Drillo om Danmarks svakhet: Slurv

Landslagssjefen mener Norge er klar favoritt mot Danmark på Ullevaal om halvannen uke. Han mener å ha funnet svakheter som kan bli avgjørende for Norge.

Morten Olsen

Egil 'Drillo' Olsen mener Danmark, anført av landslagssjef Morten Olsen, har hatt tendenser til slurv som viser visse svakheter ved laget.

Foto: Michael Sohn / Ap

- I det siste har de jo tapt noen landskamper på det jeg kaller ”bakoverfotball”. En ting er å slå ballen bakover, men å spille den 25 meter bakover, til en motstander… Det er aldri lurt, sier Egil Olsen til NRK.no.

Mandag tok landslagssjefen ut troppen som skal møte Danmark på Ullevaal om tolv dager. Uttaket ga få overraskelser når det gjelder hvilke spillere som er tatt ut.

Men på tross av at førstekeeper de siste par årene, Jon Knutsen, er ute med en brukket finger, og på tross av visse usikkerhetsmomenter fremover på banen som følge av John Carews skadesituasjon, mener landslagssjefen at Norge har oddsene på sin side (55/45 i norsk favør, for å være Drillo-presis).

Advarer mot Rommedahl

- Jeg har sett Danmark i de fem siste kampene, og de har variert fra det eminente til det middelmådige. De spiller mye på fot, og er veldig omstendelige, sier landslagssjefen.

Men blant de danske stjernene, er det veteranen Dennis Rommedahl Norge-sjefen mener er den kanskje aller største trusselen – fordi han ikke kun spiller på fot.

- Han truer bakrommet. Ellers er danskene omstendelige, og det er en stil vi er vant til å møte, og som vi liker å møte, sier Olsen.

- Er han den ekleste av dem, sier han truer bakrommet?

- Ja, han har stor fart og er flink til å starte. Men de har jo ikke noen flere da. Når det gjelder den norske troppen, er Drillo klar på at skader på flere av nøkkelspillerne er en ulempe. Samtidig bruker han ikke veldig mye krefter på tenke på slikt.

Egil Olsen

Landslagssjef Egil 'Drillo' mener Dennis Rommedahl er danskenes kanskje sterkeste våpen mot Norge.

Foto: Ingvild Torsdalen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Optimist tross Carew-skade

- Er det frustrerende at det kommer skader så tett opp mot en så viktig kamp?

- Ja. Men det er en del av fotballen. Skader kommer du aldri unna.

- Er Carew mindre viktig nå enn han har vært tidligere?

- Hvis du ser på hva vi har prestert, så har vi jo gjort gode kamper og fått bra resultater uten Carew. Så vi er nok ikke så avhengige av John som vi var for noen få år siden.

- Moa kan kanskje erstatte ham?

- Moa spiller jevnt og trutt. Han har jeg sett flere ganger på TV for Hannover de siste ukene.

- Synes du han har blitt bedre i Tyskland?

- Han var veldig god før han dro til Tyskland også. For all del. Men han holder nivået han, så Moa kan bli viktig.

Fotballnyheter