Eikrem og Dæhli til medisinsk test i Cardiff

CARDIFF/OSLO (NRK.no): Både Mats Møller Dæhli (18) og Magnus Wolff Eikrem (23) tar den medisinske testen i Cardiff mandag formiddag.

Mandag morgen forlot Ole Gunnar Solskjær spillerhotellet hvor Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem blir hentet for å gjennomføre den medisinske testen.

Mandag morgen forlot Ole Gunnar Solskjær spillerhotellet hvor Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem blir hentet for å gjennomføre den medisinske testen.

Solskjær

Her forlater Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær Vale Resort mandag morgen.

Foto: Johan Bull / NRK

I helgen ble det klart at Molde-spiller Dæhli og Heerenveen-spiller Eikrem kun er formaliteter unna en gjenforening med Ole Gunnar Solskjær i Cardiff.

NRK.no er til stede i Cardiff hvor de to landslagsspillerne skal gjennomgå den medisinske testen mandag.

Kjøres til testen

Manager Ole Gunnar Solskjær og trener Mark Dempsey forlot hotellet Vale Resort klokken 08.20. Her bor flere av Cardiff-spillerne, og hotellet ligger bare noen hundre meter unna klubbens treningsanlegg.

Både Dæhli og Eikrem blir hentet og kjørt til to forskjellige medisinske klinikker for å ta testen.

Etter det NRK.no erfarer, blir de presentert som Cardiff-spillere tidligst tirsdag.

Solskjær ønsker Eikrem spilleklar til Premier League-kampen mot West Ham lørdag, ifølge VG.

– Synd at han drar

Det er ikke kjent hvor mye Cardiff må ut med for å sikre seg de norske landslagsspillerne, men lokalavisen WalesOnline hevder klubben betaler 20 millioner kroner for å hente Magnus Wolff Eikrem fra Heerenveen.

– Det er synd at han drar, for han har vært viktig for oss, sa Heerenveen-manager Marco van Basten søndag.

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen bekreftet også at en Dæhli-avtale nærmet seg.

– Vi er i dialog med Cardiff om Mats. Klubbene snakker godt sammen og er for det meste enige om betingelsene ved en overgang. Mats skal se på forholdene og snakke med klubben. Så får vi se hva som skjer. Jeg tror dette blir klart i løpet av et par dager, sa han til Romsdals Budstikke.

Fotball

 • Arsenal lekte seg til seier

  Bukayo Saka og Gabriel Martinelli scoret målene da Arsenal vant 2-0 over Newcastle lørdag. Martin Ødegaard spilte fra start for vertene, som dominerte banespillet fullstendig. Arsenal har nå like mange poeng som West Ham på den viktige fjerdeplassen, men står med én kamp mer spilt. Nyrike Newcastle ligger helt sist på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • VM blir uten Italia eller Portugal

  Portugal og Italia kom i samme gruppe i det europeiske omspillet til VM i Qatar, og dermed går VM uten minst en av de to nasjonene.

  De to lagene skal møte henholdsvis Nord-Makedonia og Tyrkia i semifinale, og om de vinner der, vil de altså møte hverandre til en finale om VM-plassen.

  Italia er regjerende EM-mester, mens Portugal hadde tittelen før italienerne overtok den i sommer.

  Sverige skal opp mot Tsjekkia i semifinalen, og tar de seg videre, møter de enten Russland eller Polen til kamp om VM-plass.

  I den siste gruppen er semifinalene som følger: Skottland – Ukraina og Wales – Østerrike.

  World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Republic of Ireland
  Foto: Pedro Nunes / Reuters
 • Rangnicks advokat bekrefter

  Ralf Rangnick er klar til å bli Manchester Uniteds midlertidige manager, opplyser hans advokat. Kontrakten er foreløpig ikke signert.

  Rangnicks advokat bekrefter overfor det tyske sportsnyhetsbyrået SID at kontraktforhandlingene snart er ferdige.

  Tyskeren kommer fra jobben som sportsdirektør i Lokomotiv Moskva. Han har tidligere ledet Rangnick har trent både Hannover, Schalke, Hoffenheim og RB Leipzig i tysk Bundesliga.

  Det er ventet at 63-åringen signerer en kontrakt på seks måneder. Han erstatter Ole Gunnar Solskjær, som forlot klubben søndag. Michael Carrick har fungert som trener for laget i mellomtiden og tok United videre til sluttspillet i mesterligaen med 2-0-seier mot Villarreal tidligere i uken.

  Rangnick
  Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP
 • Hevder Pochettino blir i klubben

  Mauricio Pochettino er linket til den ledige managerjobben i Manchester United, men Paris Saint-Germain avviser bestemt at argentineren er på vei bort.

  Pochettino har vært blant de heteste kandidatene til å etterfølge sparkede Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford. Det har vært spekulert på at argentineren kan bli kjøpt ut av PSG-kontrakten etter inneværende sesong.

  Fredag avviser imidlertid den franske storklubbens sportsdirektør Leonardo at det blir aktuelt å slippe Pochettino, ifølge det franske nyhetsbyrået AFP.

  Brasilianeren tilbakeviser også meldingene om at klubben skal ha innledet samtaler med Zinédine Zidane om å bli ny trener. Ifølge Leonardo skal det ikke ha vært noen kontakt mellom partene.

  Manchester United-ledelsen har den siste tiden jaktet på Ole Gunnar Solskjærs arvtaker i sjefsstolen. Ifølge en rekke medier er klubben nær ved å komme til enighet med tyske Ralf Rangnick om å overta managerrollen på midlertidig basis.

  Spørsmålet om man også ser for seg den meritterte tyskeren i jobben på lang sikt, står ubesvart.

  Pochettino
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Afrika støtter VM hvert andre år

  Det afrikanske fotballforbundet (CAF) støtter Fifas omstridte forslag om å arrangere fotball-VM for menn annethvert år.

  Forslaget ble vedtatt enstemmig på fredagens generalforsamling i Kairo.

  Forslaget om å doble hyppigheten av VM-sluttspillene har møtt massiv motstand, men Fifa-president Gianni Infantino har ikke gitt opp å få endringen vedtatt.

  Planene har særlig fått hard medfart i Europa. Uefa-president Aleksander Ceferin har truet med VM-boikott, og Norges Fotballforbund er på samme linje som Uefa. Også i Sør-Amerika og Asia er det sterk motstand.

  Soccer Biennial WCup Plan France
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
Zlatan Ibrahimovic
Mathias Normann