Bildene den nye Brasil-treneren hater å se

Brasils store stjerne Neymar vil merke at Dunga har tatt over landslaget. Den nyansatte treneren innfører nå et knallhardt regime.

Neymar

Neymar er kjent for å være opptatt av utseende. Han bleker håret og har egenproduserte capser. Men dette er ikke lenger lov når Dunga er Brasil-trener – i hvert fall ikke når det er landslagssamling eller mesterskap.

Foto: NTB scanpix

Dunga

Det merkes at Dunga er Brasil-trener.

Foto: VANDERLEI ALMEIDA / Afp

Dunga har fått i oppgave å gjenopprette lagets stolthet etter den forferdelige avslutningen på årets fotball-VM der laget tapte utrolige 7–1 for Tyskland i semifinalen.

Nå melder flere medier – blant annet Yahoo Sports – at han har gått hardt ut mot lagets spillere og kritisert dem for en rekke ting. Verst går det utover lagets store ener, Neymar.

Her er noen av punktene Dunga liker minst med Brasil-utgaven han så under VM på hjemmebane:

1. Bleking av håret

Dunga har aldri vært spesielt opptatt av jåleri slik som flere av lagets spillere er.

Treneren kjører akkurat den samme frisyren som da han var kaptein på laget som tok VM-gull i 1994, og kontrasten er stor til spillere som Neymar og Dani Alves, som skifter frisyrer og hårfarger månedlig.

– Jeg ville ikke tillatt disse spillerne å farge håret mens de var med på landslaget. De kunne ha gjørt det før eller etter mesterskapet, sier Dunga ifølge Bleacher Report.

2. Egenproduserte capser

Neymar og de andre spillerne hadde flere ganger i løpet av mesterskapet på seg capser med Neymars navn eller initialer. Til og med Luiz Felipe Scolari dukket opp med en hvit caps med teksten «#Forza Neymar» i forkant av Colombia-kampen.

Det er nå fy-fy på landslaget.

– Førsteprioritet må være på det brasilianske landslaget. Når du deltar i en pressekonferanse, bør du ha på deg en brasiliansk caps om du først skal ha på deg caps, sier Dunga ifølge Marca.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

De brasilianske stjernene har gang på gang felt tårer under fotball-VM på hjemmebane.

SE VIDEO: Neymar og de andre brasilianske stjernene viste mye følelser i løpet av VM. Det liker Dunga dårlig.

3. Gråting på banen

De brasilianske stjernene felte tårer gang på gang under fotball-VM på hjemmebane. Det førte til en stor sippekrangel i Brasil der det ble heftig diskutert om spillerne viste for mye følelser på følelser på banen.

Dunga har nå sagt sin mening, og du skjønner kanskje allerede nå hvilken siden han er på.

– De tårevåte scenene vi fikk se under kampen mot Chile gir et negativt bilde av fotballen. Vi er macho, vil liker å tro at menn ikke gråter, selv om vi respekterer alle, sier Dunga ifølge Marca.

4. Neymar-hyllesten

Brasil var i sjokk da Neymar ble skadet i 2-1-seieren over Colombia i kvartfinalen. Før neste kamp markerte flere av Brasil-spillerne Neymars fravær ved å holde opp en Neymar-drakt under nasjonalsangen.

Mange reagerte på hyllesten. Det samme gjorde Dunga.

– Budskapet som ble formidlet var at «vi har mistet en kriger», sier han ifølge Yahoo Sports.

– Vi spiller ikke for Neymar. Han spiller for laget, legger han til.

Fotballnyheter