NRK Meny
Normal

«Drillo» til NRK: – Orker ikke gå på landskamp

SOGNSVANN (NRK.no): Egil «Drillo» Olsen (71) avslo invitasjonen til se kveldens landskamp på Ullevaal. Pensjonisten er fortsatt provosert - til tross for dagens forsoningsforsøk fra Yngve Hallén.

Egil Olsen orker ikke å gå på landskamp. Holder seg hjemme og ser Norge - Island fra sofaen.
Reporter: Marius Skjelbæk
Foto: Odd Iversen

VIDEO: Egil 'Drillo' Olsen ser kveldens landskamp hjemme. NRK møtte den tidligere landslagssjefen hjemme noen timer før avspark.

– Nei, jeg ser kampen på TV. Jeg er invitert av Dan Børge Akerø i losje, men jeg tror det blir veldig mye styr hvis jeg går. Jeg får med meg det meste på TV, sier Olsen.

Norge møter Island på Ullevaal i kveld, i en landskamp som for Norges del er ubetydelig. VM-toget er allerede gått. Island kan imidlertid fortsatt klare en playoff-plass dersom det blir poeng i VM-kvalifiseringskampen i kveld.

Følg kampen: Norge - Island fra kl 20.00

Tribunene er ventet å bli glisne, og enda mer glissent blir det når selveste «Drillo» også holder seg hjemme.

Den avskjedigede landslagsstorheten har rett og slett ikke ork.

– Jeg husker ikke sist jeg ikke var der. Før jeg overtok så jeg nok alle landskamper som gikk på Ullevaal, sier Egil Olsen, og vedgår at det blir spesielt å være borte.

– Det gjør det. Det gjør det, sier Olsen.

– Fortsatt veldig overrasket

Tidligere på dagen hadde NFF-toppene Yngve Hallén og Kjetil Siem vært på besøk hjemme hos Olsen på Sognsvann i Oslo for å snakke ut bråket som har oppstått i kjølvannet av Olsens avskjedigelse som landslagssjef for 17 dager siden.

Etter lang tids stillhet gikk Olsen ut i TV2 på mandag og mente at han regelrett fikk sparken som landslagssjef. NFF hevder på sin side at Olsen gikk frivillig fra posten, etter å ha fått velge mellom å bli eller gå.

Noen timer etter tirsdagens forsoningsmøte er Olsen fortsatt oppgitt over NFFs håndtering av situasjonen.

– Vi pratet sammen en liten time, og diskuterte litt fram og tilbake. Men jeg er fremdeles veldig overrasket over at de ikke skjønner at jeg fikk sparken. Det er for meg helt ubegripelig, sier «Drillo» bestemt til NRK.

– Hadde ikke noe valg

– De mener jeg hadde et valg, og det kan ikke jeg skjønne at jeg hadde. Jeg har ikke noe valg når et enstemmig styre vil at jeg skal gå på dagen, sier Drillo.

Siem og Drillo

Egil Olsen og Kjetil Siem er fortsatt uenige om hva som skjedde rundt landslagssjefens avskjedigelse.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

NFFs Kjetil Siem gikk ut med en form for beklagelse etter tirsdagens «Drillo»-møte.

Han mente Olsen og NFF-president Hallén var «enige om å være uenige», og beklaget samtidig at det var «blitt som hadde blitt».

– Han (Drillo journ.anm.) føler at denne avgjørelsen kom som lyn fra klar himmel, og at han ikke hadde noe valg. Nå er det viktig å huske på at dette er en diskusjon som har pågått i lang tid. Det siste landslagsåret har ikke gått helt etter planen resultatmessig, for å si det sånn. Det er viktig å huske på. Men jeg er enig med han når Drillo mener at det ikke var god personalbehandling, innrømmet Siem overfor NRK.no.

– I teorien hadde jeg kanskje et valg, men i praksis - overhodet ikke, sier Drillo, og kvier seg for å snakke mer om dagens forsoningsmøte.

– Essensen i det var som jeg sier nå, avslutter han.

Norge vil med seier på Ullevaal i kveld ende på 4.-plass i VM-kvalifiseringen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.