NRK Meny
Normal

Drømmestart for Sverige

Sverige hadde ikke vunnet en åpningskamp i et mesterskap på ti år. Så kom 3 – 0 over Russland i første kamp i EM.

Sveriges Lotta Schelin, Therese Sjögran og Charlotte Rohlin
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Olav Traaen kommenterer (til artikkel)
Foto: NRK

Dermed har de svenske jentene fått en perfekt start på mesterskapet. Laget tapte generalprøven mot Norge i forrige uke, og har nok følt et press før starten i gruppe C.

De svenske jentene hadde full kontroll fra start til slutt. Allerede etter fem minutter headet Charlotte Rohlin ballen i mål etter et hjørnespark. Ti minutter senere var det veteranen Victoria Sandell Svensson som brukte hodet og sendte ballen i nettet fra ca ti meters hold. Kampen var avgjort. For Sverige var mye bedre enn sin motstander slik mange trodde før oppgjøret.

Kjempe i toppen

Caroline Seger scoret kampens siste mål da hun sørget for 3 – 0 seier i det 82 minutt med et velplassert skudd fra like utenfor seksten meteren. Sverige kunne gjerne vunnet mer. Victoria Sandell Svensson burde hatt straffespark, og stadig vekk skapte våre naboer muligheter i Turku. Sverige har vist gjennom hele 2009 at de kan kjempe i toppen. Så også i denne kampen.

Skjønt motstander Russland var ikke all verden. De russiske jentene har fått råd av Guud Hiddink før mesterskapet uten at det hjalp. Norge møtte Russland to ganger i kvalifiseringen til VM i 2007, og det er ingen tvil om at Russland ikke tilhører det høyeste nivå i Europa.

I den første kampen i gruppe C vant Italia tidligere i dag overraskende 2 – 1 over England. Det betyr at Sverige og Italia har overtaket i denne puljen.

Alle lag har nå spilt en kamp i mesterskapet. Norge har fått det største tapet, 4 – 0 mot Tyskland. Kampene har inneholdt flere straffespark og røde kort. Finlands 1 – 0 over Danmark og Italias 2 – 1 over England er overraskelsene så langt. Kanskje kommer det mer. For det er snart klart for andre runde i EM.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia