NRK Meny
Normal

Drogba og Owen kan havne i Liverpool

Liverpool er nærmest ribbet for gode spissalternativer etter utlånet av Andy Carroll til West Ham. Derfor vurderer klubben å hente inn kontraktsløse spillere. Blant kandidatene som er nevnt: Michael Owen og Didier Drogba.

Drogba Glen Johnson

Didier Drogba har scoret flere viktige mål nettopp mot Liverpool. Nå er navnet hans nevnt i en mulig overgang til Merseyside-klubben.

Foto: GLYN KIRK / Afp

– Enhver spiller som kan styrke troppen vil bli vurdert, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers etter søndagens 2-0-tap for Arsenal.

Liverpool har fått en skjev start på sesongen, og fredagens «Deadline Day» gikk ikke slik verken Rodgers eller Liverpool-supporterne hadde håpet.

Les: Liverpools verste sesongstart på 50 år

Dempsey glapp på målstreken

Merseyside-klubben hadde store planer om å få hentet inn målfarlige Clint Dempsey fra Fulham i kveldstimene fredag, og ettersom avtalen virket å skulle gå i boks, ble Andy Carroll sendt til West Ham på lån for å få inn noen raske millioner som skulle finansiere Dempsey-kjøpet.

Clint Dempsey

Clint Dempsey markerte seg som en svært målfarlig midtbanespiller for Fulham. Nå er han Tottenham-spiller.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Men plutselig dukket Tottenham opp, snappet Dempsey foran nesa på Liverpool-manager Brendan Rodgers, og overgangsvinduet var plutselig stengt.

Dermed har Liverpool mistet en av sine viktigste angripere i Andy Carroll, uten å ha hentet inn en eneste reell erstatter.

Foruten Luis Suarez har Liverpool Fabio Borini og Raheem Sterling som angrepsskyts, men ingen av dem kan omtales som noen klare spissalternativer.

Brendan Rodgers innrømmer at utlånet av Andy Carroll aldri hadde skjedd dersom klubben ikke var trygge på å få inn en ny spiss.

– Vinduet er stengt, og nå må vi gjøre det beste vi kan med den troppen vi har, sier Liverpool-manageren.

Flere kandidater

Brendan Rodgers

Brendan Rodgers har fått en verst tenkelig start som Liverpool-sjef. Tre kamper har gitt ett poeng så langt.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Men Liverpool kan fortsatt sikre seg forsterkninger.

Kontraktsløse spillere kan nemlig signeres når som helst, og det finnes flere spisser uten klubb som kunne styrket Liverpools tynt besatte angrepsrekke.

Michael Owen er en av kandidatene, i tillegg til at Didier Drogba ikke skal være fornøyd med tingenes tilstand i sin nye kinesiske klubb Shanghai Shenhua, og kan havne i europeisk fotball igjen.

Dersom Drogba mener Kina-klubben ikke har overholdt kontraktsbetingelsene, kan han få kontrakten sin terminert og bli tilgjengelig for andre klubber.

Søndag har ryktene flolert om en mulig retur til Premier League for den kraftige ivorianeren.

Les: Drogba kan bli solgt fra Shanghai

– Didier Drogba har utvilsomt fysikken vi trenger. Det er absolutt en spillertype vi kunne hatt bruk for, sier Einar Kvande, journalist i supporternettstedet Liverpool.no.

32 år gamle Michael Owen uttalte lørdag at han har vært i kontakt med noen få klubber, men at han ikke forventer noen avtale i løpet av de neste dagene.

– Jeg vet hvem som er interessert, men ingenting vil skje før neste uke. Jeg kan selvfølgelig ikke røpe hvem jeg er i samtaler med ennå. Jeg vet hvor jeg vil gå, men man vet aldri hvilke andre klubber som melder seg på, skriver Michael Owen på sin Twitter-konto.

Tror ikke Owen holder nivået

Michael Owen

Michael Owen har slitt med å få spilletid i Manchester United, og står nå uten kontrakt.

Foto: JON SUPER / Ap

Supporterjournalisten er imidlertid tvilende til om den tidligere Liverpool-storscoreren Owen vil kunne styrke laget nevneverdig.

– Jeg er vel ikke helt overbevist om at Michael Owen har den fysikken som kreves lenger. Jeg stiller meg nok litt tvilende til om han er på det nivået vi trenger, sier Kvande om 32-årige Owen.

Andre kontraktsløse spillere som har vært nevnt som mulige Liverpool-signeringer er Lucas Barrios, Florent Sinama-Pongolle, John Carew, Emile Heskey og Ivan Klasnic.

– Av disse navnene er Drogba den som har klart mest å tilby. Jeg tviler på at det skjer, men selvfølgelig hadde han styrket laget, sier Kvande.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter