Drillo: - Vi er svekket

John Arne Riises skade er en strek i regningen for landslagsjef Egil Olsen.

Video Intervju Drillo og Carew

Egil Olsen og John Carew opplevde situasjonen med John Arne Riise som dramatisk

- Vi mister den personen, gutsen og utstrålingen John Arne har. Først og fremst mister vi noe offensivt, mens vi i det defensive kan få en som kan gjøre jobben på samme måte som John Arne, sier Egil Olsen til NRK.

Les: Her blir Riise fraktet bort i ambulanse

Hvordan opplevde du situasjonen på Ullevaal?

- Da det smalt så det dramatisk ut. Han mistet jo bevisstheten, men legen kom raskt på plass og etter hvert skjønte vi at dette her var ufarlig. Men en hjernerystelse tar tid så vi fikk veldig for beskjed om hat han var uaktuell til i morgen, sier Olsen videre.

Berit Riise: - Han har det ikke bra

Nett-TV: Riise blir fraktet til sykehus

Video - Riise er kjørt til rutinekontroll

Sykebil kom raskt til Ullevaal stadion for å ta med seg Riise

Ingen erstatter

Han har vurdert å hente inn en erstatter for Riise, men har kommet fram til at han skal bruke de spillerne han har i troppen.

- Vi har vurdert å hente noen inn i troppen. Vi har Knut Olav Rindarøy i Spania (hos Deportivo La Coruna) og Jonathan Parr i Kroatia (med U21-landslaget), men det er lang reise for begge. Dessuten har vi mange nok friske spillere, så da måtte vi sendt noen på tribunen.

Les også: Drillo: – Det klareste alternativet som indreløper

Inn med Ruud

Drillo kommer derfor til å bruke Espen Ruud eller Jon Inge Høiland på Riises plass. Trolig blir det Ruud som var den andre i duellen hvor Riise skadet seg.

- Det er litt spesielt, men vi har ikke fått laget ennå, så vi får se hva treneren velger, sier Ruud til NRK.

Nett-TV: Intervju med Ruud og Andersen

Video Intervju Ruud og lege Andersen

Espen Ruud som var i duellen med Riise kan ta plassen hans mot Portugal

Hvordan opplevde du situasjonen med Riise?

- Det var en hodeduell hvor vi begge går opp og han treffer med i skulderen med hodet, så ser jeg at han faller om etterpå, forklarer han.

- Det er ikke noe artig å se at en lagkamerat faller om bevisstløs på bakken etter en duell, så det var kjedelig. Det er klart det setter en støkk i en, sier Ruud.

- Fin bedring

Landslagslege Thor Einar Andersen kom raskt på plass og tok hånd om John Arne Riise, og han kunne allerede i ettermiddag komme med oppløftende opplysninger.

- Han er i fin bedring og alle undersøkelser vi har gjort, har ikke avslørt noe utover hjernerystelsen, sier Thor Einar Andersen.

- Jeg har sett en del liknende tilfeller før, så jeg skjønte raskt at det var snakk om en hjernerystelse, så var det da om å gjøre at han fikk ligge i stabilt sideleie, puste godt og komme seg. Det var sikkert dramatisk for de som var rundt han, men jeg føler at vi også tok hånd om den situasjonen på en bra måte, avsluttet landslagslegen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.