok over landslaget 14. januar 2009.

– Vi har sakte, men sikkert blitt bedre defensivt, men vi har fortsatt mye å gå på offensivt. Det offensive spillet er vanskeligst for der handler det mye om individuelle ferdigheter som ikke jeg klarer å gjøre noe med over natta. Det jeg kan jobbe med er struktur og hvordan spillerne beveger seg, men også her kan vi bli mye bedre.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo forventer ny forsvarskamp for «Drillos» mot Kypros.

– Det har vært veldig inspirerende å se landslaget ta seks poeng på to kamper. Bortekampen mot Kypors blir vanskelig, men med solid defensiv orientering er laget såpass i flytsonen at de får et godt resultat, tror Høgmo.

Kommer Norge til EM? Diskutér her!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.