Solbakken kan miste «Wolverhamptons Podolski»

Engelske fotballsynsere virker langt fra sikre på at Ståle Solbakkens Wolverhampton-mannskap er sterkt nok til å rykke rett opp igjen til Premier League. Lagets viktigste spiller, Steven Fletcher, ser ut til å forsvinne.

Steven Fletcher er Wolverhamptons "Podolski"

Lukas Podolski var Solbakkens redningsmann ved flere anledninger i Köln. Steven Fletcher er minst like viktig for Wolverhampton.

Foto: NTB Scanpix

– Topp seks er et minimum av hva vi kan forvente, og jeg tror det er der de ender, skriver Wolverhampton-blogger Thomas Baugh i avisen The Guardian.

Solbakken

Ståle Solbakken har blitt godt mottatt blant Wolves-fansen. Her skriver han en autograf til en supporter.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Ståle Solbakken serieåpner mot Leeds på lørdag, men sesongforberedelsene har vært alt annet enn problemfritt for nordmannen.

Like før sesongen sparkes i gang, ønsker flere av lagets stjernespillere seg vekk fra klubben, deriblant deres toppscorer Steven Fletcher.

Fletcher scoret 12 seriemål i fjorårets nedrykkssesong, og var en viktig brikke for et Wolves som slet i motgang.

Fletcher er Solbakkens nye Podolski

I Köln hadde Ståle Solbakken Lukas Podolski (nå i Arsenal journ.anm.) til å score de avgjørende målene.

I Wolverhampton har Steven Fletcher ofte vært tungen på vektskålen når kampen står og vipper.

– Wolves' Podolski er Fletcher. Han er vår desidert beste spiller, og var etter min mening en av Premier Leagues beste spisser i fjor. Men han kommer til å bli solgt. Han har selv gått ut og sagt han vil selges, sier Dagfinn Stokkenes, en av initiativtakerne for Wolverhamptons norske supporterklubb, «Vikingwolves».

En annen som ønsker seg vekk, er lagets midtbanestjerne Matt Jarvis.

Både han og Fletcher har ambisjoner om å fortsette karrieren på høyere nivå enn Championship, og senest onsdag avslo Wolverhampton et bud på Jarvis fra West Ham.

I tillegg har også Dorus De Vries, Christophe Berra, Wayne Hennessey og Nenad Milijas gjort det klart at de også ser seg om etter nye arbeidsgivere.

– Vi må være såpass ærlige å si at ting er litt urolige for øyeblikket, innrømmer Solbakken overfor lokalavisen Express & Star.

Fletcher ikke med i serieåpingen

Wolverhampton serieåpner borte mot Leeds United lørdag. På en pressekonferanse onsdag kunne Solbakken fortelle at Steven Fletcher ikke vil spille i den kampen.

– Fletcher kommer ikke til å være involvert, men det har ikke noe med dagens situasjon å gjøre. Han har nettopp kommet tilbake fra en ankelskade og trenger mer tid, hevdet Solbakken.

Hvorfor spillerne ønsker seg vekk? Ifølge Express & Star-journalist Tim Nash skyldes det ambisjonene om å spille i den øverste divisjonen.

– De fortjener å få dra

Matt Jarvis

Matt Jarvis scoret åtte mål og hadde seks assists

Foto: OLLY GREENWOOD / Afp

– Man kan ikke klandre dem. Fletcher og Jarvis' prestasjoner gjør at de fortjener muligheten til å fortsette karrieren i toppdivisjonen, selv om deres ønske om å forlate klubben er skuffende nyheter for fansen, skriver Nash i en kommentar.

Wolves-entusiasten Stokkenes tror heller ikke at klubben i hans hjerte har en sterk nok stall til å umiddelbart komme seg opp til Premier League.

– Laget per i dag, hvis Fletcher og Jarvis ryker, er ikke gått nok for opprykk. Det er det ingen som helst tvil om. Det vil i hvert fall ta ytterligere ett år, sier Stokkenes til NRK.no.

Mens stjernene ønsker å forlate Molineux Stadium, har ikke Solbakken lykkes med å hente gode erstattere.

Så langt er islandske Björn Sigurdarsson fra Lillestrøm, Frank Nouble fra West Ham og Slawomir Peszko fra Köln beholdningen.

– Vi får sette vår lit til Sigurdarsson. Jeg tviler på at han tar nivået med en gang, men han kommer til å gjøre det. Om han får litt tid på seg, kan han bli viktig, tror Stokkenes.

Fotballnyheter