NRK Meny
Normal

Edvartsen engasjerte advokat etter kampfiksing-anklager

Fotballdommer Svein-Erik Edvartsen engasjerte stjerneadvokat John Christian Elden etter at han ble beskyldt for kampfiksing av stortingsrepresentant Øyvind Korsberg. Nå beklager politikeren og legger seg langflat.

Svein-Erik Edvartsen

Svein-Erik Edvartsen har engasjert advokat John Christian Elden etter uttalelsene til Frp-politiker Øyvind Korsberg.

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Advokat John Christian Elden

Advokat John Christian Elden forlanger en beklagelse fra Korsberg.

Foto: NRK

Dette er så grove og falske anklager at jeg ringte Norges beste advokat John Christian med en gang. I tillegg er saken på bordet til ledelsen i NFF, sier Edvartsen til NRK.

Den kjente norske fotballdommeren reagerte sterkt etter at Frp-politiker Øyvind Korsberg oppfordret til gransking av dommeren etter kampen mellom Tromsø og Vålerenga 16. mai.

Sent fredag kveld la advokat John Christian Elden ut følgende melding på sin Facebook-side:

"Stortingspresident (Øyvind Korsberg er 1. visepresident i Stortinget, journ.anm.) beklager. Sak avsluttet. Kritikk er lov og naturlig men ikke beskyldninger om straffbare forhold."

Dermed blir det ikke rettslige skritt fra Edvartsen mot Korsberg.

Vil granske dommeren

Tromsø-politikeren hisset seg kraftig opp over at dommeren ikke dømte straffe da Christian Grindheim var borti ballen med hånda under oppgjøret, og skrev følgende melding på Twitter etter kampen:

– Kampfiksing gjelder ikke bare spillere, at TIL ikke fikk straffe er helt.......Dommer Edvartsen bør granskes og ikke få dømme mer i år, skrev Korsberg, som er idrettspolitisk talsmann i Frp.

Overfor NRK utdypet han senere Twitter-meldingen slik:

Øyvind Korsberg (Frp)

Øyvind Korsberg (Frp) vil granske Svein-Erik Edvartsen, nå har fotballdommeren engasjert advokat.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Kampfiksing foregår på flere nivå, og det bør man gripe fatt i. Det naturlige for Fotballforbundet vil være å granske denne situasjonen, og kalle Edvartsen inn til en samtale for å få brakt på det rene hvorfor han ikke dømte straffe der, sa han.

Elden: – Bør gå i seg selv

Edvartsen engasjerte advokat John Christian Elden, en av landets mest profilerte forsvarsadvokater, til å hjelpe ham i denne saken. Elden mener stortingspolitikeren har opptrådt useriøst.

– En stortingsmann som ikke har større seriøsitet enn dette og beskylder en av sitt folk for alvorlig kriminalitet bør gå i seg selv, sa advokat John Christian Elden til NRK tidligere fredag kveld.

Advokaten mener uttalelsene til stortingspolitikeren kan være straffbare.

– Han kan godt mene at det skjer feil under dømming, men slike påstander bør han vokte seg vel for. Det er ikke bare uverdig men også klart straffbart. Jeg vil følge det opp til uken dersom det ikke kommer en klar beklagelse, sa han.

Vil ikke granske Edvartsen

Informasjonssjef i NFF, Svein Graff, avviser at forbundet vil sette i gang noen gransking på bakgrunn av Korsbergs utspill.

– Jeg tror at alle ser at Korsberg opptrer som Tromsø-supporter, og ikke idrettspolitisk talsmann. Jeg tror kollegene til Korsberg bør reagere mer enn vi gjør, kommenterer han.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia