Krohn-Dehli sørget for dansk drømmeåpning i «dødens gruppe»

Tross stor dominans fra Nederlands stjernegalleri, var det Danmarks fotballherrer som kunne juble for seier etter første kamp i «dødens gruppe».

Michael Krohn-Dehli scorer mot Nederland

Michael Krohn-Dehli scorer mot Nederland. Kampen endte 1-0 til Danmark.

Foto: Michael Probst / Ap

Michael Krohn-Dehli

Michael Krohn-Dehli feiret på denne måte etter målet mot Nederland.

Foto: Matthias Schrader / Ap
Van Persie i duell med Zimling.

Robin van Persie, her i duell med Niki Zimling, kom til flere skuddmuligheter i første omgang, uten at det resulterte i mål.

Foto: Vadim Ghirda / Ap
Nederlands trener Bert van Marwijk

Frustrasjonen hos Nederlands trener, Bert van Marwijk, økte i takt med nederlendernes sjansesløseri.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Jeg er meget stolt. Jeg synes det er en fantastisk prestasjon, sier Danmarks trener Morten Olsen i et intervju etter kampen.

Etter 20 minutters hardt press fra forhånds- og storfavoritt Nederland, var det de danske drenge som kunne slippe socringsjubelen løs.

Michael Krohn-Dehli fikk ballen i feltet, dro seg forbi forholdsvis passive nederlendere med en skuddfinte og satte ballen mellom beina på keeper Maarten Stekelenburg.

– Det føles som Krohn-Dehli lurer hele det nederlandske forsvaret, men jeg synes Stekelenburg kunne reagert litt bedre. Avslutningen gjør Krohn-Dehli veldig, veldig bra, sa NRKs EM-eksepert, Ola Andersson, i studio i pausen.

Overrasket

Piffen virket å gå litt ut av nederlenderne etter Danmarks mål, men med litt hjelp fra keeper Stephan Andersen fortsatte favorittene scoringsjakten.

Etter svakt utspill fra danskenes målvakt, kom Arjen Robben til skudd, men lærkula plasserte han i stolpen.

Deretter fortsatt nederlenderne å pepre danskenes mål med skudd. Ballen gikk likevel aldri i nettmaskene. Den fant veien til stolpen, utenfor mål, i danske bein eller i klypene på Andersen.

– At Danmark skulle holde nullen mot Nederland ville jeg aldri trodd. Det trodde nok ingen. At de også scorer tyder på en veldig effektivitet, sier NRKs EM-ekspert Andersson.

Viste mot

Tross nesten tosifret antall sjanser i andre omgangs ti første minutter, ville det seg ikke for Nederlands stjernegalleri.

– Vi skal hjelpe hverandre knallhardt, men også ha mot til å spille fotball selv om vi blir presset hardt. Det klarer vi, sier Danmarks trener etter kampen.

Presset fortsatte helt til dommeren blåste i fløyta, men nederlenderne gikk målløse av banen og Danmark har med sin seier fått en drømmestart på mesterskapet.

Danmark møter Portugal i sin neste kamp, som spilles onsdag. Kampen sendes på NRK. Nederland møter Tyskland samme kveld.

Fotballnyheter