NRK Meny
Normal

Pellegrini: – Forventer å vinne ligaen

Manchester City stanget og stanget. Så dukket Edin Dzeko (28) opp og reddet dagen – og trolig ligagullet – for de lyseblå.

Dzeko, Silva og Jovetic

CITYS REDNINGSMANN: Edin Dzeko scoret to mål da City trengte det som mest mot Aston Villa. her feirer han seieren med David Silva (midten) og Stevan Jovetic.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Aston Villa spilte med ti mann bak ballen hele kampen, så det var vanskelig. Når man ikke scorer tidlig, blir man frustrert. Men vi kontrollerte kampen og jaget og jaget. Det var en solid prestasjon i dag, sier City-back Pablo Zabaleta i et intervju vist på TV2 etter kampen.

Det tok tid, men da scoringen først kom løsnet det for alvor for tittelkandidatene fra Manchester.

Edin Dzeko scoret sitt 15. seriemål for sesongen da han, etter et lavt og hardt innlegg fra Pablo Zabaleta, styrte ballen mellom beina til Villa-keeper Brad Guzan fra kloss hold.

Yaya Touré

DOMINERTE: Yaya Touré var høyt og lavt mot Aston Villa. Helt på tampen av kampen scoret han et fantastisk mål etter et soloraid fra egen banehalvdel.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Da var det spilt 64 lange minutter mot Villa, og hjemmefansen begynte å bli fortvilet over de mange forspilte sjansene.

– Vi var tålmodige selv om det var tøft. Det er ikke enkelt å spille mot 10 forsvarsspillere. Etter første omgang sa jeg «bare fortsett» til spillerne. Jeg var sikker på at vi skulle klare å score, sier City-manager Manuel Pellegrini.

– Nå forventer vi å vinne ligaen, la City-manageren til.

Ketsjupeffekt

City hadde i hvert fall fem store målsjanser i første omgang, men det ville seg ikke mot et hardtkjempende Villa-lag.

Da scoringen kom 20 minutter ut i andre omgang, kom det én til like etterpå.

Måltyven Dzeko stod riktig plassert etter at Guzan måtte gi retur på et Nasri-skudd, og dyttet ballen over streken fra to-tre meters hold.

Begge Dzeko-målene kom fra innenfor Villas femmeter. Etter 85 minutter ble bosnieren byttet ut til øredøvende jubel fra hjemmefansen.

– Villa gjorde det vanskelig for oss. Det var utrolig lite plass foran målet deres. Alt handlet om å få det første målet. Da vi klarte det, kom det ett mål til ganske raskt. Det var deilig, sier Dzeko.

Utrolig Yaya-mål

Dzeko-scoringene kan vise seg å bli helt avgjørende i gullkampen. Manchester City leder nå Premier League med to poeng over Liverpool – med én serierunde igjen å spille.

Da klokken bikket 90 minutter pyntet innbytter Stevan Jovetic på resultatet med en kontant avslutning fra rundt 16 meters hold. Tre minutter på overtid scoret Yaya Touré trolig et av årets vakreste solomål da han, med ballen i beina, forserte fra egen banehalvdel og helt frem til Villa-målet.

Pellegrini og Kompany

HØYT OPPE: Manuel Pellegrini takker Vincent Kompany for kampen – og sier at han nå forventer at laget hans vinner Premier League i år.

Foto: Jon Super / Ap

Med tre-fire Villa-spillere i hælene dundret han ballen i nettet med en hard avslutning. Det var Citys 100. seriemål for sesongen.

– Vi slet i førsteomgang. Villa forsvarte seg godt, og det tok tid før vi fikk det første målet. Men vi visste at vi bare måtte fortsette å jobbe. Vi ga oss aldri. Vi spilte veldig bra, sier Yaya Touré – som nå står med 20. seriemål i år.

City nærmer seg ligagullet

City møter West Ham hjemme på Etihad Stadium i siste serierunde. Liverpool får Newcastle på besøk. Med uavgjort eller seier er City seriemestre.

– Det blir en uhyre viktig kamp. West Ham er ikke enkel motstand. Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne, sier Touré i et intervju vist på TV2.

– Det er fortsatt én kamp igjen. Vi må spille den kampen som alle andre kamper. West Ham har veldig gode spillere, de er gode på kontringer, og kan score på dødballer. Vi kan ikke slappe av. Vi har en utrolig sjanse til å feire seriegullet på søndag, sier Zabaleta.

– Nå skal vi slå West Ham og vinne tittelen, sier Pellegrini bestemt.

Tettey rykket ned med Norwich

I onsdagens andre Premier League-kamp vant Sunderland 2–0 mot West Bromwich. Dermed redder Sunderland plassen på bekostning av Norwich, som er så godt som klare for Championship.

Dermed er Premier League-eventyret over for Norwichs eneste nordmann, Alexander Tettey. Norwich har en mikroskopisk mulighet til å redde plassen: de må vinne og score mer enn 15 mål i siste serierunde hjemme mot Arsenal.

City-fansen harselerte med Gerrard

City-fansen ble ordentlig varme i trøya utover i kampen. Da målene begynte å renne inn, startet sangene om tittelutfordrer Liverpool.

Les også: Bjørnebye om Liverpool: – Nesten så jeg tror det spøker

Ifølge denne Twitter-profilen skal supporterne ha sunget følgende strofe om Liverpool-kaptein Steven Gerrard i sluttminuttene:

Laster Twitter-innhold

Slik ser Premier League-tabellen ut med én serierunde igjen å spille:

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter