NRK Meny
Normal

Tidligere Follo-spiller avhørt etter nye gamblingmistanker

En tidligere norsk Follo-spiller har det siste døgnet vært inne til politiavhør. Der skal det ha kommet frem informasjon om spill på Follo-kamper flere år tilbake i tid.

Follo-spillere på vei til trening

Stadig nye opplysninger dukker opp i den siste ukas mistanker om kampfiksing i norsk fotball. Her utenfor klubbhuset til Follo.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Etter det NRK kjenner til, har den tidligere Follo-spilleren kommet med informasjon som har ført til mistanke om spill på Follo-kamper tilbake på 2000-tallet.

Dette bekrefter politiadvokat Ragnvald Brekke ved Oslo politidistrikts finans- og miljøseksjon.

Han skal selv ha tatt initiativ til å møte til forklaring.

– Han har vært inne til avhør både i går og i dag, og gitt sin forklaring om mulig kampfiksing for fem-seks år siden, sier Brekke til NRK.no.

Den tidligere spilleren er ikke siktet, det vil det bli tatt stilling til på mandag, forteller politiadvokaten.

Lørdag formiddag sendte NFF og Follo ut en pressemelding der de varslet at nye opplysninger om mulige ulovligheter skal bli presentert.

Den tidligere Follo-spillerens innrømmelser skal altså ikke omhandle de tre siktede Follo-spillerne, men ulovlig pengespill på Follo-kamper fra lenger tid tilbake.

– Vi har ikke fått noen indikasjoner på at han har tilknytning til den andre saken, sier Brekke.

– Har ikke kontroll

Både i går og i dag har eks-Follo-spilleren blitt avhørt av politiet, etter at Follo FK ba vedkommende gi all informasjon til politiet. Styret i fotballklubben varslet ledelsen i NFF fredag kveld om de nye opplysningene.

– Slik situasjonen har utviklet seg, kan vi ikke med trygghet si at vi har full kontroll. Det er en uholdbar situasjon, den er sørgelig, og den er utmattende. Seksjonssjef i Oslo politidistrikt, Gro Smogeli, hevdet på en pressekonferanse 13. juli at de er i ferd med å nøste opp i et reir. Det betyr at det er naivt å tro at denne saken kun omfatter Follo FK, sier styreleder i Follo FK, Ole Bjørn Fausa, i pressemeldingen.

Tipsene om den tidligere spilleren har dukket opp i kjølvannet av de sister dagers søkelys på kampfiksing i Follo.

Den planlagte treningen til Follo på Ski Stadion, ble i dag avlyst.

Etter det NRK erfarer vil pressekonferansen holdes rundt klokken 17.30 i ettermiddag. Generalsekretær Kjetil Siem er på vei til Oslo for delta. Det er også ventet at fotballpresident Yngve Hallén vil være til stede, i tillegg til Follos styreleder Ole Bjørn Fausa.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.