NRK Meny
Normal

Dzeko skjøt City nærmere mesterligaen

Mens Morten Gamst Pedersen måtte se hele kampen fra benken, sendte Edin Dzeko Manchester City nærmere deltagelse i mesterligaen.

SOCCER-ENGLAND

Tross store sjanser begge veier, var det bare Manchester Citys Edin Dzeko som fant nettmaskene.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Manchester City kjemper om den viktige fjerdeplassen i Premier League, og gikk offensivt til verks da de gjestet nedrykkstruede Blackburn og Morten Gamst Pedersen.

Likevel måtte bortesupporterne vente 75. minutter ut i kampen før de fikk se målet de ventet på.

Gjestene spilte seg pent opp på høyrekanten. David Silva sendte ballen inn foran mål, men skuddforsøket ble blokkert. Ballen havnet så i beina på Edin Dzeko som kunne skyte bortelaget i ledelse.

Dzeko kom fra Wolfsburg i januar, og dette var hans første mål for Manchester-klubben.

Ledelsen holdt helt til dommeren blåste av kampen, og med det økte City forspranget ned til Tottenham og Liverpool som ligger på henholdsvis femte- og sjetteplass.

– Vi må fortsette å spille som vi gjorde i første omgang i dag og fortsette å vinne. Så får vi se på tabellen når sesongen er over, sier en behersket City-manager Roberto Mancini etter kampen.

Tungt for Blackburn

SOCCER-ENGLAND/CUP

Morten Gamst Pedersen fikk mye spilletid under Sam Allardyce, men under Steve Kean har det vært tøffere.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Blackburn kjemper i den andre enden av tabellen, og har som før kveldens kamp bare fattige tre poeng ned til West Ham på jumboplass.

Ned til Wigan på nedrykksplass er det kun ett poeng. Mellom de åtte nederste lagene på tabellen skiller kun seks poeng.

Blackburn brukte alle tre byttene i mandagens kamp, men Morten Gamst Pedersen ble likevel sittende på benken hele kampen for hjemmelaget.

To stolpeskudd

Allerede etter tre minutter fyrte David Silva av et skudd som endte i stolpen.

Bortelaget hadde kontroll utover i omgangen, men Blackburn hang likevel godt med og tok over presset etter hvert som kampen nærmet seg pause.

Forsvarskriger Christopher Samba hadde et godt avslutningsforsøk med hodet, men ballen endte i stolpen også for hjemmelaget.

Åpnet med to sjanser

Andre omgang startet med store sjanser til begge lag.

Etter chip fra Silva brukte Yaya Toure pannebrasken til å treffe målet, men en god Paul Robinson i Blackburn-målet sørget for at det fortsatt var målløst.

I den andre enden av banen fikk Olsson muligheten for vertene, men ballen havnet i nettveggen.

Skudd og avslutninger fortsatte å komme i begge ender av banen, uten at noen av lagene fikk uttelling før Dezko satte inn matchvinnerscoringen.

Fotballnyheter