Hopp til innhold

- Blir overrasket hvis det ikke går veien

Norske eliteserietrenere tror Norge kvalifiserer seg til fotball-EM.

Kjetil Rekdal (t.v.), Knut Tørum og Jan Jönsson

NRK har snakket med sju eliteserietrenere og alle har tro på at Norge kommer til EM. Trenerne som er kontaktet er Kjetil Rekdal (Aalesund), Knut Tørum (Start), Jan Jönsson (Stabæk), Uwe Rössler (Molde), Per-Mathias Høgmo (Tromsø), Åge Hareide (Viking) og Ronny Deila (Strømsgodset).

– Vi er i bra slag og har en trener som har fått orden på laget slik at spillerne vet hvordan de skal spille. Det er godt humør i troppen og spillerne har ståltro på at det skal gå bra så jeg blir faktisk litt overrasket hvis det ikke går veien, sier Start-trener Knut Tørum til NRK.

NRK har snakket med sju eliteserietrenere og alle er enige om at det er veldig sannsynlig at Norge kommer til EM.

Kommer Norge til EM? Diskutér nederst i saken eller på NRK Sports Facebook-side!

Rekdal er imponert

Blant disse sju trenerne er Aalesund-trener Kjetil Rekdal. Han er spesielt imponert over landslagets evne til å vinne sjansefattige kamper.

– Jeg tror Norge enten blir nummer en eller to i gruppa. I de to første kvalifiseringskampene har vi vunnet uten å være veldig gode. Den første omgangen mot Island var elendig, men det ble likevel seier. Mot Portugal hadde vi kun et par skudd på mål, men vant der også.

– Resultatene er på plass, men vi må skape flere sjanser dersom landslaget skal opp og fram, sier Rekdal som tidligere har kritisert ansettelsen av Egil Olsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Også Stabæk-trener Jan Jönsson er optimist foran Norges tredje kamp i EM-kvalifiseringen.

– Det trygge forsvarsspillet bør gi grunnlag for å bedre angrepsspillet. Angrepet må dyrkes for å bedre spillet, sier han.

Forsvarskamp

Onsdag reiste landslaget sørover og kvalifiseringskamp mot Kypros fredag.

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen innrømmer at mesteparten har handlet om forsvarsdrilling siden han tok over landslaget 14. januar 2009.

– Vi har sakte, men sikkert blitt bedre defensivt, men vi har fortsatt mye å gå på offensivt. Det offensive spillet er vanskeligst for der handler det mye om individuelle ferdigheter som ikke jeg klarer å gjøre noe med over natta. Det jeg kan jobbe med er struktur og hvordan spillerne beveger seg, men også her kan vi bli mye bedre.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo forventer ny forsvarskamp for «Drillos» mot Kypros.

– Det har vært veldig inspirerende å se landslaget ta seks poeng på to kamper. Bortekampen mot Kypors blir vanskelig, men med solid defensiv orientering er laget såpass i flytsonen at de får et godt resultat, tror Høgmo.

Kommer Norge til EM? Diskutér her!

Fotball

 • Sverige markerte sammen med det spanske landslaget

  Sammen med Spania markert Sverige sin motstand mot bråket i det spanske fotballforbundet før lagenes kamp i nasjonsligaen fredag kveld.

  Før kampen poserte de to lagene med et stort banner med teksten «Vår kamp er en global kamp».

  De siste ukene har det vært mye bråk i det spanske forbundet etter at fotballpresidenten kysset en av spillerne på munnen, mot hennes vilje, etter VM-triumfen i sommer. Flere av landslagsspillerne har nektet å spille og presidenten har etter hvert gått av.

  Helt opp til denne uken var det usikkert om Spania i det hele tatt kunne stille lag i nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits.

  En avtale mellom regjeringen og fotballforbundet gjorde at de fleste av de uttatte spillerne møtte opp til kamp under den nye treneren Montse Tome.

  Sverige og Spania markerer sammen
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Julian Nagelsmann ansatt som tysk landslagssjef i fotball

  Julian Nagelsmann erstatter Hansi Flick som sjef for det tyske herrelandslaget i fotball, bekrefter det tyske fotballforbundet.

  36-åringen skal lede laget fram mot EM-sluttspillet i 2024.

  – Vi går mot et EM i vårt eget land. Det blir noe helt spesielt, noe som skjer med noen tiårs mellomrom. Jeg har et stort ønske om å ta denne utfordringen, sier Nagelsmann i en uttalelse.

  Nagelsmann ledet Bayern München fra sommeren 2021 og fram til han fikk sparken i mars i år. I den tyske storklubben var han blant annet med på å vinne den tyske serien i 2021/22-sesongen. Tidligere har han også trent Hoffenheim og Leipzig.

  Hansi Flick mistet nylig jobben som landslagssjef for Tyskland etter 1-4-nederlaget for Japan på hjemmebane. Sparkingen skjedde bare ett år før EM på hjemmebane.

  Flick ble landslagssjef i 2021 og fikk 25 kamper i lederstolen. Han tok over ansvaret for «Die Mannschaft» etter at han i 2019/2020-sesongen ledet Bayern München til klubbens andre mestertrippel da laget vant både Bundesliga, den tyske cupen og mesterligaen. (NTB)

  nagelsmann
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Martin Ødegaard blir i Arsenal

  Landslagskapteinen har undertegnet en ny avtale, bekrefter Premier League-klubben i dag. Ifølge nettavisa The Athletic har Ødegaard skrevet under en femårskontrakt som gjør ham til det engelske lagets best betalte spiller.

  Martin Ødegaard er kaptein også i Arsenal, der han har spilt siden han første gang kom på lån i januar 2021.

  I forrige sesong ble han kåret til klubbens beste spiller, og onsdag kveld scoret han sitt første mål i Mesterligaen.

 • Newcastle slapp unna Milan-kanonade

  AC Milan var det klart beste laget hjemme på San Siro da de innledet årets mesterliga mot Newcastle tirsdag kveld. Særlig i førte omgang skapte italienerne mye.

  Den offisielle kampstatistikken viser 25-6 i avslutninger og 8-1 i avslutninger på mål. Newcastles eneste skudd på mål kom først fire minutter på overtid.

  Men Nick Pope i Newcastle-målet hadde en meget bra kveld på jobben, og dermed endte kampen 0-0. Det betyr at Samuel Chukwueze (bildet) og hans medpspilelre måtte rive seg i håret av frustrasjon, mens Newcastle fikk med seg et viktig bortepoeng i det som er omtalt som «dødens gruppe».

  De to øvrige lagene i gruppe F er nemlig Paris Saint-Germaine og Borussia Dortmund.

  AC Milan's Samuel Chukwueze
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters/NTB
 • Brentford-back ute for sesongen

  Brentfords venstreback Rico Henry må opereres for en alvorlig kneskade og mister trolig resten av sesongen. Det opplyser London-klubben på sitt nettsted.

  26-åringen falt forkjært etter en duell med Kieran Trippier i helgens 0-1-tap for Newcastle i Premier League, og nå er det klart at skaden er alvorlig.

  – Rico må opereres i løpet av nærmeste framtid, og deretter følger dessverre en langvarig periode med restitusjon, sier Brentfords medisinsk ansvarlige Neil Greig.

  (NTB)

  Nu1No0WdcZU
  Foto: PAUL ELLIS / AFP