- Godt å komme heim

Rosenborg har funnet Rune Bratseths arvtaker. Ny sportsdirektør i RBK blir Knut Torbjørn Eggen.

Knut Torbjørn Eggen da FFK rykket opp til eliteserien
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

- Når du er inderlig ønsket i den heimen, er det lettere å si ja, sier Eggen til RBK TV.

God heim

Eggen har tidligere trent Aalesund, Moss og Fredrikstad. Han er i lang tid blitt knyttet til Rosenborg.

- Det er alltid godt å komme heim, og det er en god heim, da, mener Eggen.

Langsiktig oppgave

Første oppgave blir å forsterke Rosenborg før klubben skal ut i Europa

- Jeg føler at jeg har ballast som fotballpraktiker gjennom flere år i toppfotballen, sier Eggen. Jeg vet hvilke visjoner og mål som finnes i klubben, og jeg er innstilt på å oppfylle dem. I sportsdirektørrollen på det sportsfaglige så gjelder det å se det i et langsiktig perspektiv, mens du hele tiden er i et skjebnefellesskap med hovedtreneren når det gjelder sportslig utvikling og resultater, sier han.

Forventer engasjement

Styreleder i Rosenborg, Terje Svendsen, er glad for at Eggen takket ja til jobben.

- Jeg forventer et sterkt engasjement, og at han tar oss tilbake til Europa, der vi har målsetting om å være igjen, sier han.

Ola By Rise og Erik Hoftun var også aktuelle i rollen som ny sportsdirektør på Lerkendal, men valget falt på Eggen junior.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Liverpool mistet seieren på overtid

  Det ble noen høydramatiske sluttminutter da Liverpool møtte Brighton borte i engelsk Premier League. Liverpool ledet kampen etter scoring fra formspilleren Diogo Jota.

  Mohamed Salah og Sadio Mané scoret også for Liverpool, men fikk målene annullert etter at VAR hadde sjekket situasjonene som ledet frem til målene.

  På overtid grep VAR inn igjen, og det ble dømt straffespark da Andrew Robertson sparket i foten til Brighton-spiss Danny Welbeck.

  Pascal Gross var sikker fra straffemerket og utlignet tre minutter på overtid.

  wfwafd
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • Strammare regime for toppfotballen

  Noregs Fotballforbund har justert smittevernprotokollane sine før årets siste klubbkampar. Det skjer etter fleire koronatilfelle i toppfotballen dei siste vekene. Blant anna får ein berre halde treningskampar dersom ein søker om dette i førevegen.

 • Flyttar ikkje cupfinale likevel

  Cupfinalen for kvinnene går som planlagt på Ullevaal stadion – sjølv om det torsdag blei kommunisert at han ville bli flytta. LSK og Vålerenga møtest til kamp om årets cupmeisterskap på kvinnesida 13. desember.

 • Beklager etter Berntsen-sparking

  Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik legger seg flat og beklager håndteringen av sparkingen av trener Bjarne Berntsen etter sterke reaksjoner fra fansen.

  Tribunene på Vikings arena ble torsdag kveld prydet med flere klare og kritiske meldinger rettet mot klubbledelsen, skriver VG. Berntsen fikk også skriftlig støtte.

  Styreleder Roar Åkerlund i Vikinghordene bekrefter at det var supporterklubben som hang opp bannerne. Der ble det blant annet tatt til orde for at styreleder Thor Steinar Sandvik må gå av.

  – Vi følte det var vår plikt og vår rett å si ifra om at noen har tatt en dårlig avgjørelse, for å si det saklig, sier Åkerlund.

  Vikinghordene
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Liverpool-kamp i Danmark likevel

  Britiske myndigheter har lettet på reiserestriksjonene, og dermed kan Liverpool møte Midtjylland i Danmark og ikke på nøytral grunn.

  Borussia Dortmund har bekreftet at de kunne arrangere mesterligakampen mellom lagene fordi britiske restriksjoner ville gitt Liverpool-spillerne 14 dager i karantene ved hjemkomst til England.

  Fredag opplyste imidlertid Midtjylland at britiske myndigheter har gitt eliteutøvere et unntak fra regelen, skriver Sky Sports.

  Liverpool – Midtjylland finner dermed sted i Herning 9. desember.

  Jürgen Klopp
  Foto: Jon Super / AP