NRK Meny
Normal

Stabæk i siget

Stabæk tok en ny borteseier da de slo Aalesund 4-1. Dette var i tillegg bæringenes niende kamp på rad uten tap.

Daniel Nannskog feirer sin 0-2 scoring for Stabæk under eliteseriekampen mellom Aalesund og Stabæk i
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Stabæk beviste nok engang at de er en seriøs medaljekandidat i Eliteserien.

Ifølge sjansestatistikken var det en jevnspilt kamp på Color Line Stadion i sommersolen, men Stabæk omsatte stort sett alt de hadde av sjanser til mål, mens hjemmelaget sløste utilgivelig.

Og utover i kampen lekte Stabæk til tider med sunnmøringene som hadde mindre og mindre å stille opp med.

Tchoyi tryllet

Kampen var bare tre minutter gammel da Somen Tchoyi viste hvorfor han har vært en av Eliteseriens store profiler i innledningen av sesongen. Midtbanegiganten fosset gjennom hele Aalesunds forsvar og satte ballen kontrollert under Adin Brown i Aalesund målet. Kammerunerens kombinasjon av fart, kraft og teknikk er det få, om noen, som kan matche her til lands.

Også Daniel Nannskog og Alanzinho scoret for Stabæk, før Henning Hauger på overtid ble Bærums-lagets første norske målscorer hittil i sesongen, da han fastsatte resultatet til 4-1. Stabæk har med det ikke tapt på ni kamper og seiler opp som en outsider i medaljestriden.

Problemer i Aalesund

Det positive for Aalesund er at problemet på Sunnmøre er åpenbart: De får ikke uttelling på sjansene sine. Lagets taktikk med å slå høye baller opp på Tor Hogne Aarøy ga laget mange situasjoner inne i Stabæks felt. Men enten så fikk de ikke avsluttet skikkelig eller de satte ballen utenfor. Problemet er at dette har Aalesund slitt med hele sesongen og i dag var det overhodet ingen tegn til bedring.

 

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.