NRK Meny
Normal

– Derfor vinner Norge mot Danmark

En «nøytral» svenske, en tidligere landslagskjempe og en erfaren aviskommentator er hjertens enige: Norge slår Danmark lørdag.

Video abd98c2a-85ac-4091-a114-70ea8e9ec023.jpg

Mini

Jahn Ivar Jacobsen.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Resultatet kommer til å bli 2-1, Gamst scorer på frispark og Moa scorer også. Om vi kommer til å lede 2-0, eller om vi kommer tilbake, har jeg ikke helt klart. Men vi vinner 2-1.

Ordene kommer fra en skråsikker Jahn Ivar «Mini» Jacobsen, når NRK.no i forbindelse med programmet «Før skjebnekampen» spør om hvem som vinner kampen Norge - Danmark lørdag.

– Hvorfor vinner vi?

– Fordi vi har litt mer tur. Vi setter det ene frisparket ved Gamst, og så scorer Moa, slik at vi vinner 2-1.

Enig med Mini? Gi din stemme her!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Drillo-argumentet

Truls Dæhli

Truls Dæhli, VG.

Foto: NRK

VG-kommentator Truls Dæhli tipper det samme utfallet av kampen som blir omtalt som slaget om Norden som Jahn Ivar «Mini» Jacobsen- nemlig 2-1 til Norge. Han kommer med en litt mer faglig begrunnelse.

– Fordi Norge har et kollektivt grunnspill som minimaliserer risiko og er veldig resultateffektivt, det har Drillo bevist nok en gang. Det er det beste argumentet for en norsk seier, sier VG-mannen.

Svensken tror på Norge

Jan Jönsson

Jan Jönsson, RBK-trener.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Rosenborg-trener Jan Jönsson drar litt på det når han blir bedt om å tippe resultat. I likhet med de to andre tror han på en meget jevn kamp, men selv den «nøytrale» svensken har tro på Norge - dersom han må velge.

– Det lukter uavgjort fordi ingen av lagene vil tape denne kampen. Det er riktig nok to lag som vil vinne, men et uavgjort kan være ganske ok for Norge. Men hjemmebane gjør at det er nærmere norsk seier enn dansk, tror jeg.

Moa Gamst

Mini tror at Morten Gamst Pedersen (til venstre) og Mohammed 'Moa' Abdellaoue avgjør for Norge mot Danmark.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.