Dzeko skjøt City nærmere mesterligaen

Mens Morten Gamst Pedersen måtte se hele kampen fra benken, sendte Edin Dzeko Manchester City nærmere deltagelse i mesterligaen.

SOCCER-ENGLAND

Tross store sjanser begge veier, var det bare Manchester Citys Edin Dzeko som fant nettmaskene.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Manchester City kjemper om den viktige fjerdeplassen i Premier League, og gikk offensivt til verks da de gjestet nedrykkstruede Blackburn og Morten Gamst Pedersen.

Likevel måtte bortesupporterne vente 75. minutter ut i kampen før de fikk se målet de ventet på.

Gjestene spilte seg pent opp på høyrekanten. David Silva sendte ballen inn foran mål, men skuddforsøket ble blokkert. Ballen havnet så i beina på Edin Dzeko som kunne skyte bortelaget i ledelse.

Dzeko kom fra Wolfsburg i januar, og dette var hans første mål for Manchester-klubben.

Ledelsen holdt helt til dommeren blåste av kampen, og med det økte City forspranget ned til Tottenham og Liverpool som ligger på henholdsvis femte- og sjetteplass.

– Vi må fortsette å spille som vi gjorde i første omgang i dag og fortsette å vinne. Så får vi se på tabellen når sesongen er over, sier en behersket City-manager Roberto Mancini etter kampen.

Tungt for Blackburn

SOCCER-ENGLAND/CUP

Morten Gamst Pedersen fikk mye spilletid under Sam Allardyce, men under Steve Kean har det vært tøffere.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Blackburn kjemper i den andre enden av tabellen, og har som før kveldens kamp bare fattige tre poeng ned til West Ham på jumboplass.

Ned til Wigan på nedrykksplass er det kun ett poeng. Mellom de åtte nederste lagene på tabellen skiller kun seks poeng.

Blackburn brukte alle tre byttene i mandagens kamp, men Morten Gamst Pedersen ble likevel sittende på benken hele kampen for hjemmelaget.

To stolpeskudd

Allerede etter tre minutter fyrte David Silva av et skudd som endte i stolpen.

Bortelaget hadde kontroll utover i omgangen, men Blackburn hang likevel godt med og tok over presset etter hvert som kampen nærmet seg pause.

Forsvarskriger Christopher Samba hadde et godt avslutningsforsøk med hodet, men ballen endte i stolpen også for hjemmelaget.

Åpnet med to sjanser

Andre omgang startet med store sjanser til begge lag.

Etter chip fra Silva brukte Yaya Toure pannebrasken til å treffe målet, men en god Paul Robinson i Blackburn-målet sørget for at det fortsatt var målløst.

I den andre enden av banen fikk Olsson muligheten for vertene, men ballen havnet i nettveggen.

Skudd og avslutninger fortsatte å komme i begge ender av banen, uten at noen av lagene fikk uttelling før Dezko satte inn matchvinnerscoringen.

Fotball

 • Stabæk-spiller røk korsbåndet

  Stabæk-spiller Luc Kassi røk korsbåndet under en internkamp sist lørdag og går glipp av den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag.

  Den ivorianske midtbanespilleren pådro seg skaden i en internkamp på Nadderud i helgen.

  Eliteserien fotball Stabæk - Start
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK
 • Storbritannia vil arrangere hele EM

  Storbritannias statsminister Boris Johnson har bekreftet at hvis det er nødvendig, så kan Storbritannia arrangere hele EM. Det skriver Sky Sports. Etter planen skal det spilles i 12 forskjellige land, men det har blitt sådd tvil rundt formatet ettersom koronaviruset fortsatt herjer i flere av landene.

  Det skal nå være samtaler mellom ministere og UEFA for å finne en god løsning for sommerens mesterskap. Det skal arrangeres fra 11. juni til 11. juli.

  Landene, eller byene, som i utgangspunktet deler på mesterskapet er Amsterdam (Nederland), Baku (Aserbajdsjan), Bilbao (Spania), Bucharesti (Romania), Budapest (Ungarn), København (Danmark), Dublin (Irland), Glasgow (Skottland), London (England), München (Tyskland), Roma (Italia) og Sant Petersburg (Russland).

  I tillegg til at de vil ta ansvar for kommende EM, har også den britiske regjeringen støttet å søke om å arrangere fotball-VM i 2030.

  Jadon Sancho
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Smitteøkning i Montenegro før kamp

  I slutten av mars skal fotballandslaget til Montenegro for å spille VM-kvalifiseringskamp.

  Ifølge Worldometers.com er det loggført 76.000 koronatilfeller i landet som bare har vel 600.000 innbyggere. Landets vaksineplaner fungerer dårlig og er kraftig forsinket, ifølge BalkanInsight.

  – Vi er klar over situasjonen i Montenegro, og den er krevende. Vi har hatt to personer på befaring. Vi har diskutert smittesituasjonen i landet. Vi reiser som kjent som en lukket kohort og er skjermet fra omgivelsene under hele oppholdet, men samtidig må vi være veldig forsiktige, sier fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

  Norges herrelandslag
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Politirazzia i Barcelonas lokaler

  Katalansk politi gjennomfører mandag formiddag omfattende søk i fotballklubben Barcelonas lokaler i tilknytning til såkalte «Barcagate», melder spanske medier.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder.

  Avisen AS skriver at deler av klubbkontorene er stengt av mens politiet gjennomfører sitt søk. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger om at Barcelona-ansatte er pågrepet.

  «Barcagate» er avsløringen av at daværende klubbpresident Josep Maria Bartomeu angivelig brukte et PR-selskap for å styrke hans eget rykte og samtidig sverte klubbens stjernespillere, blant dem Lionel Messi og Gerard Pique. Disse beskyldningene har klubben benektet i en offisiell uttalelse.

  Marca er blant flere medier som hevder at Bartomeu skal være en av de arresterte.

  Mandag ettermiddag bekreftet klubben selv at det hadde vært politirazzia. De har ikke bekreftet at Bartomeu er arrestert.

  Camp Nou
  Foto: Joan Monfort / AP