Drillo klar for Irak

Egil "Drillo" Olsen blir irakisk landslagssjef.

Egil Olsen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Mandag ettermiddag ble det klart at den tidlige norske landslagsjefen nå blir landslagssjef for Irak. Han har skrevet under en treårskontrakt med det irakiske fotballforbundet.

Nettradio: Ingen kommentar fra Drillo

- Jeg har akkurat skrevet under, men er veldig opptatt og kan ikke kommentere saken mer, sier Egil Olsen til NRK.

 

65-åringen har i de siste dagene vært i Jordan forhandlet fram kontrakten sin sammen med agent Gunnar Martin Kjenner. Temaer som hvor Olsen skal bo og hvor laget skal trene, har vært sentrale i forhandlingen.

Han skal ikke bo i Irak, etter det NRK forstår. Han skal bosette seg i ett av nabolandene, trolig Qatar.

Dermed skal Drillo lede overraskelseslandslaget fra Asiamesterskapet tidligere i år, der Irak slo Saudi-Arabia 1-0 i finalen.

To VM-sluttspill

Drillo gjorde seg mest kjent da han trente det norske fotball-landslaget fra 1990-1998. Under hans tid som sjef kvalifiserte Norge seg til to VM-sluttspill. Laget var også oppe på en andreplass på FIFA-rankingen.

Etter jobben for Norge ble han en kort periode trener i Vålerenga før han overtok som manager i det norskeide Wimbledon i Premier League. Perioden i England ble ikke som "Drillo" hadde håpet på og han måtte forlate jobben før sesongen var over.

Etter det har han trent det norske U-19-landslaget, Fredrikstad og jobbet med analyse i Vålerenga. Han også jobbet som ekspertkommentator i flere medier.

 

 

 

 

Fotballnyheter