Drillo: - Vi er svekket

John Arne Riises skade er en strek i regningen for landslagsjef Egil Olsen.

Video Intervju Drillo og Carew

Egil Olsen og John Carew opplevde situasjonen med John Arne Riise som dramatisk

- Vi mister den personen, gutsen og utstrålingen John Arne har. Først og fremst mister vi noe offensivt, mens vi i det defensive kan få en som kan gjøre jobben på samme måte som John Arne, sier Egil Olsen til NRK.

Les: Her blir Riise fraktet bort i ambulanse

Hvordan opplevde du situasjonen på Ullevaal?

- Da det smalt så det dramatisk ut. Han mistet jo bevisstheten, men legen kom raskt på plass og etter hvert skjønte vi at dette her var ufarlig. Men en hjernerystelse tar tid så vi fikk veldig for beskjed om hat han var uaktuell til i morgen, sier Olsen videre.

Berit Riise: - Han har det ikke bra

Nett-TV: Riise blir fraktet til sykehus

Video - Riise er kjørt til rutinekontroll

Sykebil kom raskt til Ullevaal stadion for å ta med seg Riise

Ingen erstatter

Han har vurdert å hente inn en erstatter for Riise, men har kommet fram til at han skal bruke de spillerne han har i troppen.

- Vi har vurdert å hente noen inn i troppen. Vi har Knut Olav Rindarøy i Spania (hos Deportivo La Coruna) og Jonathan Parr i Kroatia (med U21-landslaget), men det er lang reise for begge. Dessuten har vi mange nok friske spillere, så da måtte vi sendt noen på tribunen.

Les også: Drillo: – Det klareste alternativet som indreløper

Inn med Ruud

Drillo kommer derfor til å bruke Espen Ruud eller Jon Inge Høiland på Riises plass. Trolig blir det Ruud som var den andre i duellen hvor Riise skadet seg.

- Det er litt spesielt, men vi har ikke fått laget ennå, så vi får se hva treneren velger, sier Ruud til NRK.

Nett-TV: Intervju med Ruud og Andersen

Video Intervju Ruud og lege Andersen

Espen Ruud som var i duellen med Riise kan ta plassen hans mot Portugal

Hvordan opplevde du situasjonen med Riise?

- Det var en hodeduell hvor vi begge går opp og han treffer med i skulderen med hodet, så ser jeg at han faller om etterpå, forklarer han.

- Det er ikke noe artig å se at en lagkamerat faller om bevisstløs på bakken etter en duell, så det var kjedelig. Det er klart det setter en støkk i en, sier Ruud.

- Fin bedring

Landslagslege Thor Einar Andersen kom raskt på plass og tok hånd om John Arne Riise, og han kunne allerede i ettermiddag komme med oppløftende opplysninger.

- Han er i fin bedring og alle undersøkelser vi har gjort, har ikke avslørt noe utover hjernerystelsen, sier Thor Einar Andersen.

- Jeg har sett en del liknende tilfeller før, så jeg skjønte raskt at det var snakk om en hjernerystelse, så var det da om å gjøre at han fikk ligge i stabilt sideleie, puste godt og komme seg. Det var sikkert dramatisk for de som var rundt han, men jeg føler at vi også tok hånd om den situasjonen på en bra måte, avsluttet landslagslegen.

Fotball

 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • – Vurderer å bare ha en vertsnasjon

  Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge sier til Eurosport.com at UEFA-president Aleksander Ceferin vurderer å droppe planen om å holde EM i fotball sommeren 2021 i flere land.

  – Vi må ikke glemme at tanken om denne spesielle måten å arrangere mesterskapet på kom da koronaviruset ikke eksisterte, sier Rummenigge.

  EM skulle egentlig gjennomføres i tolv forskjellige europeiske byer sommeren 2020, men ble utsatt ett år. München og Allianz Arena var en av vertene.

  Det er enda ikke bestemt hvordan mesterskapet blir arrangert, men UEFA skal være i dialog med samtlige av vertsbyene.

  De tolv byene er London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, København, München, Roma, St. Petersburg, Bucuresti, Budapest and Baku.

  Vaksinesituasjonen i de forskjellige landene blir en nøkkel i arbeidet om det fortsatt skal bli arrangert i 12 byer, eller om det blir kun i ett land. En avgjørelse er ventet å bli tatt i mars.

  Karl-Heinz Rummenigge
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Sendte Chelsea til semifinale

  Guro Reiten tok ansvar da Chelsea var på vei ut av ligacupen. Med ett mål og to assist senket hun Manchester City i kvartfinalen.

  Reiten startet på benken, men kom inn for Erin Cuthbert etter en drøy time. Hun la opp til utligningsmålet i det 90. minutt, scoret ledermålet i 1. ekstraomgang og serverte igjen da Sophie Ingle fastsatte resultatet til 4-2.

  Dermed fikk Chelsea revansj for tre tidligere bortetap mot Manchester City i ligacupen og er klar for semifinale mot West Ham eller Durham.

  Maren Mjelde spilte hele kampen i Chelsea-forsvaret, men det var Reiten og de andre innbytterne som spilte hovedrollene da tittelforsvareren tok seg videre.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gikk på en ordentlig cup-mine i Spania onsdag. Nivå tre-laget Alcoyano måtte tåle en utvisning, men vant 2-1 etter ekstraomganger.

  Etter 115 spilte minutter scoret Juanan Casanova seiersmålet som sørget for en skikkelig skrell. Real Madrid stilte med mange førstelagsstjerner fra start, men maktet ikke å slå laget som til daglig spiller i Segunda B-divisjonen.

  Martin Ødegaard var imidlertid ikke med. Det var storoppslag i spanske medier inn mot kampen om at nordmannen ønsker seg et utlånt etter å ha blitt vraket fra Real-troppen flere ganger.

  Oppgjøret startet oppskriftsmessig for gjestene fra Madrid. Eder Militao scoret på overtid i første omgang og sørget dermed for 1-0-ledelse til pause.

  N4alSodTR50
  Foto: Jose Breton / AP