«Drillo» trengte tre uker på å komme over Albania-sjokket

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen sier at det er ingen tap som har smertet så mye som Albania-smellen på hjemmebane, men nå holder han liv i VM-drømmen.

NORGE - ALBANIA 0-1 (vm-kvalifisering)

Landslagssjef Egil Olsen har vært gjennom mange tunge stunder med Norge, men aldri så tungt som etter tapet mot Albania, ifølge ham selv.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det var veldig tøft de første dagene. Det er sjelden jeg bruker så lang tid på å fordøye et nederlag, men nå er jeg kommet over det. Jeg ser fremover og er optimist, sier Drillo til NRK.no.

Det har gått fire uker siden Norge snublet mot Albania i den viktige VM-kvalifiseringskampen på hjemmebane.

Med seier her ville Norge hatt initiativet i kampen om 1.-plassen og direkte VM-billett til Brasil.

– Smertet mer enn noe annet tap

Slik gikk det ikke.

– Det er det sureste tapet jeg har hatt som landslagstrener. Betydningen av kampen, posisjonen i gruppa og kampforløpet gjorde at det smertet mer enn noe annet tap, sier «Drillo».

Mens assistenttrener Ola By Rise har analysert Albania-kampen minutt for minutt og spiller for spiller, har Drillo bare orket å se den to ganger i reprise.

Han er imidlertid enig i konklusjonen fra landslagskollegaen.

– Vi fikk det trykket vi ville ha, men det er det som skjer etter at vi får ballen som er for dårlig. Det er skuffende, sier Drillo, før han legger til:

– Du kan si vi har uflaks når faktumet er at vi hadde flere sjanser enn dem. Men hadde vi spilt veldig bra, hadde vi produsert enda flere sjanser. Da hadde vi nok fått ett mål eller to.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Albania scorer mot Norge

ØYEBLIKKET: Albanias Hamdi Salihi setter ballen i krysset, og sender Albania opp i 1-0. Tapet kom svært ubeleilig for Norge.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Kan fortsatt vinne gruppa

Etter det skuffende tapet mot Albania, fikk «Drillo» og Norge likevel en gladmelding dagen etterpå: Kypros klarte å stjele poeng mot Sveits.

Dét, og det faktum at Norge skal spille mot Sveits på hjemmebane, får landslagssjefen til å se lyst på den siste halvdelen av VM-kvalifiseringen.

– Vinner vi de resterende kampene, vinner vi sannsynligvis gruppa. Det mest realistiske er å satse på 2.-plassen, men når Sveits kan avgi poeng mot Kypros, kan de avgi poeng mot andre i gruppa óg, sier «Drillo».

– Hva tilsier at vi skal vinne resten?

– Vi har faktisk vunnet sjansestatistikken i alle kampene, selv i tapet mot Island og uavgjortkampen mot Sveits. Det betyr jo at vi kan vinne alle kampene. Muligheten er der, svarer landslagssjefen.

Frykter slitne spillere

Første sjanse til å få Norge-skuta på rett kjøl til VM, er mot nettopp Albania i juni. Og det er ikke bortebanen som først og fremst bekymrer «Drillo».

– Vi har en utfordring i at veldig mange av spillerne våre spiller i utlandet og avslutter sesongen i mai. Ukene frem mot Albania-kampen må utnyttes optimalt, sier han, og legger til:

– Vi skal være så godt forberedt som overhodet mulig.

Fotballnyheter