NRK Meny
Normal

Eggen om «RBK-forfallet»: – Har du hørt sånt tull?

En brennhet Alexander Søderlund (27) til tross: Rosenborg er ute av gullkampen, cupen og europacupen. Likevel er Nils Arne Eggen overbevist om at trønderne kommer til å slå hardt tilbake.

Søderlund

BRENNHET: Alexander Søderlund (t.h.) scoret sitt tiende mål på de ni siste kampene for trønderne.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Søndag fikk den tidligere Rosenborg-treneren se Alexander Søderlund og hjemmelaget få en liten oppreisning for en laber høst med seier over Sarpsborg.

Eggen

BLE HEDRET: Her er Nils Arne Eggen under åpningen av «Nils Arnes plass» før kampen mot Sarpsborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Søderlund, som nå står med ti mål på ni kamper, har vært ett av få lyspunkt for trønderne de siste ukene.

Først røk de ut av NM mot lillebror Ranheim, så glapp Europa-drømmen på bortemålsregelen. Samtidig har Rosenborg tapt så mange kamper at seriegullet kun er et fjernt håp.

  • Se eliteserietabellen nederst i saken!

Nils Arne Eggen har imidlertid full tiltro til arbeidet på Lerkendal. Gamletreneren så Sarpsborg-kampen etter å ha åpnet «Nils Arnes plass», som blir stående som en hyllest til den merriterte treneren.

– Gi oss litt tid

– Folk snakker om Rosenborgs forfall. Har du hørt noe sånt tull? Siden jeg ga meg i 2002, har vi hentet fem av elleve gull. Jeg var med på ett i 2010. Det er bare å gi oss litt tid, så skal vi komme fryktelig tilbake, sa Eggen i C More-studioet i pausen.

– Men har Rosenborg et godt nok mannskap? spurte C More-panelet.

– Poenget er jo at det handler om å utvikle spillere. De er ikke gode nok i dag, men de jobber hver dag. Nå er de helprofesjonelle. Du kan øve deg, og du blir god til det du øver deg på. Dette gjelder norsk fotball også. Jeg så Celtic mot Maribor (1-1 i mesterligakvalifiseringen), og det skal lite til for at norske lag hamler opp med dem, sa Eggen.

72-åringen har den siste uken fått mye oppmerksomhet etter å ha kommet med kritikk av RBK-ledelsen siden han ikke fikk fortsette i 2010. Det er siste gang Rosenborg tok et trofé, og trønderne har byttet trener tre ganger siden da.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jensen

GOD KAMP: Mike Jensen dominerte kampen mot Sarpsborg 08.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Ser positiv utvikling

Han understreker imidlertid at han er helt ferdig med samarbeidsbruddet i dag.

– Vi (i Rosenborg) har bestandig vært uenige, vet du. Men akkurat det om at jeg skulle fortsette, er vi ferdige med. Jeg har verdens beste forhold til Kåre (Ingebrigtsen) og Erik (Hoftun). Jeg skal stille opp så godt jeg kan, sa Eggen.

Den suksessrike treneren mener Ingebrigtsen utvikler laget i riktig retning. Han mener det er helt rett at trønderne satser på å ha mange spillere foran ballen, noe som har gjort sårbare de siste kampene.

Men mot Sarpsborg skapte ikke hjemmelaget bare flust av sjanser – de klarte også å tette igjen bakover. Bortelaget var farlige på noen få kontringer og enkelte av Bojan Zajics dødballer.

Solid Jensen

Det var imidlertid Alexander Søderlund som skulle bli den store forskjellen. Etter en jevn og sjansefattig åpning, skjærte spissen inn bak forsvarsrekken og pirket inn innlegget fra Pål André Helland. Målet satte virkelig fart i hjemmelaget, og vertene kunne fort lagt på til 2- og 3-0 før pause.

– Det var godt å motbevise ekspertene og holde tett bakover. Sarpsborg gjør det vanskelig for oss å holde ballen, men vi kunne scoret flere. Vi er godt fornøyde, sier RBK-trener Ingebrigtsen, som lover at trønderne skal «slåss for medaljene hele veien».

Hjemmepublikummet måtte vente helt til det 80. minutt før den fullt fortjente seieren ble spikret. Søderlund raget høyest på corneren fra Ole Kristian Selnæs, og dermed kunne 27-åringen stusse inn 2-0.

Ved siden av målscoreren Søderlund, utmerket Mike Jensen seg med svært gode involveringer både fremover og bakover på banen.

Dansken skal ha mye av æren for at Rosenborg kom seirende ut av oppgjøret.

– Jeg synes vi spiller godt. Vi jobber hardt, får gode brudd og jeg får ballen i gode poosisjoner, sa Jensen, som var godt fornøyd med egen innsats.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.