– Sitter så lenge det er håp

ULLEVAAL STADION (NRK.no): Egil Olsen avfeier at han kommer til å gi seg som landslagssjef før tiden, til tross for at VM-håpet henger i en tynn tråd etter tapet for Sveits.

Egil Drillo Olsen

Egil Drillo Olsen gir ikke opp VM-håpet og har ingen planer om å hoppe av skuta nå.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Kampfakta: Norge-Sveits 0-2

– Jeg står helt sikkert ut kvaliken som landslagstrener, sier Egil Olsen.

Etter 2-0-tapet for Sveits måtte Drillo svare på nye spørsmål om hvorvidt han vurderer å gi seg som landslagstrener før planlagt. Tidligere er det blitt slått fast at Olsen skal lede Norge gjennom VM-kvalifiseringen, og dersom det blir VM-spill leder han Norge også i Brasil.

Etter det er det definitivt slutt, men etter noen litt skuffende resultater i kvaliken har flere kritiske røster ment at Drillo bør tre til siden allerede nå. Tapet mot Sveits gjør også at bare syltynn teori kan redde en VM-plass til Norge.

Fullfører kontrakten

Selv avfeier Olsen at han vil gi seg nå, og sier han har planer om å lede Norge i alle fall frem til den siste VM-kvalifiseringskampen mot Island 15. oktober.

– Jeg blir nok også dersom vi skulle tape mot Slovenia i neste kamp. Man bytter ikke landslagssjef mellom to sånne kamper, og så lenge det er håp om å bli nummer to, så blir jeg her til kontrakten går ut, sier Egil Olsen.

Landslagsledelsen har hevdet at de fortsatt ikke har noen erstatter klar. Også det taler for at Olsen skal stå løpet ut.

– Du vet, en eventuell etterfølger står ikke klar og hopper inn med det samme. De fleste som er aktuelle som min etterfølger er vel stort sett i jobb, sier Drillo.

Høgmo, Solskjær, Solbakken

Flere er blitt lansert som 71-åringens etterfølger, og navnene som oftest har gått igjen er Ståle Solbakken, Ole Gunnar Solskjær og Per-Mathias Høgmo. Alle disse er imidlertid trenere i klubblag for tiden.

Til tross for at VM-håpet i realiteten er ute, tror heller ikke NRKs fotballkommentator Karl Petter Løken at Egil Drillo Olsen umiddelbart erstattes som landslagssjef.

– Det spørs vel om Norge har noen ny trener på plass, poengterer han.

Og det har ikke Norges fotballforbund. Men toppfotballsjef Nils Johan Semb bekrefter at jakten er i full gang.

– Trenger nyskapning

– Vi er i gang med en grundig og god prosess. Det er en interessant jobb og jeg synes gruppa (ansettelsesgruppa, journ.anm.) fungerer bra.
Arbeidsgruppen som skal ansette Norges nye landslagssjef består av presidenten, visepresidenten, toppfotballsjefen og generalsekretæren.

– Jeg kan ikke si noe tidspunkt på når vi har det klart, men vi jobber med dette kontinuerlig.

– Hvor viktig er det å videreføre Drillo-filosofien?

– Vi må ha en blanding. På noen områder må vi ha kontinuitet, mens vi trenger nyskapning på andre, det er en del av utredningen.

Fotballnyheter